Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

No taki had 

Nie znam człowieka. 

Kurła, teraz tylko zostało izolatory zdezyfenkować i już nic nie zostało prócz zwierzakami. W polu porobione, u pszczół skończone, obiboctwo do reszty do wiosny.

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

Mi to ODR robi ,widzisz nie wiedział bym o 14dniach i musiał bym poprawiać a oni się znają, poprostu ich zawód taki.

Mi z ODR em nie po drodze. Mam lepsze sposoby🤷...

10 minut temu, superfarmer02 napisał:

A to nie przedłużyli do końca listopada?  Jak tak to i oświadczenia chyba powinny być przedłużone 

Z tego, co mi wiadomo, to 14 dni od wymieszania. O terminie datowym nie słyszałem 🤷...

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam człowieka. 

Kurła, teraz tylko zostało izolatory zdezyfenkować i już nic nie zostało prócz zwierzakami. W polu porobione, u pszczół skończone, obiboctwo do reszty do wiosny.

O, bo bym zapomniał... Piotrze, dzisiaj to żeś był mentorem moim...wyroki wykonywałem😉...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

O, bo bym zapomniał... Piotrze, dzisiaj to żeś był mentorem moim...wyroki wykonywałem😉...

Jutro popołudniu muszę, 3 sztuki uszatych idą... W piątek kolejne 3 a może 4... A jeszcze gęsi czekają, muszę je złapać i obejrzeć jak to do skubania się nada... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
malaczarna napisał:

Słabe godziny szkoleń są. No nic będę udawać w pracy że coś robię. Czy ktoś ma doradcę finansowego z was? Dużo kasy to kosztuje?

co potrzebujesz od doradcy finansowego?

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jutro popołudniu muszę, 3 sztuki uszatych idą... W piątek kolejne 3 a może 4... A jeszcze gęsi czekają, muszę je złapać i obejrzeć jak to do skubania się nada... 

Pierze też pozyskujesz?

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

14 minut temu, wojtal24 napisał:

ja słuchałem w Covidzie to wyglądało to tak że wysyłałem im e-mailem zgłoszenie oni na tego e-maila przysyłali mi link do szkolenia

No na koniec się wysyłało adres email na czacie i potem wysyłali 

ale to jak ktoś chciał papier certyfikat

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Pierze też pozyskujesz?

Nie, babka do pierzyny nie potrzebuje... Ale gęsi mam raczej pierwszy i ostatni raz ale za to w przyszłym roku, jak dożyję to kaczek co najmniej 2 razy tyle co w tym roku będzie... Zboża mam od ch... Trzeba hodować. 

Opublikowano

Podzielę się moim pięknym niebem i krajobrazem. Wy tak nie macie🤭

20231106_141127.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał:

Wczoraj był ostatni dzień że się składało takie oświadczenie do dopłat że w 12godzin obornik się zaorywuje.

Teraz znowu w marcu kolejne oświadczenia trzeba składać.

a na bydło też chyba trzeba złożyć do końca roku gdzie jakie bydło stoi ?

2 minuty temu, Agrest napisał:

20231106_141127.jpg

byłeś na grzybach? czy tera będziesz lasu kupował i wycinał?

Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał:

co potrzebujesz od doradcy finansowego?

Ulokować dobrze oszczędności nie che kredytu

6 minut temu, Agrest napisał:

20231106_141127.jpg

Piękny widok

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, babka do pierzyny nie potrzebuje... Ale gęsi mam raczej pierwszy i ostatni raz ale za to w przyszłym roku, jak dożyję to kaczek co najmniej 2 razy tyle co w tym roku będzie... Zboża mam od ch... Trzeba hodować. 

U mnie gęsi było 5 dwa lata temu...i to była ostatnia przygoda z tymi szkodnikami. Wszystkie kable od świateł pożarły 🤬

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

a na bydło też chyba trzeba złożyć do końca roku gdzie jakie bydło stoi ?

byłeś na grzybach? czy tera będziesz lasu kupował i wycinał?

Pracuję w takich warunkach. Naginam kręgosłup przy cięciu porzeczek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v