Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Niech sobie pada. Wilgoci potrzeba w ziemi 

O mam zdjęcie i tego co przez niego drogę zablokowali. Dryftery je..ne

received_161168486734332.jpeg

Ot oszukaniec. Nie stac na passata, a co to za auto z grupy vag?w dodatku z kierowcą i laptopem. Oszukany dziad i tyle. Nie wypieraj sie ze to wszystko nie nalezy do Cb😀

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Nie są się wszystkiego przewidzieć ale jak wiesz jak auto zachowuje się na ślizgiem nawierzchni to zawsze coś się podratujesz a jak egzamin zdawałeś latem i nigdy Ci tyłu nie zarzuciło? Znam osoby które w razie takiej sytuacji to puściły by kierownice i niech się robi co chce. Pamiętasz czasy Przed absem jak auta hamowały? Jak wcisnąłeś hamulec na pałę na ślizgiej nawierzchni to jak byś pływał na siekierę ale jak już hamowałeś pulsacyjnie to jeszcze trochę skręciłeś. Jest tak czy nie?

Masz rację teraz ludzie myślą że jak mają absy sresy trakcje i hujacje to można po lodzie setką grzać, ale często so przypadki które poprostu się dzieją, mój młody zaraz jak prawko zdał wziął moje auto i po zaśnieżonej drodze na prostym kawału wpadł w wyrwę w asfalcie i wykosił  znak  , dobrze że nikt nie szedł czy nie jechał prędkość mała to tyko 4 tyś i auto jeździło dalej 

Staram nigdy nie generalizować i nie osądzać 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ot oszukaniec. Nie stac na passata, a co to za auto z grupy vag?w dodatku z kierowcą i laptopem. Oszukany dziad i tyle. Nie wypieraj sie ze to wszystko nie nalezy do Cb😀

Toć pisałem że droga zablokowana a teraz że wiem przez co i dodałem zdjęcie 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To były te wadliwe modele. Miałem z tym styczność. Nie wiem czemu ale to modele to nazwe miały albo kara, albo gniada czy siwa lub jeszcze jakieś inne. Ale zawsze jak model miał taką wadę, to jego nazwa się kończyła na "a"🤷

Ile było koni to tyle charakterów .To tak jak z ludźmi.

Ojciec nieraz brał od sąsiada też kobyłę karą  do pary z naszą siwką to ona miała jedna wadę że jak stała w stajni i się podeszło wsypać coś do żloby to trza było patrzeć na uszy bo jak kładła je po sobie to trza było uciekać bo gryzła.

Właściciela jak złapała za ramię to miał szczęście że to było w zimę i był grubo ubrany bo by mu bark urwała a tak skończyło się tylko na mocnym siniaku

Opublikowano

Mój ojciec zawsze mówił,że z kobyłą jak z kobitą. Nigdy nie wiadomo, kiedy fochy ja napadną. Z ogierem to było wiadomo, że zawsze trzeba trzymać krótko. Zakładało się musztuk i jak co to na zadzie się go sadzało. Wszystkie konie z reguły kładą uszy po sobie, jak zamierzają ugryźć. Ojciec miał kiedyś taką szpakowatą klacz i tzw rybim ślepiem. Ta miała alergię na alkohol. Jak tylko wyczuła to gryzła i biła wszystkimi nogami jednocześnie i do tego miała te przecieki o których Adam wspomniał. Chyba z 10 lat miałem, jak ja wyprowadzałem ze stajni, żeby ojciec mógł wyjść, bo bohatersko będąc po kielichu, poszedł dać jej żreć. Skutkiem tego musiał się ratować ukryciem w żłobie, po przeciwnej stronie. Dopiero jak ją wyprowadziłem na dwór mógł wyjść ze stajni. Ona zawsze jak wyczuła gorzałę to delikatnie zdejmowała zębami czapkę z głowy i wtedy było ok minuty na ewakuację. Ojciec się wtedy nie ewakuował na czas🤷

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Mieliśmy kasztankę co przez kałuże nie przeszła. Jak ojciec ja batem to ta na tylne nogi stawała a w wodę nie weszła.

Kiedyś jechałem i ta kobyla nie znała asfaltu, doszła do asfaltu i się zastanawia a jak skoczyła to jak do wody. Odwagi to jej można pogratulować ale nie rozumu...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Nie będzie suszy?

Będzie w lipcu jak co roku. 

Ale suszowego nie będzie choć PIS obieca i oszacuje ale Tusk nie wypłaci. 

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wiecie może czy w następnej kadencji pisu jeśli podczas pożaru domu nie wyniesie się portretu wodzą to będzie kara więzienia?

Jego portret trzeba spalić na pierwszym miejscu

Opublikowano

Powoli robią jak w Korei to chyba i to wprowadza? Jedyne co mi się podoba to to że jak złapią złodzieja tam to cała rodzina idzie siedzieć ale u nas tego nie wprowadza bo to i Orlen trzeba by zamknąć z powodu braku kadr i spółki skarbu państwa itp 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@hubertb kręcisz się gdzieś tutaj 🤔 bo potrzebuje porady , gdzie w Zetorze szukać rozejścia przewodów na tylne lampy i przednie postojowe ? Bo kuźwa zginął prąd w tylniej lewej i przednich postojowych a na przegląd muszę jechać , z tego co widzę wszystko schodzi do deski rozdzielczej ? 

Kuźwa chyba trzeba jakiego ciucholandach kupić 😐

Nie pamietam, ja oryginalnej wiązki nie mam. 

Opublikowano

oj się junia za takich weźmie, oj się weźmie 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wyblakł Ci ten ciągnik 🤔

To wina kiepskiego srajfona

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Toć pisałem że droga zablokowana a teraz że wiem przez co i dodałem zdjęcie 

Ale robiles zdjecie w vw. Nie dosc ze masz samochód,kierowcę,laptopa, to jeszcze nawet telefon z aparatem😄 oj te dziadowanie to ma same plusy

• Haha 1
Opublikowano
Bananek napisał:

O, prezencik na dzień chłopaka od ciała pedagogicznego wleciał. Trzeba by zaprosić koleżanki na dół. Przecież ja nie spożywam. 😉 

IMG_20230310_103128.jpg

konserwę turystyczna dostałeś?🤭😉

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ale robiles zdjecie w vw. Nie dosc ze masz samochód,kierowcę,laptopa, to jeszcze nawet telefon z aparatem😄 oj te dziadowanie to ma same plusy

To nie moje zdjęcie a autor nie zastrzega sobie praw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v