Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

Qwazi gratulacje nowych ha, nie rozumiem dlaczego tych nie chciałeś, ale szanuje to twoja decyzja. W Wlkp transakcje po 80-120 tys za 4 klase co prawda o podglebiu gliniastym, a cenę mleka mamy ta samą 

Dzięki. Tamta ziemia nie była dla mnie...miejmy nadzieję, że ta cena niedługo się choć trochę ustabilizuje...

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, malaczarna napisał:

Panie @Pafnucy12 ściął już Pan 🌻?

Po prostu go zaorałem... po partacku, ale już na nim posiane.... dziś.

Nie ma ktoś przypadkiem zbędnych znaczników do siewnika?

Kupił bym.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
19 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie i pewnie nie wróci

To jeden problem z głowy 😆, nie ma co się nad losem użalać, tylko czym prędzej wyruszać na łowy. Tego kwiatu to pół światu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

I wy narzekacie że jest drogo.🤦

Jak nie  narzekają tzn  że za dobrze im. 

Nie wiesz ze podwórko złotem by wysypał  to  jeszcze za stodoły by chcieli bo mało

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Teścio ziemi kupił wydał tyle kasy a ja się dowiaduje że tego na działki nie sprzedam

I jeszcze zetora nie będzie 

I jeszcze mi tłumaczy że pole wapnowanie i wygnojone 

I że wogóle taki interes zrobił 

I mówi jeszcze że za swoje kupił a to by znaczyło że tyle pieniędzy skitrał przedemną

• Haha 6
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Po prostu go zaorałem... po partacku, ale już na nim posiane.... dziś.

Nie ma ktoś przypadkiem zbędnych znaczników do siewnika?

Kupił bym.

mam od isarii, nawet 4 szt

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

To jeden problem z głowy 😆, nie ma co się nad losem użalać, tylko czym prędzej wyruszać na łowy. Tego kwiatu to pół światu.

Ziarno od plew nie tak łatwo oddzielić 

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Ja talerzowa i poplon

Bo najlepiej tak właśnie jak zrobiłaś... do jesiennej orki trochę skruszeje...teraz nie dość że sucho orać było, to jeszcze ciężko to przyorać.

6 minut temu, jahooo napisał:

mam od isarii, nawet 4 szt

Chcesz sprzedać ze dwa? Możesz jaką fotkę? 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Bo najlepiej tak właśnie jak zrobiłaś... do jesiennej orki trochę skruszeje...teraz nie dość że sucho orać było, to jeszcze ciężko to przyorać.

Oj zachciało się poplonów na ekoschematy

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

jak nie zapomnę, jutro zrobię, od siewnika 2,5m

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

I mówi jeszcze że za swoje kupił a to by znaczyło że tyle pieniędzy skitrał przedemną

Mało tego to jeszcze teraz będzie żydził na wesele 

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

I wy narzekacie że jest drogo.🤦

Bo my ni momy kapusty i pyrów 🤭😉

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Klęska urodzaju

IMG_20230920_183322_HDR.jpg

Przez 25lat nawet 1/4tego nie uzbierałem.Wspolczuje, naprawdę.

13 minut temu, soltys48 napisał:

Mało tego to jeszcze teraz będzie żydził na wesele 

Bo my ni momy kapusty i pyrów 🤭😉

Na lewe ręce nic nie poradzę 🤪.Ale gęstwina,było tej saletry nie siać 

IMG_20230920_184423_267.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v