Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Tam gdzie się dało to wcześnie było posiane. Rekordow w tym roku w mojej okolicy nikt nie ma. Zachwaszczenie miotła bardzo duże z opryskiem nawet maja. 

Oki.

Rozumiem. Już nic nie piszę, bo nie zechcesz na Yamahę wsiąść...😉😉

Opublikowano
7 minut temu, DANDYS napisał:

wycifany chyba jzu dawno

No to mnie wprowadził w błąd, bo mówił mi gość od sor że zamiennik dikwatu ma. 

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Perdolę workowania i szukania klientów... Gość co w zeszłym roku nakosił coś 12 czy 15 ton pszenicy ma jeszcze na stanie z 10 a tu żniwa tuż tuż i też gdzieś sypać trzeba... Ogłoszenie cały czas na olx. Na skupie pewnie by i wzięli ale też ani przyczepy ani traktora porządnego.

To od czego Ty jesteś ? Nie możesz mu transportu zorganizować ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Śruby ścięło 

Zjechać na serwis 

Sipma, przewaga dzięki technice 🤭🤭🤭

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Gdzie to się może nadawać, kiedy o 14 jeszcze rosiło, a potem nawet nie było dobrego słońca, tylko trochę wiatru...

O 18 owies.kosioem to nawet suchy, tyle że rzadki i niski to go pewnie szybciej owiało 

• Haha 2
Opublikowano
53 minuty temu, slawek74 napisał:

a wóz gdzie 🤔

Ten PRL😄 stoi w cieniu. Ledwo co ale jakoś się wyrabiamy tymi dwiema przyczepami.

Muszę zrobić nadstawki ...

Wóz raczej do lasu i podwórkowe robótki

53 minuty temu, slawek74 napisał:

a wóz gdzie 🤔

Ten PRL😄 stoi w cieniu. Ledwo co ale jakoś się wyrabiamy tymi dwiema przyczepami.

Muszę zrobić nadstawki ...

Wóz raczej do lasu i podwórkowe robótki

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Robił kto alkalizacje zboża? 

Wiesz że miałem o to pytać, mieszalnia pasz obok mnie ma to w ofercie. 

Zobacz sobie na Złotowska spółdzielnia handlowo produkcyjna 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Oki.

Rozumiem. Już nic nie piszę, bo nie zechcesz na Yamahę wsiąść...😉😉

Jaki plon mogę mieć z 5 ha 4, 5 i  klasy? Luzik 200 gospodarstwo eko przybyło w zeszłym roku do mojej jednostki certyfikującej. Puki ciuchów nie kupię nie wsiadam na motor

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wiesz że miałem o to pytać, mieszalnia pasz obok mnie ma to w ofercie. 

Zobacz sobie na Złotowska spółdzielnia handlowo produkcyjna 

Brat od pół roku o tym mówi 

Ciekawe czy by coś było lepiej po tym

Mówił że i wilgotne można 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Brat od pół roku o tym mówi 

Ciekawe czy by coś było lepiej po tym

Mówił że i wilgotne można 

No właśnie ponoć to jest głównie zalecane jak wilgotne ziarno, w tym roku pytań mają dużo o to teraz

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Avia 6.19, Moya 6.19, a na PKS 6.21 mówiłem że się popsuli

Bardzo Panu dziękuję.

Od jutra nowy limit i cza by gdzieś trochę kupić.

Ale za mała przebitka z tym co u nas.

1 minutę temu, Qwazi napisał:

K..wa, znowu skojarzenie mam🙆🤦...🤭

Coś ostatnio rozkojarzony mocno jesteś....😄

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

No właśnie ponoć to jest głównie zalecane jak wilgotne ziarno, w tym roku pytań mają dużo o to teraz

Ciekawe jak cena za usługę 

Czy nie lepiej ześrutować w rękaw 

Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

67. On nie gospodarzył, miał zawód zięć, 20 lat temu to u nas większość ludzi nie wiedziała co to fungicydy ani antywylegacze. Jedyne opryski jakie się robiło to kółkowym traktorem chwasty w zbożu i plecakowym stonkę w ziemniakach i tyle pryskania.

To co się dziwisz, starszy pan.

Opublikowano
Dnia 29.07.2023 o 13:00, superfarmer02 napisał:

Podobna rzecz mnie czeka tyle że z drugiej strony. A propos @Sylwekx25 masz może jakis katalog części do vicona? 

Mam. Sorry że dopiero odpisuje ale mam taki zapierz, że nie ma czasu się nawet po doopie podrapać.  Co potrzebne z katalogu ?

• Like 1
Opublikowano

niespodziewanie zaczalem zniwa w samo poludnie- jak na razie 2,5 ha poszlo ,gdyby nie awaria to jeszcze by i w pszenice wjechal.

pszenzyto na 5 klasie- troche ponad 3 t,zyto na 3 ponad 4 -prawie ekologia. nawet bez specjalnego skracania stalo jak drut.

12 godzin temu, Agrest napisał:

W Sandomierzu w pizzerii Sandomingo 6zł gałka . Cena trochę przeraziła, tylko okazało się że gałka to 2 do 2,5 takich jak u mnie w cukierni, gdzie za gałeczkę 4 zł wołają.

Lody smaczne i warto tam zajrzeć, a pizza mistrzostwo.👍

a zywy ktos tam jeszcze zostal ?? tam strach jechac..

11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ze taki przykładowo 🤪

Screenshot_20230730-131613~4.png

to profanacja motocykla.

8 godzin temu, Qwazi napisał:

Sławek pierwsze to chyba rozrzutnik jednoosiowy🤔...

taaa, ciekawe jaki ma z tylu zaczep.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

No młodzi się... Jeszcze trochę i u nas też zacznie. A słoma zielona jak w maju u każdego kto ma.

owies juz prawie suchy, zielonego prawie nie widac..

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v