Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

a ile Ty masz lat ile Twój ojciec a może ile lat jak żyje Twój dziadek?

Ja jestem lekko po 30-tce, ojciec chwilę przed 60-tką a dziadek umarł kilka lat temu. I ostatnie kilka lat na szczęście nie jeździł, sam był świadom tego, że nie nadaje się za kierownicę po tym jak skasował nadkole wyjeżdżając z garażu ... 

ee to jak ojciec przed 60 to kwiat wieku jeszcze dużo jest kierowców na różnych sprzetach w taki. wieku szwagier mój dla przykładu na tir ponad 30 lat kiedyś hiszpanię robił w zeszłym roku sporo do angli nie nazywaj tskich dziadkami bo by Cię nie jeden taki przeskoczył 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A wiesz jak ciężko odróżnić łowiecke od barana ? No i toc to gołymi łapami wygniatane. 

Baran ma jajca po podłogę. Na bacówkach i chałupniczo może wygniatają ale ci moi wszystko robią mechanicznie. Takich firm jest kilka w okolicy i chwała im za to bo jeżdzą po wsiach od domu do domu i zabierają nawet od  jednej krowy. Jednak żadna  inna nie robi tak dobrych oscypków

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

ee to jak ojciec przed 60 to kwiat wieku jeszcze dużo jest kierowców na różnych sprzetach w taki. wieku szwagier mój dla przykładu na tir ponad 30 lat kiedyś hiszpanię robił w zeszłym roku sporo do angli nie nazywaj tskich dziadkami bo by Cię nie jeden taki przeskoczył 🤣🤣🤣🤣

W sile wieku, ale ręce do suwmiarki za krótkie były, okulary były potrzebne ;) A ostatnio był po nowe okulary u lekarza, bo miał problem z odczytem analogowego prędkościomierza w samochodzie. Daleko wszystko widzi dobrze ale z tym blisko ma problem ... Pracuje sobie jako elektryk i miał problem z odczytywaniem oznaczeń na elementach elektrycznych ...

Mam mały panel HMI to tak samo bez okularów nic nie zrobi, niby czcionkę powiększyłem, ale nadal ręce za krótkie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kiedy znajomego z wojska muszę odwiedzić.  Mieszka w górach miejscowość Skrebenska czy jakoś tak, najlepszy kolega z pokoju.

Nie słyszałem o takiej miejscowości nawet. Muszę wyguglać😂 Kup w Piekielniku, ale tam w co drugim domu puco a rowami płynie serwatka

Edytowane przez Kowalsky30
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

a chłop jakiegoś dzika terra vari chciał sprzedać.

Jarek Ogarek 😁

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Druga matka potrzebna?

chyba o to chodzi by kobieta była wsparciem dla faceta i pomocą w domu żeby mógł się poświecić pracy zarobkowej i jakiejś działalności typu remonty ,naprawy i ewentualnie jeszcze gospodarstwo jeśli istnieje potrzeba 

3 godziny temu, malaczarna napisał:

Ciężko będzie znaleźć jak brak doświadczenia a już 30 na karku.

no to trudno się mówi , do samotności trzeba przywykać 

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie pierdziel bo na pewno mam większy bęben niż ty a się mieszczę bez kłopotu.

Pokaż ten bęben. Zobaczę czy da się jeszcze co zrobić. Jakieś ćwiczenia zaordynować, czy od razu ciąć

Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kiedy znajomego z wojska muszę odwiedzić.  Mieszka w górach miejscowość Skrebenska czy jakoś tak, najlepszy kolega z pokoju.

Też miałem takiego kolegę, mieszkał w skołyszyn czy jakoś tak. Koło Jasła.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie słyszałem o takiej miejscowości nawet. Muszę wyguglać😂 Kup w Piekielniku, ale tam w co drugim domu puco a rowami płynie serwatka

Jak jeździłem do nowego Sącza to przy drodze dziewczyna sprzedawała oscypki i taki jak dżem z papryki. Smaczne to było. No i śliwowicę z pod lady po 40zł/L. Drogo ale trunek był 😋

Opublikowano
marulekk napisał:

to ile ty ważysz a ile wzrostu ?

ja? jestem za niski. 😉

mf362 napisał:

Wszystko zaczyna się od głowy. Jak człowiek nie chce się zmienić , schudnąć to nie da rady 

100% racji. do tego trzeba dojrzeć. ja jeszcze nie dojrzałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v