Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, wojtal24 napisał:

od jutra po bułki żona jeździ 😁😁😁😁😁

to weź ten od @łolka

najlepszy 😁😁😁👍👍👍

Zaraz po 76 tym 

Opublikowano

@wojtal24 2,5 ton mocznika + 0,5 mi zostało z zeszłego roku. A dziś zamówione 3 tony saletry jak dojedzie też zrobię zdjęcie

IMG_20230306_160618_023.jpg

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Meprozeta masz? 

Oczywiście 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A dziś zamówione 3 tony saletry jak dojedzie też zrobię zdjęcie

czyli na pierwszy strzał te 3 tony?

na 40 ha?????

no minus 2 kukurydzy bo to pod koniec kwietnia 

Opublikowano
Łolek napisał:

30 minut temu, wojtal24 napisał:

od jutra po bułki żona jeździ 😁😁😁😁😁

to weź ten od @łolka

najlepszy 😁😁😁👍👍👍

Zaraz po 76 tym 

no tak bo to co 4 lata taki najlepszy

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, pawel885 napisał:

na 40 ha?????

Saletra to pod zboża ozime 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Możesz powiedzieć " ja nie wiem skąd to jedzenie się w lodówce bierze" . Zgodnie ze stanem faktycznym 

Tak samo jak pranie, zostawiam w koszu na brudne, a potem za jakiś czas pojawia się czyste do rozłożenia po szafkach

Natomiast moja szanowna małżonka równie dobrze może powiedzieć że nie wie skąd się bierze paliwo w aucie, tudzież skąd się bierze węgiel 

36 minut temu, wojtal24 napisał:

od jutra po bułki żona jeździ 😁😁😁😁😁👍👍👍

A weź ją dobudź te 10 minut wcześniej 

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

no tak bo to co 4 lata taki najlepszy

No teraz prawidłowo 

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Eeeeee, a Aneta widziała to coś teraz napisał🤔😤

77my po sąsiedzku to też nie najgorszy 

2 minuty temu, pawel885 napisał:

na 40 ha?????

Nie próbuj go zrozumieć bo Marcin tak tłumaczy jak polityk, nic nie zrozumiesz 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

@wojtal24 Wojtuś wyszedłem się przewietrzyć i od razu zrobiłem zdjęcia 

7 ton saletrzaku

IMG_20230306_160718_886_HDR.jpg

a na hvj mi te zdjęcia pokazujesz co ja nawozu nie widziałem mi to lotto to tym bardziej kup dobry rozsiewacz ja pierwsza i druga dawkę rozsiewam od pewnego czasu dużym ciągnikiem nie malym wiec po co Ci rozsiewacz do 330 jeszcze na 40 ha

Opublikowano

Teraz piszecie że ch*j was obchodzi , wcześniej że mam dwa worki nawozu...

Nie będe już nic mówił 

Opublikowano

ja nic nie pisałem o Twoim nawozie weź Ty się chłopaku lecz do południa piszesz sam że mało sypiesz a po południu piszesz ze masz 13t azotu to są Twoje słowa z dziś w odstępie kilku godzin a propo zajrzyj sobie na profil @andrzej78 sieje 330 fajnym rozsiewaczem zdjęcie z 2marca 2019r

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Teraz piszecie że ch*j was obchodzi , wcześniej że mam dwa worki nawozu...

Nie będe już nic mówił 

chyba trochę moja wina. ale zrozumiałem że czystego składnika, azotu tyle w nawozach i trochę mnie to zdziwiło.

sorki za niezrozumienie.

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał:

ja nic nie pisałem o Twoim nawozie weź Ty się chłopaku lecz do południa piszesz sam że mało sypiesz a po południu piszesz ze masz 13t azotu to są Twoje słowa z dziś w odstępie kilku godzin a propo zajrzyj sobie na profil @andrzej78 sieje 330 fajnym rozsiewaczem zdjęcie z 2marca 2019r

No już jestem w kontakcie z kolegą Andrzejem 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Widziałeś dziada, willa mu się marzy 

😑

58 minut temu, Qwazi napisał:

A w Łodzi tak 

16781172566692340108411330523992.jpg

Wiosłuj a nie zdjęcia robisz 

53 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No już jestem w kontakcie z kolegą Andrzejem 

Dudą? To by tłumaczyło skąd hajs na nawozy, Zetory i meprozeta 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Wiem Piotrze i szanuję. Druga część mojego posta nie była skierowana wprost do Ciebie 

Niechaj będzie.

W marcu 6mm póki co. Próbowałem się do niby szpeca z somsiedniej wsi dodzwonić, nie odbiera. Ciekawe czy oddzwoni a jak oddzwoni to jaki termin da 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wiosłuj a nie zdjęcia robisz

Nie było nawet szpilki, gdzie wcisnąć. Dopiero dotarłem do domu🙆. Krowy wczoraj ryczały rano a dzisiaj wieczorem🤦. Gospodarz do dymisji🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Krowy wczoraj ryczały rano a dzisiaj wieczorem

no coś nie mówił? bym podjechał i zajął rozmowa ... te krowy. by wtedy nie ryczały...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v