Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki teraz takie modne te ścieżki w zbożu , to jak mam to zrobić na próbę mając siewnik 2,7m opryskiwacz 10m i rozsiewacz 10-12m 🤔 chyba zostaje tradycyjnie jak wcześniej robiłem później w zbożu wyjeździć ciągnikiem 🤷

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Musisz na nawigacji jezdzic

Ja ustawiam przekroczenie o 2km i gada co minutę zwolnij jak przekroczone predkosci

Do tego cb radio i mogą naskoczyć.

jadąc do roboty często mijam patrol ale objazd 1,5km i mogą mnie cmoknąć w 4 litery , zazwyczaj jak ich nie ma to na 50 i tak 90 sie lata

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja ustawiam przekroczenie o 2km i gada co minutę zwolnij jak przekroczone predkosci

hmmm. to mie by gadać nie przestawało... 🤦‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

No mówił i mnie to samo ale też ma receptę  od doktóra nałuk stosu.....🤫 Znaczy stosowanych 

Że najlepiej na dany działa kwas  lub okład 

Żeby aby szwy wytrzymały🙏😉

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Zębów, oka i nosa. Warga się zrośnie. Też się z tego cieszę 

Ja 4 lata temu wychodziłem z truskawkami z busa wiatr przymknął wrota. Przyjebałem tak konkretnie że zacisnąłem szczęki i przesunąłem zgryz. Dwa zęby wyplułem, trzeci u dentysty wypadł

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

22km. Jechałem powoli jednostajnie, tylko głowa zaprzątnięta myślami. I tak się toczyłem. A że białą tablica stała. Gdyby jeszcze radiowozem stali to z daleka odblaski by widział, a tu nieoznakowanym fiacikiem.

No ale całą drogę szło coś nie tak. Tak miało być.

Najgorsze punkty.

Ostatni mandat z fotoradaru w 2012r. I szczerze to nie wiem czy słusznie. Zdjęcia nie dostałem ale pamiętam jak z naprzeciwka gość za***rdalał. Byliśmy na równi i błysło.

Ty piracie drogowy

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ja 4 lata temu wychodziłem z truskawkami z busa wiatr przymknął wrota. Przyjebałem tak konkretnie że zacisnąłem szczęki i przesunąłem zgryz. Dwa zęby wyplułem, trzeci u dentysty wypadł

Kurła spać nie będę mógł 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Szukaj w necie, nie mam zdjęć 

wiem czym sie różni plus od maxa ale te co wymieniałeś to nie wiem czym się różnią 

@Aktywnyrolnik7245 jak siejesz bez agregatu to najłatwiej zwęzić siewnik do 2,5 i znaczniki ustawić by przy tej szerokości dobrze przejazdy wychodziły bo redlica stopkowa i tak nie powyciąga na wierzch ziarna nawet jak bedzie sie nakładać z poprzednim przejazdem 

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Dzięki. Nie jest źle. Mówić mogę jako tako. Gorzej z jedzeniem. Tylko jogurty przez słomkę narazie. Ale mam odczucie, że opuchlizna schodzi więc może długo nie będę się tak żywił. Najgorzej ze śmiechem. Tutaj nie da rady

Wrazie co Ci brak będzie pogryźć to pomogę ale nie salceson i inne golonki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Bo zęby będa przed oczami  leżeć

ale co? boisz się zębów? czy co?

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki teraz takie modne te ścieżki w zbożu , to jak mam to zrobić na próbę mając siewnik 2,7m opryskiwacz 10m i rozsiewacz 10-12m 🤔 chyba zostaje tradycyjnie jak wcześniej robiłem później w zbożu wyjeździć ciągnikiem 🤷

robisz siewnik na 2,5m, zdejmując po jednej redlicy i gra gitara

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Żaden problem. Zaczynasz niepełnym wysiewem. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Qwazi napisał:

Mało tego...ten doktor nałuk sto...już pielęgniarkę wyszkolił łon line...taka to w centrum łopieka medyczna🤷

On leczy na kase zdrowych  z refundacja 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Wstawiłeś oczywiście złote ;) 

Opublikowano
12 minut temu, mf362 napisał:

Siewnik zmienić na 3m

I co mi to da , tylko 2 m albo 3m ale wtedy opryskiwacz i rozsiewacz 15 m 🤷

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

wiem czym sie różni plus od maxa ale te co wymieniałeś to nie wiem czym się różnią 

@Aktywnyrolnik7245 jak siejesz bez agregatu to najłatwiej zwęzić siewnik do 2,5 i znaczniki ustawić by przy tej szerokości dobrze przejazdy wychodziły bo redlica stopkowa i tak nie powyciąga na wierzch ziarna nawet jak bedzie sie nakładać z poprzednim przejazdem 

Znaczniki pojechały na złom 😛 , a zresztą gdzie tak uprowadzisz ciągnik żeby robić ścieżkę w dwóch różnych przejazdach 😉

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

robisz siewnik na 2,5m, zdejmując po jednej redlicy i gra gitara

Nie uprowadze tak za uja żeby to się zgrało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v