Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Nie ma szans, jak na złość jakiś czujnik padł w pompowni pożarowej, dziś już dwa razy alarm wszedł, ciekawe jak w nocy będzie... Służba, nie drużba...

toć Ty już po pracy.

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Też jestem tego zdania.Jak można się tak znęcać nad djagnostami.Przeciez każdy wie że to nie powinno jeździć.

Mam stan przedzawałowy przez to co napisałeś. Jak coś idealnego może się psuć, niepotrzebne te przeglądy w tym. Jak zostanę premierem to obiecuje ze wszystkie passaty w tym kraju będą urzędowo zwolnione z tego obowiązku 😁

Opublikowano
12 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo było tanio i teraz też jest , ale wracam tak jak robiłem w poprzednich latach . Może coś zarobię, tym bardziej że mam spory zapas chemii , kilka paczek od Pakos nawet nie otwartych

Ty to Marcin jesteś kręt nie z tej ziemi, najpierw piszesz, że nie robisz ścieżek bo się nie opłaca,  jedziesz raz opryskiwaczem i raz rozsiewaczem, teraz piszesz, że masz spory zapas chemi. Gdzie jest u Ciebie prawda a gdzie fałsz, a może cały czas piszesz półprawdę?

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Mam stan przedzawałowy przez to co napisałeś. Jak coś idealnego może się psuć, niepotrzebne te przeglądy w tym. Jak zostanę premierem to obiecuje ze wszystkie passaty w tym kraju będą urzędowo zwolnione z tego obowiązku 😁

to już wolę...zrobić przegląd...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ooo Jezu.Do tego nie dojdzie.Musze ten tekst pokazać mojej mamie.Tez tak kiedyś myślała.Ale już jej przeszło.Najlepsze Pasaty to te załadowane na statek płynący do Afryki.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Ty to Marcin jesteś kręt nie z tej ziemi, najpierw piszesz, że nie robisz ścieżek bo się nie opłaca,  jedziesz raz opryskiwaczem i raz rozsiewaczem, teraz piszesz, że masz spory zapas chemi. Gdzie jest u Ciebie prawda a gdzie fałsz, a może cały czas piszesz półprawdę?

U Marcina to nawet nie pewności, że Marcin się na pewno nazywa ;) 

Opublikowano
jacor73 napisał:

12 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo było tanio i teraz też jest , ale wracam tak jak robiłem w poprzednich latach . Może coś zarobię, tym bardziej że mam spory zapas chemii , kilka paczek od Pakos nawet nie otwartych

albo gówno prawdę 🤔

Leszy napisał:

1 minutę temu, jacor73 napisał:

U Marcina to nawet nie pewności, że Marcin się na pewno nazywa ;) 

może Marcinek 🤔👩‍🦲

Opublikowano
bratrolnika napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

toć Ty już po pracy.

Płacą za dyżur telefoniczny, to wypadałoby telefon odbierać, chociaż raz na jakiś czas 

tytyryyyy, tytyryyyy, tracę cię, tracę cię.......

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Łoczywiscie, a co to jest 🤔

Nie mam pojęcia co wymyśli mój doradca 

Nie wiem jeszcze dokładnie co będą realizował , na pewno nie zamierzam wozić gówna na czas , czekam na szkolenie w odr 

@slawek74 a Ty będziesz robił zdjęcia obornika 🤔

Opublikowano

a ja tam fotki będę robił. aby tylko płacić chcieli. skorą chcą gnój widzieć , to cza im dać.

Opublikowano

na ile się da będzie się robić jest czym 👍

trawy się więcej zasieje... albo gospodarkę podzieli ... a co tam nie ma co dzielić 🤭

Marcin daj nr tel to i tabie wyślę 🤭

a tak myślę że jest sporo luk i nieścisłości w tych dopłatach...

Opublikowano
50 minut temu, gregor1284 napisał:

Według mnie to passaty powinny być zwolnione z tego obowiązku...

Ja kiedyś wpadłem pod lód i do lekarza nie trzeba było. Krzywdę robicie tym dzieciom 

Kiedyś,tez kiedys kladka sie pode mną zlamala jak mialem 6 lat. Nie ma co porównywać dawnych lat do ery szczepionek i innych wymysłów. Przez tyle lat wirusy i bakterie tak ewoluowały ze są nie do pokonania. Kolezanki córka co chwile infekcje drog moczowych łapała(nie wiedzieli o tym bo mysleli ze wirusowka.zwykla pozniej sie okazalo),goraczką wysoka,trudno zbić,pojechali do lekarza,antybiotyk dostala,przestalo,za jakies 2 tygodnie powtórka z rozrywki. Okazalo sie ze ma jakąś bakterie ktora jest ciezka do wytępienia. Nie zapominaj ze wraca covid,znajomego zona urodzila kilka dni temu przsz cesarke i na stole zarazila.sie(k**wa jakim cudem?) Malenstwo w izolatke tak samo ją. 

