Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, damianos95 napisał:

Pan K nie da ci więcej niż 12.5 brutto i to też z bolem 

Znajomy miał idealne byki powiedział że po 13 brutto nie da i to byki 850kg rozmowa przez telefon żeby nie bylo

No co zrobić jest tanio

20 minut temu, gregor1284 napisał:

I chociaż raz w miesiącu 

Co ja bym z pieniędzmi robił 🙆

Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał:

opasowych to 10 na raz takich trzeba sprzedawać...

No zależy ile potrzeba kasy , ale tak z 20 na rok wystarczy 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Marcinek to ile szt na raz masz na sprzedaż 🤔

Teraz 4  

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co ja bym z pieniędzmi robił 🙆

zetory obok ursusów w rzędzie ustwiał 🤭😁 nie słuchaj mnie chory jestem 🤪 ale jeden kolega z forum co po 10 sprzedaje to fendem 714 jeździ z nowym uprawowo siewnym talerzowym agromaszu...

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

zetory obok ursusów w rzędzie ustwiał 🤭😁 nie słuchaj mnie chory jestem 🤪 ale jeden kolega z forum co po 10 sprzedaje to fendem 714 jeździ z nowym uprawowo siewnym talerzowym agromaszu...

Który to 🤔 

Opublikowano
Qwazi napisał:

35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Słuchaj no zawsze jest ryzyko  😉z kim przebywasz takim się stajesz . To co według Ciebie mam robić 🤔

Znowu czytaj nie tylko literki, których tu użyję...

Odciąć pępowinę, włożyć spodnie, włączyć mózg, ułożyć życie DLA SIEBIE...w gospodarce ma być jeden gospodarz, a w domu jedna gospodyni...jak to zrobisz żona wróci🤷...

dokładnie ale to trzeba na początku włączyć samodzielne myślenie

konteno napisał:

16 godzin temu, Qwazi napisał:

@konteno głosił przewagę etatu nad własnym gospodarstwem🤔..

głosiłem przewagę etatu nad swoim małym nierentownym zacofanym gospodarstwem 

a co stoi na przeszkodzie żeby robić jedno i drugie dużo tu takich

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a za dużo się tu nie udziela i raczej żadko byczki odemnie bierze... ma jeszcze miniładowarkę rozrzutnik euromilk i sporo innych nowych maszyn...

No chyba że tak , jak dużą ma hodowle ?

Opublikowano

a za dużo się tu nie udziela i raczej żadko byczki odemnie bierze... ma jeszcze miniładowarkę rozrzutnik euromilk i sporo innych nowych maszyn...

Bo twoje to pewnie wszystkie czarno białe, ze skłonnością do anoreksji ;) 

• Haha 2
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

No chyba że tak , jak dużą ma hodowle ?

dokladnie nie wiem nie pytałem miał coś sprzedawać bo ciasno się robiło od moich cieląt 🤭 rodzice mu pomagają a nie nim rządzą 🤪

Leszy napisał:

Bo twoje to pewnie wszystkie czarno białe, ze skłonnością do anoreksji ;) 

tak sobie możesz pisać....

Opublikowano

dokladnie nie wiem nie pytałem miał coś sprzedawać bo ciasno się robiło od moich cieląt 🤭 rodzice mu pomagają a nie nim rządzą 🤪

Co Ty mi tutaj wyskakujesz , że u mnie rządzą 🤔

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, slawek74 napisał:

To pewnie dzięki twoim byczkom ta potęga

dobra reklama🤭 🤔

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

czemu Ty nie pójdziesz na pracownika do jakiegoś bambra? fendtami  byś pojeździł i za cycki pociągał

Nie każdy bamber ma córkę, a nie będzie gospodarza ciągać za cycki 🤭🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

O panie to musi mieć dojne krowy abo że dwuch rencistów.🤔

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

O panie to musi mieć dojne krowy abo że dwuch rencistów.🤔

Szczerze,mnie to nie kręci

Ja tam wolę ,,pyrkać'' z gospodarki i żyć  spokojnie hasajac na etacie

Opublikowano
Baks00 napisał:

12 minut temu, slawek74 napisał:

To pewnie dzięki twoim byczkom ta potęga

dobra reklama🤭 🤔

zapewne 😁👍

ja to jestem trochę chory i mogę majaczyć... 🤭🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v