Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał:

A to bez okazji człowiekowi już nic słodkiego się nie należy 😁

A podatek cukrowy uiściłeś?

Za dobrze w tej Polsce jak stać na słodycze częściej jak dwa razy do roku.

Pewno jeszcze i schabowego co miesiąc jesz?

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

29 minut temu, Uziu92 napisał:

się należało wszystko opitolic w żniwa z pola... taniej teraz jest jak w żniwa.

W żniwa było 680 

Teraz 650

25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Suchowola ta od corrado? 

Tak 

u mnie w żniwa było 80 za pszenicę i 70 za pszenżyto, sporo wywiozłem bo jeszcze nie miałem magazynu i nie było gdzie trzymać, należało się wszystko w pizdu wywieść.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

7lat.Wczoraj jeszcze normalnie zapalal dziś 6V.

IMG_20231216_114415_345.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Towar deficytowy.

Nie każdemu chce się bawić i sprzedawać na sztuki.

Zresztą i coraz mniej hodowców ...

Się tam nie przemęcz aby...

wiesz jakie to jest meczace - masz do wyboru 5 foteli w dwoch biurach i nie wiesz na ktorym pierdziec i obserwowac nocne zycie miasta. ..z piatku na sobote to najlepsza zmiana.

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Z czym Ci tak dobrze?

Mietek, ile Ty masz lat, że takie pytanie zadałeś Tomkowi🤔

Przed chwilą, 6465 napisał:

Elegancko. Ale to jeszcze nic. Zrobię zdjęcie jak sołtys będzie mojego zabierał z siuntką na pace 😁

Koniecznie. To może być widok...bezcenny💪

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Elegancko. Ale to jeszcze nic. Zrobię zdjęcie jak sołtys będzie mojego zabierał z siuntką na pace 😁

A po co jemu te siątki

Tyle ich będzie 

Teściu, myślałem że drogi a tu trzeba było pisać netto

A Ty mówiłeś że nie towar

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

wiesz jakie to jest meczace - masz do wyboru 5 foteli w dwoch biurach i nie wiesz na ktorym pierdziec i obserwowac nocne zycie miasta. ..z piatku na sobote to najlepsza zmiana.

No lekko nie masz.

Nuda bywa bardzo męcząca...

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

@Qwazi widziałeś jak pojechałem po przyczepę? Miałem jechać Lublinem ale nie u ja nie szło jej zmieścić i pożyczyłem auto od sąsiada.

IMG_20220116_101338.jpg

Podkłady kolejowe było podłożyć na pace od Lublina... miałbyś fotkę dziesięciolecia 🤭

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek, ile Ty masz lat, że takie pytanie zadałeś Tomkowi🤔

Koniecznie. To może być widok...bezcenny💪

U mnie tam wszyscy chwalą i PRL i czasy dzikiej prywatyzacji a i ja nie narzekam na czasy obecne. Jak ktoś potrafi sobie radzić to czy kiedyś czy dziś sobie poradzi. Mama czy ciotka albo wujas jako dzieci z tego co mówią to źle nie mieli, kurtka jeansowa? Nie ma sprawy. Sofixy? Proszę Cię bardzo. Tylko każde z nich już od 16 roku życia pracowało. 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

U mnie tam wszyscy chwalą i PRL i czasy dzikiej prywatyzacji a i ja nie narzekam na czasy obecne. Jak ktoś potrafi sobie radzić to czy kiedyś czy dziś sobie poradzi. Mama czy ciotka albo wujas jako dzieci z tego co mówią to źle nie mieli, kurtka jeansowa? Nie ma sprawy. Sofixy? Proszę Cię bardzo. Tylko każde z nich już od 16 roku życia pracowało. 

Ojciec ani matka nigdy mi nieczego nie odmówili, ale myślisz, że miałem tak samo jak mój syn ani lepiej od niego, kiedy jako 6 letni dzieciak oprzatątałem z mamą świnie na mokro, bo ojca zabrali nie wiadomo dokąd w 83 roku?

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

Ojciec ani matka nigdy mi nieczego nie odmówili, ale myślisz, że miałem tak samo jak mój syn ani lepiej od niego, kiedy jako 6 letni dzieciak oprzatątałem z mamą świnie na mokro, bo ojca zabrali nie wiadomo dokąd w 83 roku?

Dziadka też przymknęli jak od sąsiada kupił spawarkę która zginęła z gsu. Nawet śmiechy śmiechami ale wujo w dwie siostry kartofle redlil bo mały ogródek mieli 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v