Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ja to wiesz ze wolę niektóre kwestie przemilczeć 😁 na polonezowe zloty sie wyjezdzilem a z konskich to jedynie skaryszew ale w tym roku mało Polaków kupowało konie, glownie rumuni a te towarzystwo mi nie odpowiada

Oj Mieciu nie ten level. Ja to mierzę w zakłady treningowe w Książu i ten światek. Skaryszew czy Pajęczno zbyt wiele wspólnego z tym nie mają.

Witajcie -4°, bez opadów, nie wieje

Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał:

Co  Jest tu ktoś z okolicy Radomia?🤔

Czego dusza potrzebuje?🤔

Okolice Radomia ale które konkretnie?

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Znam jednego co sobie klacz kupił, zawsze jakiegoś źrebaka odchował. Twierdził, że to hobby samofinasujące się. Na koniach lepiej niż na bykach niby wychodził. Chociaż kto go tam wie. 

Niedaleko mnie jest chłopak, który trzyma dość sporą ilość koni z przeznaczeniem na rzeź. Opasa tak samo jak bydło. Z nim na ten temat nie gadałem, ale jego pracownik kiedyś mówił, że źrebaki w 8 miesięcy robią po 500 kg i więcej, a jak było były po 8 zł, to konie po 13-15. Nie wiem na ile prawda z ceną, ale w te przyrosty wierzę, bo widziałem te konie na padokach

Opublikowano
Leszy napisał:

Toć straszyli, że i do -20 miejscami może dojść 😜 

o minus 35 nawet straszyli 🤦‍♂️ ale to chyba była podpucha...

stempos1980 napisał:

3 godziny temu, Baks00 napisał:

Został został 👍Co do opijania, będzie na pewno ale póki co nie ma czasenku(praca) 😔 Poza tym ,,Młody"ma dzieci pod opieką. 

Jest tu ktoś z okolicy Radomia?🤔

Z której okolicy Radomia?😁 

Dzień Dobry wszystkim🙋 

17 minut temu, Łolek napisał:

No to fajnie 

@PRIMO, @Agrest

Oni chyba z tamtych stron 

Witajcie wszyscy 

Mróz, śnieg normalnie zima w centrum 

Najbliżej to chyba @PRIMO ma do miasta Banków i Marketów😁

te banki to tak jak w Szwajcarii 🤔🤪

Opublikowano
gregor1284 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał:

z takimi historiami to tylko do polityki 👍👍👍

Napisałem że zapraszam z gotówką. Nawet w komplecie te 200 możemy pojechać byle Ci pieniążków starczyło. Nie wiem może babkę zawczasu oblej to Ci wykup da i trochę więcej będziesz miał. Ci tu dziwnego widzisz. Mało tego nawet mogę się poddać badaniu wariografem. Wchodzisz w to? 

to ile tej gotówki za przejażdżkę? (bo kupnem nie jestem zainteresowany) tylko musimy poczekać na gołolec😆😆😆

Opublikowano
brodziak81 napisał:

W prognozie -3 a termometrze -11

Coś  tu nie gra.🥶

Wszystko ok, bo u mnie zupełnie odwrotnie. W prognozie -11, a na termometrze -3. A i tak w uj zimno.

.... A rozporek zapięty.....

Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał:

coś Ryszarda nie widać pewno już nad ekoschematami duma :D 

7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Ostatnio mało się odzywa.

7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Może kiedyś powie...

Niedobrze tak w sobie dusić...

7 godzin temu, marulekk napisał:

może coś go gryzie, może sytuacja polityczna go przerasta, może nie widzi perspektyw na gospodarzenie bo pisnieda, może chciałby jezdzić nowym fendem ale się wstydzi

tak dużo pytań a zarazem tak mało odpowiedzi

sPOkojnie

Wszystko jest w POrządku

Trochę wyjazdów nieplanowanych było i mniej czasu na neta.

Źycie innym w dvpę daje i trzeba POmagać

Dziś też mało tu będę. 

• Thanks 1
Opublikowano

@Qwazi Mariusz jeszcze raz jak to było, Twój kłos ma 600l i nawozu ile weszło i jakiego ?

Opublikowano

750 kg polifoski 8 wsypałem z worków 50 kg. Pojechałem z rozsiewaczem na skład. Nie było bagów i sypaliśmy z worków. Więc sypaliśmy ile weszło. Ale to już był maks. Musiałem wolniej jechać bo przy bujnięciu rozsiewacza się usypywało

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, HF86 napisał:

zdrowia nie mam. już ze 6 tygodni na wodzie i witaminkach 🥺

Ty taki dziad 🤔

12 godzin temu, Qwazi napisał:

Spoko spoko Mieciu, akurat papu dostały na czas i dojenie też żonka o właściwej porze zaczela, gorzej z resztą, bo teraz mi pot po d...ie leci. Gnoje, ścielenie... Tak że raczej teskniły, bo się jeszcze nikt koło nich nie kręcił🤷

Mam taką samiczkę, że spóźnij się 5 minut i franca wyczuje, że kręcisz się po stajni to od razu druty w klatce ogryza. 

Dodzwoniłem się do wczoraj chłopa. Będziem diagnozować, tylko jeszcze nie wiadomo kiedy 🤭

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

tylko ja z lejkiem zostanę... 😪

Nie martw się, popatrz, że są gorsi.

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi Mariusz a jak sypiesz bb saletrzaku to jest luz ?

Nie sieję saletrzaku, ale na pewno tak, bo bb saletry 600 kg wchodzi i jest sporo luzu. Jak śnieg spadnie i będę rozsiewał zrobię zdjęcia 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Nie sieję saletrzaku, ale na pewno tak, bo bb saletry 600 kg wchodzi i jest sporo luzu. Jak śnieg spadnie i będę rozsiewał zrobię zdjęcia 

Dziękuje bardzo, ale już może być za późno z tym zdjęciem 

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Rumba moje marzenie

Wszak to powabny i zalotny taniec miłości 🤷😉

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dziękuje bardzo, ale już może być za późno z tym zdjęciem 

No to teraz nie ma jak rozsiać nic, bo śnieżna pierzynka na polu. Więc inaczej niż opisując nie pomogę 

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam taką samiczkę, że spóźnij się 5 minut i franca wyczuje, że kręcisz się po stajni to od razu druty w klatce ogryza. 

Jedna jałówka jest u mnie taka,że wystarczy, że mnie usłyszy na podwórku już mruczy, niezależnie od pory dnia

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi Mariusz jeszcze raz jak to było, Twój kłos ma 600l i nawozu ile weszło i jakiego ?

Ja pier.....

Ty wróć do podstawówki a nie za gospodarzenie się bierzesz 

5 latek wie jaka szklankę wyjąć żeby Kubusia całego wlać 😂

Edytowane przez pawel885
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v