Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nos do góry...

Dobrze będzie...

@Agrest, co dać temu jęczmieniu?

Kawałek w nizinie coś zółknie...

IMG_20231005_080830.jpg

Siarczan magnezu

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dwa rzędy talerzy i będzie super 

Tyle że wtedy robi się problem

Talerze ważą 

Do tego agregat talerzowy też swoje waży 

Robi się dźwignia, robi się koszt 

Wiem że są półzawieszane

Ale kosztują 

Siewnik stopkowy i agregat pazurkowy 

47 brutto 

To samo tylko nadbudowany 47 netto

Doliczyć talerze i robi się 100, trochę drogo jak na 4 ha 

Istnieje jeszcze możliwość zakupu samego siewnika na redlicy talerzowej 

Opublikowano
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Pafnucy12 zamiast lepiej , to co dzień gorzej 

Chłopie...czym się tak przejmujesz?

Zdrowy, młody, urodziwy...

Ciesz się tym co masz... na lepiej jeszcze przyjdzie czas...kobietę też znajdziesz. 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Tyle że wtedy robi się problem

Talerze ważą 

Do tego agregat talerzowy też swoje waży 

Robi się dźwignia, robi się koszt 

Wiem że są półzawieszane

Ale kosztują 

Siewnik stopkowy i agregat pazurkowy 

47 brutto 

To samo tylko nadbudowany 47 netto

Doliczyć talerze i robi się 100, trochę drogo jak na 4 ha 

Istnieje jeszcze możliwość zakupu samego siewnika na redlicy talerzowej 

Pamiętaj że kupujesz na lata. Talerzem i w darń posieje a stopką?

Kolejna sprawa talerze nie będą tak bardzo dużo cięższe od stopki

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

ale dla innych niż ja czy on

Co Ty pleciesz?

Jacyś obciążeni klątwa czy czymś?

Opublikowano (edytowane)

Też tak to widzę... u nich znaczy. Że sobie wmawiają..

Tylko po co?

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

to masz doświadczenie

....w telewizji widziałem...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

Jak czytam komentarze to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, jak pięknie nas postrzega miasto i ludzie co o gospodarstwach pojęcia nie mają i tyrają 180godzin w miesiącu 

Mnie to nawet specjalnie nie dziwi. Jak niektórych współzawodowców posłucham, to sam bym takie opinię o nich wystawił. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jak czytam komentarze to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, jak pięknie nas postrzega miasto i ludzie co o gospodarstwach pojęcia nie mają i tyrają 180godzin w miesiącu 

I jednym i drugim nic nie brak.

Opublikowano
23 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Chłopie...czym się tak przejmujesz?

Zdrowy, młody, urodziwy...

Ciesz się tym co masz... na lepiej jeszcze przyjdzie czas...kobietę też znajdziesz. 

Mieliśmy wspólne plany itd . A teraz to już nikogo pewnie nie poznam

Jadę gruberować po kukurydzy ,tyle mi zostało

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mieliśmy wspólne plany itd . A teraz to już nikogo pewnie nie poznam

Na świecie jest jeszcze kilka kobiet.. trafisz na odpowiednią....tylko się postaraj trochę .

Opublikowano
19 minut temu, konteno napisał:

ale dla innych niż ja czy on

Prawdziwe

Opublikowano
50 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Piszą  bo w wielu przypadkach mają rację  ,  skomleć  się  chłopki  przyzwyczaili , jak tak  do  d*py to   każdy  może  spróbować    iść  do  innej  roboty ,  nikt  na  siłę  nie  trzyma  i przestańcie pitolić  o tej  harówie  bo teraz  robota  w porównaniu do  tej  20  -30  lat  do  tyłu to   spacerek .

Nie przetłumaczysz a może do czegoś innego się nie nadają? Wiesz ze jeszcze dużo rolników z poprzedniego pokolenia 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

@Belarus820 to nie moje ale coś koło 2.5 ha było sianych. Chyba plon sredni

No ciekawe jak u mnie będzie z 1,8ha. Też szału nie ma na polu. Miało być wybieranie w środę a będzie we wtorek jednak,suszarnia też dogadana,zgarnąć ma znajomy jeszcze w tym tygodniu.

@Rolnik1973 nie Ty dzisiaj z przyczepką jechałeś przez most czy nie masz haka w nowym nabytku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v