Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

To nie był żaden kłopot.  Ja porządny człowiek,  kłopoty To ja złomuje 

Biardzki? 

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

jak chcesz to Cię wybawię i nie będziesz musiał dźwigać 🤭😀

5tys tona i załadunek gratis🤭

Siarczan potasu.

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tragedia.

Będę dziś jechał to zobaczę w którym miejscu.

Ale na 99,9999% to ostry zjazd z górki w połączeniu z ostrym zakrętem i niewyprofilowanym zakrętem.

Nie pierwszy wypadek śmiertelny tym miejscu.

To był czas lekkich początkowych opadów i pewnie to plus brak doświadczenia przyczyniło się do tragedii.

bug zapłać i sam załaduję co będziesz się męczył 😁 nic za to więcej nie chcę 😜

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Paletę widlakiem do góry, opierasz sobie drabinę i rozcinasz worki a nawóz elegancko leci do rozsiewacza. Myśl trochę 

O dzięki. Patrz nie wpadł bym na to🤣

Ty wiesz ile czasu by tonę zasypać, rozciąć woreczek i jeszcze potrząszć aż z każdego zakamarka wyleci.

A potem pozbieraj 40 woreczków.

Opublikowano

to w sumie , skoro juz transport uzgodniony, to się znaczy, że motur sprzedany... no nawet szybko poszło... 😄

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Darek, to w takim wypadku, ja z tylnej kanapy będę nadzorował, żeby motor bezpiecznie jechał. Bo inaczej, to fuchy dla mnie zabraknie🙆

Maniek nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

to w sumie , skoro juz transport uzgodniony, to się znaczy, że motur sprzedany... no nawet szybko poszło... 😄

Czekej  będziemy tera zrzutę robić. 

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Darek  chcesz kolegów  wykiwać i sam do Zbyszka jechać  nima tak wszystkie jadziem z pompą musi być 

No jak, legalnie to nas więcej w mojego fiata wejdzie jak w Tomkowego busa 

No i szybciej by dojechała to na pewno 

A na powrocie byśmy sprawdzili czy kawasaki pobije dotychczasowy rekord prędkości, ale byłyby jaja jakby się okazało że na przyczepce pojechał szybciej niż normalnie na kołach 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

O dzięki. Patrz nie wpadł bym na to🤣

Ty wiesz ile czasu by tonę zasypać, rozciąć woreczek i jeszcze potrząszć aż z każdego zakamarka wyleci.

A potem pozbieraj 40 woreczków.

Co masz nic nie robić to byś zajęcie miał 

Opublikowano
6465 napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał:

szybko poszlo👍👍👍

pisałem wyżej że za tanio wystawiony

On więcej dla mnie nie wart.  Dobrze chłop życzę niech mu służy długo i bez awarii. Jest identyko jak twój w do tych pieniądzach,  nie wiem czy go nie przywieźć i wrzucić w ogłoszenie.  U nas to by poszło. 

jeden tu szuka opryskiwacza 1000l to może prosto do niego

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Czekej  będziemy tera zrzutę robić. 

Ciekawe ile Mieciu by dołożył za...pół podpisu🤭😉

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Maniek nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Eee tam...to nie nadgorliwość...to pomoc koleżeńska 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jeszcze Sławek @Agrest w którymś kombinezonie może mieć, bo pewno wszystkich nie sprawdził🤔

Nie mam kombinezonu.

Latem w kieszeni koszuli noszę. Raz żona 400 wyprała ale na szczęście bez paragrafu za pranie pieniędzy się obeszło.

A tak to tylko w kurtkach  po kilka banknotów noszę

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

jeden tu szuka opryskiwacza 1000l to może prosto do niego

On ma sto pomysłów na minutę.  Poza tym on się nas boi. 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

On wie,  ale nie dobra mówić o tym😁

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

@Agrest a za to stodole co ci rozebrali to dali chociaż desek albo blachy darmo?

A na co mnie to?

Sprzedałem po 50zł za m² deski zewnętrzne. Teren uprzątnęli, eternit na paletach. Gdyby nie sprzątali to 60zł za m²

Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Tak to jest. U mnie też takie trochę zad..., a przyszedłem tu z miejscowości, której nijak tak nazwać nie można. Zresztą Szymon może to dobrze ocenić🤔

Ale nie jest źle, u mnie gorzej niż u Ciebie. Z tym że fakt, porównując z tą miejscowością z której pochodzisz to jest zadupie 🤣

31 minut temu, Agrest napisał:

Marcin, ale co Ci powiem to Ci powiem, ale Ci powiem.

Nudny zaczyna się robić ten regres w Twoim myśleniu.

Jestem na 99,9% pewien że w życiu robisz inaczej, a tu tylko jaja sobie robisz, ale ten 0,1% jest dla mnie zagwostką🤭

Mam jeszcze 3,5 nawozu w worku 25kg i jak pomyślę że mam to sypać to już mnie kręgosłup boli, bo młodszy z dnia na dzień nie jestem.

Ja tam jestem w 100% pewny 👍

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie mam kombinezonu.

Latem w kieszeni koszuli noszę. Raz żona 400 wyprała ale na szczęście bez paragrafu za pranie pieniędzy się obeszło.

A tak to tylko w kurtkach  po kilka banknotów noszę

No to koniecznie musisz wszystkie kurtki i koszule jeszcze raz dokładnie sprawdzić. Od tego ile znajdziesz zależy, ile jeszcze będzie trzeba zebrać. Marek jakiego banknota z rozsiewacza dorzuci, ja z cieluna też jaką monetę. Co braknie to od Miecia ( może się na jednej literce podpisu skończy ) i ....jadziem pod Lubartów 🤭😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To do dużego traktora Marek ten Twój

Zetor ma szerokie koła i do tego czym sypać 🤔

Jakie te szerokie kola?16,9 r34 masz z tylu?przod 12,4 czy 11,2 r24?

Ojciec zetorem malym.na 16,9 z tylu pryskal,sial nawozy, nawet kopał buraki kleinem i za szerokie byly bo trzeba bylo blisko rzadka jechac i wyduszal buraki i nie narzekał, pozniej kupił 13,6 na tyl, KUPIŁ waskie koła a nie zmieniał ciagnik. Ty masz zetora idealnego do rozsiewacza czy opryskow. U mnie w zetorze przod 12,4 tyl 16,9 to waskie dla mnie. A sypac bb z nawozem masz przeciez czym,od czego te wolmety na ciagnikach? 360 tez zaladujesz,ja zwyklym meprozetem przy perkinsie podnosilem 500kg.

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Pół to nic nie warte. Całą sentencje jakby napisał to bym się i odwdzięczył 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

No to koniecznie musisz wszystkie kurtki i koszule jeszcze raz dokładnie sprawdzić. Od tego ile znajdziesz zależy, ile jeszcze będzie trzeba zebrać. Marek jakiego banknota z rozsiewacza dorzuci, ja z cieluna też jaką monetę. Co braknie to od Miecia ( może się na jednej literce podpisu skończy ) i ....jadziem pod Lubartów 🤭😉

Ja tam mu połowa podpisu mogę wszystko podpisac. Ale tą drugą częścią ;)

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v