Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pjoter worków takich starodawnych ale nowych nie brak Ci? Po soi 

Nie używam zbytnio takich worków. Trochę mam tylko do zworkowania ziarka na strychu przed żniwami jeśli beczek wolnych nie mam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertb napisał:

Też lubię kupić uszkodzone i naprawić ale czasem się nie opłaca. 

jak kupić na sztukę to się nie opłaca ale jak się daje tyle co za złom to czasem gra warta świeczki 

znajomy miał takiego ale spalił elektronikę po podłączeniu na nasze napięcie , założę mu trafo z UPSa i prostownik na 2 diodach i niech ma 

s-l1600.jpg

a za robote i części jak wezme połowe tego co wynosi górna granica budżetu który podałeś to bede zadowolony , 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
42 minuty temu, limonka napisał:

Nie potrafiłabym żyć z facetem, który wydziela mi pieniądze. Takiemu co  trzyma kasę bo jest sknera albo mi nie ufa mówię od razu Do widzenia!

pewnie temu jestes samotna 🤣

psu i kobiecie sie nie ufa...

cos zaczelo delikatnie sypac.

Opublikowano
hubertb napisał:

1 godzinę temu, konteno napisał:

mam parę zabawek z rodzaju tych które tak przechwalasz

Zachwalam prostowniki firmy Ctek. Używałem te urządzenia i naprawdę są wyznacznikiem jakości. 

Brat kupił Sene, PROSTOWNIK DO AKUMULATORÓW Z MIKROPROCESOREM / URZĄDZENIE WSPOMAGAJĄCE ROZRUCH 75A | SENA

Prostownik działa poprawnie i naładowuje akumulatory. W pracy mam prostownik mikroprocesorowy:

Prostownik samochodowy 6 / 12 V MSW-CBC-70W-4A 10061909 za 189 zł z Zielona Góra - Allegro.pl - (11685544421) 

Tego nie polecam. 

Mam też w domu prostownik:

Prostownik - Obrazek, fotka, zdjecie, photo #478686 - Galeria rolnicza agrofoto

jakieś 8 lat temu go dostałem za flaszkę i postanowiłem odnowić. Rachunek po malowaniu i wymianie przełączników pakietowych był taki żeby dwa 10A Cteki kupił....  AGM nie naładuje, jako podtrzymanie też pracować nie może. Waży dobre 40kg. 

Też lubię kupić uszkodzone i naprawić ale czasem się nie opłaca. 

https://allegro.pl/oferta/swietny-prostownik-telwin-leader-400-12-24v-13115292912 co o tym myślisz ?

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak sulky dobry sprzet,ale tu bardziej chodzi o to czym rozsiewane,masz idealny sprzet do takiego i nawet koni więcej, a tu tylko maly 3 cylindrowy zetorek 3320

jego siuntki nie dorastają do tego zetora , 

@Aktywnyrolnik7245 obczajałeś langrena lejka dwutarczowego ? z paska blachy kwasówki dorobić nadstawke okrągłą wysoką by bag mocznika wszedł i finito

51 minut temu, slawek74 napisał:

tam jeszcze zetor 10011 stoi u gościa za połowe tego a jak wiadomo przód to więcej problemów niż zalet 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

znajomy miał takiego ale spalił elektronikę po podłączeniu na nasze napięcie

A przypadkiem nie uszkodził tylko bezpiecznika i warystora? 

13 minut temu, konteno napisał:

założę mu trafo z UPSa i prostownik na 2 diodach i niech ma 

No już złóż mu graetza, daj jakiś kawałek amperomierza, przełącznik uczciwe krokodylki. Przydało by się jeszcze ograniczenie prądowe. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 minuty temu, radekz200 napisał:

z opółu 

Co to jest ?

blisko masz wsiadaj w auto i jest Twój https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-rauch-kuhn-CID757-IDTllWz.html

Opublikowano (edytowane)

@hubertb  tam nic nie ma ze szmerów bajerów 

5696983100_1633278305.png

a płytka (strip) nic nie reguluje więc pójdzie out 

5419778200_1633278297.jpg

zostaje oryginalny amperomierz i przełącznik pod który podepnę odczepy z nowego trafo , pewnie dołożę jeszcze bezpiecznik samochodowy 15-20A na zewnątrz albo jakiś termik

Edytowane przez konteno
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

a płytka (strip) nic nie reguluje więc pójdzie out 

Nie reguluje, jest to zabezpieczenie. To zielone i osmolone to jest warystor. Ta konstrukcja jest bardzo cwana. Prostownik zaprojektowany tak by wywołać pulsowanie. Trafem od UPS tego nie załatwisz. 

Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

To jest to samo tylko kolorem się różni 

Jak Ci się podoba to zrobimy byznesa 

Marcin już odpowiedź nagrał 😉 

56 minut temu, konteno napisał:

jak kupić na sztukę to się nie opłaca ale jak się daje tyle co za złom to czasem gra warta świeczki 

znajomy miał takiego ale spalił elektronikę po podłączeniu na nasze napięcie , założę mu trafo z UPSa i prostownik na 2 diodach i niech ma 

s-l1600.jpg

a za robote i części jak wezme połowe tego co wynosi górna granica budżetu który podałeś to bede zadowolony , 

Zastanawiam się już od jakiegoś czasu, głupi nie jesteś bo często o tych różnych urządzeniach piszesz i ze złomu złomy reanimujesz to dlaczego męczysz się gdzieś na byle jakim etacie? 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

głupi nie jesteś bo często o tych różnych urządzeniach piszesz i ze złomu złomy reanimujesz to dlaczego męczysz się gdzieś na byle jakim etacie?

coś ci mówi słowo ZUS ? zarobić legalnie by i więcej niż obecny pracodawca odłożyć składek i więcej na czysto wyszło przy mniejszym nakładzie czasu to trzeba się dobrze nagłówkować 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:
19 minut temu, malaczarna napisał:

Żyć bez nas nie możecie

Działa to w obie strony 

Miałem dowody dzisiejszej nocy🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v