Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedys byla modna turystyka lecznicza- jechales do czech , robiles operacje zacmy w prywatnym gabinecie, faktura do nfz i po paru miesiacach zwracali kase- cos kolo 3 tysiace chyba ze jedno oko.

slonce wyszo  w koncu, wczoraj prawie caly dzien lalo,woda stoi w polach..

Opublikowano

@bratrolnika do Łodzi, Salve na Szparagowej. Te soczewki ma mieć jakieś podbierane do swojej wady. A to, czy jutro będzie jechał spowrotem na kontrolę to podobno zależy od decyzji lekarza. Nie pytajcie ile to wszystko ma kosztować, bo nie wiem. Wiem tylko, że brat finansuje, a jakie to pieniądze, to go zapytam jak się będę z nim widział.

@Bananek u nas nawet nikt nie pomyśli o takiej sytuacji jak na tym obrazku. To jest rzecz nie do przyjęcia w mojej rodzinie. Gdyby dzisiaj miał być jakiś poślizg albo coś by komuś wypadło, to w rezerwie mamy jeszcze trzech wnuków mojego ojca, czyli mojego syna oraz synów jeszcze dwóch moich braci, którzy też mogą wsiąść za kółko i po dziadka pojechać

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jednemu pomoże, drugiemu zaszkodzi. Babci bratu zrobili to było gorzej niż przed a żona Seniora odkąd jej zrobili to okularów prawie wcale nie używa a 80 puka już do drzwi.

Od razu gorzej ,czy jakimś czasie . gdy po jakimś czasie to czeka jeszcze jeden zabieg ,mniej inwazyjny ,i wzrok poprawia się ,cos tam w oku laserem wypalają . U mnie to perfekto  na razie. Ponoć najważniejsze na początku unikać wszelkich prac [nie u mnie] , a już najgorsze co jest to widły ,czy szufla  ,jak podnosisz łajno to naprężasz mięsnie brzucha ,a od tego to już naprawdę oko waliło .  W sumie można i to robić ,ale nie starym systemem ,nabrać powietrza i heja ,oczy na wierzchu .  Cielaka wyciągałem bez tego stękania i ok ,tylko trza o tym pamiętać ,bo inaczej oko przypomni ,a gdzie granica wytrzymałości nikt nie wie .

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

kiedys byla modna turystyka lecznicza- jechales do czech , robiles operacje zacmy w prywatnym gabinecie, faktura do nfz i po paru miesiacach zwracali kase- cos kolo 3 tysiace chyba ze jedno oko.

slonce wyszo  w koncu, wczoraj prawie caly dzien lalo,woda stoi w polach..

Sąsiad się orientował to ponoć w Czechach najtaniej to wychodzi. Znalazł jakaś klinikę i chyba tam będzie jechał na zabieg 

Opublikowano (edytowane)

ale teraz to chyba i z nfz prawie od ręki . bo z 12 lat w tyl to masakra . Też robiłem w prywatnej ,lecz z małym błogosławieństwem nfz

Edytowane przez kizak
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale piękne słońce za oknem i już 8 stopni.

Ach te południe. ;) U nas buro, zimno, śnieg padał, a teraz deszcz. Zimny deszcz... 

Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał:

@bratrolnika do Łodzi, Salve na Szparagowej. Te soczewki ma mieć jakieś podbierane do swojej wady. A to, czy jutro będzie jechał spowrotem na kontrolę to podobno zależy od decyzji lekarza. Nie pytajcie ile to wszystko ma kosztować, bo nie wiem. Wiem tylko, że brat finansuje, a jakie to pieniądze, to go zapytam jak się będę z nim widział.

@Bananek u nas nawet nikt nie pomyśli o takiej sytuacji jak na tym obrazku. To jest rzecz nie do przyjęcia w mojej rodzinie. Gdyby dzisiaj miał być jakiś poślizg albo coś by komuś wypadło, to w rezerwie mamy jeszcze trzech wnuków mojego ojca, czyli mojego syna oraz synów jeszcze dwóch moich braci, którzy też mogą wsiąść za kółko i po dziadka pojechać

Na cieszyńską się nie wybieraj a jak się wybierzesz to tam grzesznie. Muzyki posłuchaj itp ale się nie pokłóc

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

A jest tu kilku takich "fachowców?🤭😁

🤔🤫

Gorzej jak by trzeba było Michała regulować 🙆‍♂️

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

🤔🤫

Gorzej jak by trzeba było Michała regulować 🙆‍♂️

A i chyba jest jakaś "ekspertka" o sprytnych rączkach. 🙊

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Chłopaki macie jakieś weekendowe szkolenie o ekoschematach online?

Żona wczoraj miala szkolenie od 9 do 18 o doplatach i na koniec ekoschematy. A dla rolników to chyba w Łomazach ma byc jeszcze szkolenie z ekoschematow,w srode bylo w Piszczacu

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żona wczoraj miala szkolenie od 9 do 18 o doplatach i na koniec ekoschematy. A dla rolników to chyba w Łomazach ma byc jeszcze szkolenie z ekoschematow,w srode bylo w Piszczacu

To na stronach gminy nie znalazlam

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Szkolenia to powinny być tak jak teraz bo kto później by poszedł na to jak robota w polu itp.

Szkolenia to powinno być dla tych w Brukseli i u nas w ministerstwie rolnictwa by się opamiętali i nawrócili. 

Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

jebać te ekosystemy

Jestem trochę do tyłu z wiedzą na ten temat. Muszę coś pokombinować jak zboże znowu za darmo będziemy oddawac

na FB zrobili grupę o ekoschenatach

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Szkolenia to powinno być dla tych w Brukseli i u nas w ministerstwie rolnictwa by się opamiętali i nawrócili. 

Rysiu nasi tworzą więcej absurdow jak UE ...😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v