Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Chyba tobie też zalożyli bo nic się nie bierzesz za dziewczyny 😁🤭

shrek poznał fionę w wieku 30 lat to jeszcze Dawid ma czas. tyle że shrek był przystojny :D 

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niestety, nie podoba mi się to, wolałbym tylko i wyłącznie część w sali, może przemarsz ze sztandarami na salę, bez ingerencji księży. 

A mnie nie mało dziwi posiadanie chorągwi czy sztandaru. Trochę już dziadkom na głowę bije i widzę łza się w oku kręci za zebraniami PZPR. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

A mnie nie mało dziwi posiadanie chorągwi czy sztandaru. Trochę już dziadkom na głowę bije i widzę łza się w oku kręci za zebraniami PZPR. 

A szkoły u was tego nie mają? U nas to normalne. Prawie każda organizacja ma sztandar, no może poza KGW. Strażacy u nas też mają. 

Opublikowano
41 minut temu, stempos1980 napisał:

Górale to ogólnie mają tam u siebie ciekawe nazwy

Patrz zdjęcie poniżej 

24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Przemek Masterem był ostatnio 

A gościa z linku i tak ulgowo jakoś potraktowali z tego co się słyszy 

g7OMWBqDEBHXCsEI.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A szkoły u was tego nie mają?

No szkoły mają? Ale szkoła jest instytucją. A tu koło pszczelarskie... Jednak zebranie jak z kroniki filmowej sztandar wchodzi potem bezsensowne przemówienie sekretarza i wódeczka.

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

babki mojej swatka się kiedyś zapytała czy należy do kółka różańcowego na co babka skwitowała krótko "ja od sekt to się trzymam z daleka". oj jak ona spuchła wtedy

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

No szkoły mają? Ale szkoła jest instytucją. A tu koło pszczelarskie... Jednak zebranie jak z kroniki filmowej sztandar wchodzi potem bezsensowne przemówienie sekretarza i wódeczka.

Oczywiście, że szkoły mają, sam w technikum niosłem raz. OSP u nas od zawsze ma sztandar. Widać, że chyba Ci żal jakiś coś ściska albo jakoś Cię skręca, że niektórzy to mają, tak jak mnie skręca na widok par trzymających się za rączki w miejscu publicznym.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Oczywiście, że szkoły mają, sam w technikum niosłem raz. OSP u nas od zawsze ma sztandar. Widać, że chyba Ci żal jakiś coś ściska albo jakoś Cię skręca, że niektórzy to mają, tak jak mnie skręca na widok par trzymających się za rączki w miejscu publicznym.

masz na myśli "pary" jednopłciowe?

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Górale to ogólnie mają tam u siebie ciekawe nazwy

Patrz zdjęcie poniżej 

Kolega pojechał na weekend w góry, akurat lało więc siedzi pod domem i gada z góralem(właścicielem domu). Dzwoni do bacy telefon ten odbiera:

-> nie no u nos, nie pada śliczno pogoda, słoneczko świeci! Przyjeżdżejcie. 

Kolega zaskoczony:

-> Przecież już trzeci dzień leje jak z cebra?! Nie będą źli że ich okłamałeś? 

Górla na to:

-> Jak bym im powiedzioł że leje to by może i w tym roku nie przyjechały i dudków by nie było. A tak przyjadom, może wiaterek chmurki przewieje. Zresztom w ty warszawie to one też słońca nie widzo.  

Rozmowę potwierdziła koleżanka która w tedy była z nim w górach, śmiejemy się z tego ich nastawienia do obcych do dziś. 

• Haha 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To leci do osadnika. Z umywalek, z pralki leci osobno, z kibli osobno. 

Wieś na dobrze zurbanizowanym obszarze w Polsce A i nie ma u was wynalazku kanalizacji? Niech mi teraz ktoś powie że Podkarpacie jest zacofane...... 

u mnie na wschodzie 25lat kanaliza...

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zły znak interpunkcyjny, miała być kropka. Nie żal mnie nie ściska sam muszę należeć do SEP i SIMP, jeszcze kiedyś był PZM. Generalnie to są organizacje nie omal przestępcze. 

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bardzo dobry wójt, nie wiesz co mówisz. Nie wiem jakiej wielkości jest ta Twoja miejscowość ale założę się, że by się w naszej zmieściła ze dwa razy znając podkarpackie wioseczki. Ulic u nas kilkanaście, chałup blisko 1000 i w ciągu ostatnich 5 lat ledwo połowa skanalizowana. Ludzie też się wykłócają, nie chcą się podłączać. Pełno użerania. Jeszcze uje by kopały jak leci, 3 lata temu gdyby nie moja i wójtowa interwencja to by my stajanie jęczmienia zniszczyli bo chcieli tam włazić początkiem lipca.

Moja wioska ma na dziś ponad 3 tys mieszkańców, domów nie policzę bo za dużo. Skanalizowano całą wieś jakieś 15 lat temu. Nie jest to duża wieś, obok mnie są wioski liczące ponad 6tys mieszkańców. 

masz bardzo dużą wieś są wsie co mają ponizej 100 mieszkańców

Opublikowano
35 minut temu, stempos1980 napisał:

Chyba tobie też zalożyli bo nic się nie bierzesz za dziewczyny 😁🤭

Bo ja czekam aż sama się znajdzie 🤭

26 minut temu, gregor1284 napisał:

shrek poznał fionę w wieku 30 lat to jeszcze Dawid ma czas. tyle że shrek był przystojny :D 

E e e 

Grzesiu ! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v