Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może nie śpią tylko w oborach już grasują 🤔 @jacor73

U mnie do tego co napisałeś to jeszcze tylko trochę wieje. Wczoraj pod wieczór popadało później napiszę ile. 

przed 10ta napiszę ile bo szkolenie z dopłat dzisiaj w gminie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał:

indie ?bangladzesz? turcja ? pakistan ? 

nie wiem jaki kraj ma taki herb ?
a moze to taki jak mial moj kolega- gdy komornik przyszedl to go nie zajal bo nie wart byl nic. a nie zdazyl go nawet splacic...a to byl przeca romet w nowej odslonie.

Yamaha 

Z kraju kwitnącej wiśni panie @jacus

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, robi57362 napisał:

(sadiad obornik przerzuca z kupki na kupke)

To jak jakaś filmowa praca na gospodarstwie. Jak w jakimś filmie ktoś pracuje na gospodarstwie, to właśnie przerzuca obornik widłami z kupki na kupkę ;)   

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie obajtka wspierać

Tymbarka łyk

Rysiek  wspierać nie chcesz ale po kasiorke ręce wyciągasz, bądź konsekwentny nie daję to nie biorę 

Cześć wszystkim 

Słońce świeci wiater dmucha znaczy zimno 

• Like 1
Opublikowano

🤝🏻🙋🏻‍♂️

🙆🏻‍♂️,🌥

57 minut temu, slawek74 napisał:

myślisz że to coś da/zmieni 🤔

Tyle da co Twoje żegnanie się i odejscie z tąd.

7 minut temu, malaczarna napisał:

Piękna pogoda się zapowiada na dziś 

Jakby nie ta woda na polach

A tak to perspektywa majowa cos zrobić

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

7 godzin temu, jacus napisał: indie ?bangladzesz? turcja ? pakistan ?  nie wiem jaki kraj ma taki herb ? a moze to taki jak mial moj kolega- gdy komornik przyszedl to go nie zajal bo nie wart byl nic. a nie zdazyl go nawet splacic...a to byl przeca romet w nowej odslonie. Yamaha yama są ..... Modern Talking 😁😜👍

Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️ 8°🙆🏻‍♂️,🌥 57 minut temu, slawek74 napisał: myślisz że to coś da/zmieni 🤔 Tyle da co Twoje żegnanie się i odejscie z tąd.

i tu się mylisz. ... dało więcej niż myślisz....

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Rysiek  wspierać nie chcesz ale po kasiorke ręce wyciągasz, bądź konsekwentny nie daję to nie biorę

Obajtek wyrvchał i musi POnieść konsekwencje

Paliwo na lotosie b0 leci z dystrybutora ci kiedyś b7 było w takiej samej cenie

Uwolnione od obajtka.

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

🙆🏻‍♂️,🌥

Tyle da co Twoje żegnanie się i odejscie z tąd.

Jakby nie ta woda na polach

A tak to perspektywa majowa cos zrobić

Moje pszenżyto na pół już 3 miesiąc podlane. W zeszłym roku owies 25 marca chyba siany w tym roku nie wiem kiedy się wejdzie

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Uwolnione od obajtka.

Ship i olbenz już po 6.70/6.80 proponują ropę 

Opublikowano

Co z tego jak limit wykupiony po 7.34

Trzeba dziś uprawy ubezpieczyć i coś tańszego z oc na volvo znaleźć bo juź zaczeli duraczyć z ceną dla stałego klienta.

Trzeba POgnać  skoro chcą się nachapać ma biednym chłopie.

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Uwolnione od obajtka.

Tak stękasz jak byś 1000l co miesiąc wypalał ile straciłeś 500 złoty, na siłę szukasz ofiary, myślisz że osrajtek  sam decyzję podejmuje weź zejdź na ziemię 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał:

Oczywiscie

Wstawać te krowy doić. Piękna pogoda się zapowiada na dziś 

Dzień dobry😊, 10°, wiatr męski o nikłym nasileniu, krowy wydojone😎

Opublikowano

Się ciepło dziś robi...znaczy aura, nie na af.😄 

21 minut temu, Łolek napisał:

Tak stękasz jak byś 1000l co miesiąc wypalał ile straciłeś 500 złoty, na siłę szukasz ofiary, myślisz że osrajtek  sam decyzję podejmuje weź zejdź na ziemię 

Się coraz krócej robi to szuka winnych dookoła. Szkoda że bliżej nie szuka....

Opublikowano

Baryłka też poniżej 80 dolców.

A Radek będzie piachpo lesie mieszał na drogim paliwie. Ot robidnie zapasów. 😉

Jeśli starym ciągnikiem to jeszcze jako tako, ale nowym dojcem to wir w baku go wciągnie😜

No nic trza jechać na święto dyszla.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Co z tego jak limit wykupiony po 7.34

Trzeba dziś uprawy ubezpieczyć i coś tańszego z oc na volvo znaleźć bo juź zaczeli duraczyć z ceną dla stałego klienta.

Trzeba POgnać  skoro chcą się nachapać ma biednym chłopie.

Co będzie Pan ubezpieczał?

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Co miesiąc 500 minimum za sama rope  mi wychodzi. Duży minus na wszystkim za rok 2022

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v