Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiesz jak mierzył i czy miał włączone jakieś odbiorniki ... 14,4V to na stole pomiarowym ...

Mierzy się po odpaleniu i po chwili jak nie ma powyżej 14V to już jest sygnał że to kupa złomu, i proszę nie ucz mnie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

Mierzy się po odpaleniu i po chwili jak nie ma powyżej 14V to już jest sygnał że to kupa złomu, i proszę nie ucz mnie.

To sobie sprawdź chwilę po odpaleniu z włączonymi nawiewami na maksa i podrzewaniem szyb, a później bez tego, i proszę nie ucz mnie xD I na pewno nie na zimnym silniku, bo masz wtedy lekko podniesione obroty i to już przekłamuje pomiar ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Tylko że on podróżuje z termosem i kanapkami, ewentualnie zaopatruje się w Biedronie.   :P To jest bidula, co ino na nim koszula.  :)

To może jakie głodne te kobiety nie lecą na niego tylko na kanapki. Bo z reklamówki czosnkiem zalatuje.

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To sobie sprawdź chwilę po odpaleniu z włączonymi nawiewami na maksa i podrzewaniem szyb, a później bez tego, i proszę nie ucz mnie xD 

A po uj włączasz jakieś nawiewy do mierzenia? wiesz co to regulator napięcia?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

A po uj włączasz jakieś nawiewy do mierzenia? wiesz co to regulator napięcia?

Nie znasz się to nie pouczaj ... Doedukuj się, poczytaj literaturę i potem wróć ... 

Opublikowano (edytowane)

Mi też wytrzymują 10 lat, ale nie głoś głupot ... Regulator napięcia NIGDY nie utrzyma ci idealnych 14,4V przy różnym obciążeniu i różnych obrotach silnika ... Jeżeli ma 13,9V to przemierzył bym przy różnym poziomie obciążenia i różnych obrotach i dopiero wtedy wydawał jakieś werdykty ...

Opublikowano
21 minut temu, Desperado napisał:

Ile lat i czy ładna, zaraz ją wydam za mąż.   :P

Wygląda ok , gorzej z charakterem 😜

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mi też wytrzymują 10 lat, ale nie głoś głupot ... Regulator napięcia NIGDY nie utrzyma ci idealnych 14,4V przy różnym obciążeniu i różnych obrotach silnika ... Jeżeli ma 13,9V to przemierzył bym przy różnym poziomie obciążenia i różnych obrotach i dopiero wtedy wydawał jakieś werdykty ...

Durniu jeden, wystarczy jak bez obciążenia będzie ładował te 14,4V i to mu wystarczy i znaczy że ładowanie jest ok.

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To se poradzim.   :P

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Patrz, Ty to wiesz i widzisz, a nie zauważyłeś że Twojej mogło to przeszkadzać. Do tego ty szedłeś na obrządek a tam mógł się amerykański serial rozgrywać - piękny uśmiech i "miłe" słówka wbijające szpilę...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

@jacus Myślisz, że będzie lepiej? Nie sądzę... Na jutro 15mm, na niedzielę kolejne 15, po niedzieli coraz chłodniej i mokrzej, także czekaj dalej.

jacuś to papracz nie gospodarz, zresztą nim nigdy nie był,    :P żyto sieje na 3 klasie i zbiera 3 tony.   xD

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Durniu jeden, wystarczy jak bez obciążenia będzie ładował te 14,4V i to mu wystarczy i znaczy że ładowanie jest ok.

To se poradzim.   :P

Nie znaczy że ładowanie jest ok, załączamy obciążenie i sprawdzamy jak zachowuje się pod obciążeniem, bo może pokazać np 12V, i co, nadal jest ok ??

Opublikowano
4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tej nie muszę spłacać , siostra dostał to mało 🤔

A pisałeś, że nie znasz żadnej z gospodarstwem.

Kup mieszkanie w mieście, gospodarstwo przepisz na siostrę bo i tak nie lubisz tej roboty. Wtedy narzeczona wróci a ja się wprowadzę do was i to rozruszam

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie znaczy że ładowanie jest ok, załączamy obciążenie i sprawdzamy jak zachowuje się pod obciążeniem, bo może pokazać np 12V, i co, nadal jest ok ??

Pajacu jeden że tak powiem, zmierz w czasie rozruchu ile ci pokaże? i co powiesz że ładowanie do d*py? ty nie masz pojęcia o elektryce.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

jacuś to papracz nie gospodarz, zresztą nim nigdy nie był,    :P żyto sieje na 3 klasie i zbiera 3 tony.   xD

W tym to akurat nic dziwnego nie widzę - u nas ostatni którzy to siewali to też więcej niż 4-5 nie zbierali. A też 3 klasa. Teraz to wyginęło, tak jak i pszenżyto.

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

A pisałeś, że nie znasz żadnej z gospodarstwem.

Kup mieszkanie w mieście, gospodarstwo przepisz na siostrę bo i tak nie lubisz tej roboty. Wtedy narzeczona wróci a ja się wprowadzę do was i to rozruszam

A co z dzieckiem i małżonką zrobisz?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W tym to akurat nic dziwnego nie widzę - u nas ostatni którzy to siewali to też więcej niż 4-5 nie zbierali. A też 3 klasa. Teraz to wyginęło, tak jak i pszenżyto.

Wiem że u was to normalne,  :Pcałe szczęście że nie liczym na was, bo trawę by my musieli już dawno jeść.   xD

d99c792848_a_idz_pan_w_.jpg.89ec5a8dda804f5653071e1cb117d0d8.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Wiem że u was to normalne,  :Pcałe szczęście że nie liczym na was, bo trawę by my musieli już dawno jeść.   xD

I może i dobrze... W tym roku kukurydza lepiej sypie niż rok temu a już rok temu były rekordy. Z RSP już przeszło 900 ton pojechało a jeszcze półmetka koszenia nie ma. Tylko zważ na to, że u nas kto siał jakieś żytko czy pszenżyto to nie dawał czegoś takiego jak fungicydy, rzadko kiedy jakieś skrócenie, trochę saletry i tyle. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Desperado napisał:

Pajacu jeden że tak powiem, zmierz w czasie rozruchu ile ci pokaże? i co powiesz że ładowanie do d*py? ty nie masz pojęcia o elektryce.

To ty nie masz i aby się osmieszasz ... Przecież wg Ciebie regulator zawsze utrzymuje idealne 14.4 to jakim cudem spada podczas rozruchu xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v