Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Strongman napisał:

Bo głowy jeszcze nikt nie zbadał.

to nie zbadywalne ani nieuleczalne , co głowa to charakter , TK ,rezonans magnetyczny , EEG niewiele mówią o mózgu w sferze psychiatrycznej

Edytowane przez konteno
Opublikowano
19 godzin temu, Qwazi napisał:

Przyczyny alkoholizmu nie leżą w dostępności alkoholu

W USA przed wojną przez 13LAT BYŁA PROHIBICJA i też to nic nie dało, tylko napędziło kasy mafiom i w końcu to znieśli

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

moja zawsze młoda 😁 5 zim młodsza odemnie 😁

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Cienko tylko 5 zim.  

Za dużo młodsze mogą być... niebezpieczne 😉...

Twoja 🤔🙆‍♂️

Desperado napisał:

Nie macie chłopaki startu do mnie.  xD Poniżej dziesięciu nawet się nie wysilajcie.    xD

teraz to już tylko czekać 🤦‍♂️🙆‍♂️🤪

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Nowy nabytek 

Pierwszy z dwóch 

20230831_131835.jpg

Karol nie szalej, stopy procentowe podobno wysokie 🤪

1 godzinę temu, konteno napisał:

my kiedyś znajomemu wiertło HSS-Co 12mm na kropelke skleili jak sie połamało 🤭

A mój wspaniałomyślny ojczulek cały zestaw wierteł na SDS za 900 złotych poobcinał końcówki do zatrzasków bo mu się w główkę krzywo wkręcały. 😱 już z rok będzie, a dalej mnie trzęsie na myśl. 

Jak zobaczyłem to aż poty na mnie wyszły...

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

to jest ten tajemniczy żółty nabytek co się nim nie chciałeś pochwalić, kilo brzoskwiń???

Widziałem pochwalam👍

I proszę kto tu jape cieszy , tylko że ja nawet słowa nie mówiłem o żółtym nabytku 😐

Screenshot_20230831-172857.png

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ojciec kosić wyjechał, akurat jutro wrócę to będzie można zbierać. Dość wyrósł ten słonecznik 😉

IMG_20230831_160101.jpg

O ja🙆 to aż takie rośnie? A jak na ziarko sieją to taki ledwo koło metra.

To ten po jęczmieniu co mi pokazywałeś?

Ile kg siałeś?

Ja myślałem że owies zagłuszy go, ale nie daje się. 

A poniedziałkowy wymieszany z gnojem na 8cm już dzisiaj wychodzi fajnie. 

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

O ja🙆 to aż takie rośnie? A jak na ziarko sieją to taki ledwo koło metra.

To ten po jęczmieniu co mi pokazywałeś?

Ile kg siałeś?

Ja myślałem że owies zagłuszy go, ale nie daje się. 

A poniedziałkowy wymieszany z gnojem na 8cm już dzisiaj wychodzi fajnie. 

Siany w połowie maja po życie na kiszonke razem z owsem i kukurydzą. Tu na 1.6 ha poszło 17 kg słonecznika jakieś 25 kukurydzy ale to taki mix resztek z kilku lat i chyba 250 owsa

Też myślałem że lipa z tego będzie bo strasznie długo wychodził przez to że nie padało. 

Zobaczę czy mam resztę w worku czy przesypane to ci powiem co to za odmiana jest.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I proszę kto tu jape cieszy , tylko że ja nawet słowa nie mówiłem o żółtym nabytku 😐

Screenshot_20230831-172857.png

Pisałeś do Marcina że zakupiłeś i to że żółty więcej nic

A mówisz że tylko piwo jak jest gorąco 🧐🤔

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Siany w połowie maja po życie na kiszonke razem z owsem i kukurydzą. Tu na 1.6 ha poszło 17 kg słonecznika jakieś 25 kukurydzy ale to taki mix resztek z kilku lat i chyba 250 owsa

Też myślałem że lipa z tego będzie bo strasznie długo wychodził przez to że nie padało. 

Zobaczę czy mam resztę w worku czy przesypane to ci powiem co to za odmiana jest.

Ee to inna sprawa. 

Nie fatyguj się. Ja i tak z rynku kupuję to kto tam wie co za odmiana. 30kg dawałem 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Młodą Panie to ja już dawno se wziął, no ale jest nadal młoda jak do mnie.

Tylko żeby teraz ona nie zechciała...zamiany na młodszy model🤭

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Szymon, spytałbyś się tego znajomego co handluje Tolmetem, ile teraz trzeba u niego wyłożyć monet za klarę 600 z belką 15, zawór stało ciśnieniowy i głowice potrójne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v