Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie to i w skansenie w Lublinie widziałem słomiane dachy w remoncie...

Kurna może być sporo warta taka słoma teraz.

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Rysiek volvo szuka

Ale razu pewnego przeglądał w niedzielę i teraz co pojedzie to szrot

Większość aut kupiłem w niedzielę i one najlepiej jeżdżą 

• Like 3
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

dlaczego mu tak życzysz to że Ty nie świętujesz w niedzielę nie znaczy że inni też tak musza

Ty też taki jak on? Że w niedzielę choćby nie wiem co to nie będziesz kosił?

w tym roku rzepak w niedzielę kosilem ja dwuetatowiec (chloporobotnik) ale w niedzielę staram się nie pracować tylko rodzinie poświęcić

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

dlaczego mu tak życzysz to że Ty nie świętujesz w niedzielę nie znaczy że inni też tak musza

Ty też taki jak on? Że w niedzielę choćby nie wiem co to nie będziesz kosił?

w tym roku rzepak w niedzielę kosilem ja dwuetatowiec (chloporobotnik) ale w niedzielę staram się nie pracować tylko rodzinie poświęcić

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Ciekawe czy jako pobożny człowiek opodatkuje pieniądze na niego🤔

Piątek 

A Wiesz że mam takie cudo marki Fahr z lat 30

Przemku gdzie kupujesz kwalifikat zbóż?

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Zabytek.Jak lata 30 to orginalny system Deringa zapewne 

Szczerze to nie wiem. Kupiłem to kilka lat temu i stoi w stodole . Płócien nie ma

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemku gdzie kupujesz kwalifikat zbóż?

U producentów. 

Opublikowano
37 minut temu, Karol6130 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/prasa-belujaca-mascar-CID757-IDWFIKB.html co prawda inny model ale użytkownik jest bardzo zadowolony jakość wykonania musi być dobra bo co ona zrobiła i ma zamki na komorze nigdy bym nie uwierzył ze prasa łańcuchowa może mieć taki zgniot tylko pytanie jak z częściami 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Pigmei napisał:

Mam coś takiego ale jako zagarniacz w duńskim siewniku, działa bo musi ale  czy doopę urywa to nie wiem.

W wyszukiwarce wpisz sobie "ząb zagarniający siewnika" lub "palec zagarniający siewnika" i do tego dokup "uchwyt do zębów spreżystych" by to sie profila trzymało 

No tak patrzę teraz że trochę za lekkie i delikatne i może zrobię belkę z zębami od agregatu

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

Nie mam rodziny o czym dobrze wiesz i mi zwisa i powiewa czy ktoś żniwuje albo cokolwiek robi w niedzielę. W 2020 i 2021 też w niedzielę się robiło żniwa bo kombajny dojechały i dobrze było. W tym roku też nikt nie będzie czekał bo niedziela (a zapowiadają na najbliższą ładną pogodę).

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Słomiane maty też z tego produkują 

Zatwory do uli raczej też z takiej słomy. Choć ja mam styropianowe ale jak ktoś chce to są i słomiane.

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Większość aut kupiłem w niedzielę i one najlepiej jeżdżą 

Mówiłem ci że w 2016r Golfa IV kupiłem pod kościołem, w czasie mszy??? Gość przyjechał autem do kościoła, a wrócił na pieszo z pieniędzmi do domu

Nie miałem lepszego auta pod względem bezawaryjności 

Opublikowano

Desperado. Żeby nie wiem co gadali, to i tak pozwolą by to zboże rozlało się na kraj.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Trza spać 

Bo jutro pewno na germańca trza włazić

5 zdrowasiek by nie nawalił i młócić kase

Ty bagnety wymień, bo zdrowaśki mogą nie pomóc, jak w zieleniznę wjedziesz 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Trza spać 

Bo jutro pewno na germańca trza włazić

5 zdrowasiek by nie nawalił i młócić kase

Powtórzę się. Jako pobożny człowiek zgłoś zarobione pieniądze do US 

• Like 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v