Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Szkoda że Marcin ma bana... 

ciekawe co z jego przetrargiem z Kowru?

paprykarz123456789 napisał:

11 minut temu, Warmiak napisał:

Marchew tańsza niż ziemniaki. Teraz na bobie jest kasa.

Szukam pomysłu jak rozwinąć 15 ha

na etat idź dodatkowo

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

A to już byki, krowy, bawoły i ziemniaki się nie opłacają? 😂

W jego przypadku to już nawet chorować się nie opłaca 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Super pomysł. Będziesz potentatem 

Albo impotentem 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, wojtal24 napisał:

ciekawe co z jego przetrargiem z Kowru?

na etat idź dodatkowo

No pójdę. Ale teraz do wiosny to nudzi mi się trochę w ciągu dnia. 

Chyba se wykupie iple

Opublikowano
41 minut temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20231019_160619.jpg

Zamęczysz....tego MFa.🙆‍♂️

12 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

Ale teraz do wiosny to nudzi mi się trochę w ciągu dnia. 

Kosze wyplataj....ewentualnie szydełkuj...

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

@Sylwekx25 u mnie o tak łoo sobie leżą i nic im się nie dzieje 

IMG_20231019_162941_HDR.jpg

W tym roku jakiś wysyp tych orzechów, ogłoszeń pełno 

18 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

No pójdę. Ale teraz do wiosny to nudzi mi się trochę w ciągu dnia. 

Chyba se wykupie iple

Da radę na tym zarobić?

Opublikowano

Nwm czy do tej gospodarki mam głowę jak ja mam do wszystkiego dwie lewe rece aby miałem głowę do matematyki 

Opublikowano
2 godziny temu, paprykarz123456789 napisał:

Szukam pomysłu jak rozwinąć 15 ha

Najlepiej się opłaca hować mleczne bo z roślinnej na takim areale ciężko wogule przetrwać. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Luki99 napisał:

Najlepiej się opłaca hować mleczne bo z roślinnej na takim areale ciężko wogule przetrwać. 

Z roślinnej się da, tylko trzeba robić a nie obsiewać zbożami/rzepakiem/kukurydzą ;) Warzywa, owoce itp itd

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Rysiek ma chyba jeszcze mniej niż 15ha, same zboża, teraz sobie leży w suchym ciepłym domku.

Na pewno się nie utrzymuje w ten sposób z tych 15ha ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

Nwm czy do tej gospodarki mam głowę jak ja mam do wszystkiego dwie lewe rece aby miałem głowę do matematyki 

Masz głowę do matematyki to może się  zakręć tam gdzie trzeba. Będzie etat po glapińskim.

Opublikowano
9 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

To ile 🐎 ma nóg 🤔...bez podtekstów proszę...o zwierzę chodzi🤷...

Opublikowano
10 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

No to policz czy się opłaci 🤔

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Rysiek ma chyba jeszcze mniej niż 15ha, same zboża, teraz sobie leży w suchym ciepłym domku, żyje sobie świetnie i jeszcze sobie odkłada na nowe nabytki 😜

No i jeździ suvem

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Masz głowę do matematyki to może się  zakręć tam gdzie trzeba. Będzie etat po glapińskim.

Ja od pzszlego roku ide do roboty

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zobowiązania obwiazuja jeszcze niecałe 5 lat.

Opublikowano

O ile znajdę coś ciekawego w moim regionie. Bym się zegos nauczył pożytecznego w wolnej chwili ale nwm od czego zacząć. Jedyne co mam to dyplomy z 5 na koniec która i tak nikogo nie zainteresuje. I chciałbym też ziemię uprawiać zeby mi przyszedł dochod np 10 tys z hektara a nie z pszenicy gdzie jeszcze mnie okradli na wadze.

Opublikowano

gregor1284 napisał:

10 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Rysiek ma chyba jeszcze mniej niż 15ha, same zboża, teraz sobie leży w suchym ciepłym domku, żyje sobie świetnie i jeszcze sobie odkłada na nowe nabytki 😜

No i jeździ suvem

I pił ma chyba z 10🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v