Syn chodzi do przedszkola,tam maja w programie wyjscie na spacer wiec jest dobrze. Córka jak ma pozniej siedziec w domu z gilami i co chwile jej wycierac nos i ma plakac ze piecze od ciaglego wycierania rekawem,to.lepiej niech teraz przesiedzi a jak bedzie duzo cieplej to bedziemy wychodzic na dwór

Opublikowano

Pany kupował ostatnio któryś takie coś? Ciekawe jak to wymiar trzyma 

https://allegro.pl/oferta/kafle-ceramiczne-biale-piecowe-kominkowe-piec-10955761947?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrzewanie_pla_pmax&ev_campaign_id=17303547827&network=x&placement=&test=pmax&category=heating&gclid=Cj0KCQiA0oagBhDHARIsAI-Bbgez1DjO1idSxJ2ABhJSscRKioV8IHg3lZa9M-gmZ2zrSkLsmuCfmXkaAnYcEALw_wcB

2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Kiedyś,tez kiedys kladka sie pode mną zlamala jak mialem 6 lat. Nie ma co porównywać dawnych lat do ery szczepionek i innych wymysłów. Przez tyle lat wirusy i bakterie tak ewoluowały ze są nie do pokonania. Kolezanki córka co chwile infekcje drog moczowych łapała(nie wiedzieli o tym bo mysleli ze wirusowka.zwykla pozniej sie okazalo),goraczką wysoka,trudno zbić,pojechali do lekarza,antybiotyk dostala,przestalo,za jakies 2 tygodnie powtórka z rozrywki. Okazalo sie ze ma jakąś bakterie ktora jest ciezka do wytępienia. Nie zapominaj ze wraca covid,znajomego zona urodzila kilka dni temu przsz cesarke i na stole zarazila.sie(k**wa jakim cudem?) Malenstwo w izolatke tak samo ją. 

Syn chodzi do przedszkola,tam maja w programie wyjscie na spacer wiec jest dobrze. Córka jak ma pozniej siedziec w domu z gilami i co chwile jej wycierac nos i ma plakac ze piecze od ciaglego wycierania rekawem,to.lepiej niech teraz przesiedzi a jak bedzie duzo cieplej to bedziemy wychodzic na dwór

Zoba jak w skandynawi dzieciaki drzemkę na mrozie robią 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Zoba jak w skandynawi dzieciaki drzemkę na mrozie robią 

Inny klimat,nie ma co porownywac,a w afryce ciagle mają lato.

Lepiej moze powiedz mi czy bedziesz wiedzial czy taką rurę lekkim skosem moge przegiąć(wiem ze nie moze byc załamania),czy juz robic na rowno i łączyć kolankami?

https://allegro.pl/oferta/rura-do-wody-plastikowa-pe100-32x3-0mm-wzmacniana-11260620239

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano

auto nie było na nas. jutro powiem to będą powiadamiać.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jeszcze nie wiem o co w tym chodzi. 7-go szkolenie 

@Pafnucy12 nie masz czegoś takiego?

Screenshot_20230303-214757~2.png

Ja wiem ze juz nie bede mogl skorzystac z ekstensywnego uzytkowania łąk, a chcialem.w.to isc. Obornik niby fajna opcja,ale wez tu sie wyrób samemu z robotą. Miododajne fajna opcja

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Lepiej moze powiedz mi czy bedziesz wiedzial czy taką rurę lekkim skosem moge przegiąć(wiem ze nie moze byc załamania),czy juz robic na rowno i łączyć kolankami?

https://allegro.pl/oferta/rura-do-wody-plastikowa-pe100-32x3-0mm-wzmacniana-11260620239

Lepiej nie. Ostatnio robiłem to samo co Ty i dawałem kolanka😉

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

na ile się da będzie się robić jest czym 👍

trawy się więcej zasieje... albo gospodarkę podzieli ... a co tam nie ma co dzielić 🤭

Marcin daj nr tel to i tabie wyślę 🤭

a tak myślę że jest sporo luk i nieścisłości w tych dopłatach...

A na co mi oglądać Twój gnój 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Lekko możesz bez problemu. Tylko się nie domyśl przy zasypywaniu jakimś gruzem zasypywać 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Obornik niby fajna opcja,ale wez tu sie wyrób samemu z robotą.

No to mamy ten sam problem. Do tego mam jeszcze trochę jeździć, więc już całkiem 👎

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v