Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

piłeś ? a może coś brałeś? czy w głowę się uderzyłeś? 🤦‍♂️

No toż wieś czeka na wybory

To po co zmieniać jak ma być to samo

nie widzę PO prawy ani z nimi Pi.du ....wszyscy chcą nas oschabić....

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

I już zapowiedzialy się wszystkie szwagierki na wieczór 🤦 Ciekawe czy któraś na noc zostanie 🤔

I znów impreza tyle że bez orkiestry

I sam ty je wszystkie tego 🤔

2 godziny temu, Augenthaler napisał:

Mnóstwo etanolu może zrobiłoby robote  po tym jak doszło do sklejenia z niewiadomych przyczyn i jako pierwszy przypadek w historii. Co wy o tym sądzicie łolek kwasi

Myślę że powinieneś znaleźć mur rozpędzić się i pierdlnąć łbem jak mało to popraw

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

cos znowu sie chmura.. po nocnym deszczu to sladu nie ma -kosilem na piasku nieuzytek to sie kurzylo z kretowin.

57 minut temu, pedro2 napisał:

Zastanów się czasem. Chłopak sprawia wrażenie nie do końca zdrowego na umyśle, nie wiem czy trolluje, ale jeśli coś jest na rzeczy to z takimi radami ostrożnie. 

ja pierdziu-ty tak naprawde myslisz ??  od lat tak trolluje. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Gumy strzykowe ostatnio wymieniałem po półricznej pracy. Mogę sprezentować. Dorzucę też jakiś kubek osikowy. Może któryś z chłopaków ma gdzieś starą pompę i wesprze, to się złoży jaki..."odsysacz"🤔🤭...

historia autentyczna z podlasia-w sprawie dla reporterow kiedys byla.

jeden z rolnikow przy pomocy parobka sam sie doil 😂, potem pomocnik zmienil front i skumal sie  z zona tego rolnika. przy sprawie rozwodowej tak wsadzie zeznawal dy chcieli chlopa z majatku wywalic .

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jaja sobie z nas tu robi.Chyba w marcu czy kwietniu też podobne rzeczy pisał.

od lat pod roznymi nickami.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

23 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No i jedzie pszenica na skup , Marcin mnie skutecznie nastraszył 

To nie ja tylko pan Mirek z synem który próbował oszukać fizyke.

22 minuty temu, Agrest napisał:

Nie.

Umowa kupna pomiędzy rolnikami ryczałtowymi jest zwolniona z pcc.

Już za dwa ciągniki nie zapłaciłem

Bzdura. Do odbytu nie ma szans dojść przed zejściem ostatecznym😁

A jak by tak Karchem spróbować.

z dysza wirującą

Opublikowano
51 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jaja sobie z nas tu robi.Chyba w marcu czy kwietniu też podobne rzeczy pisał.

Tylko wtedy miał inne konto o nazwie Ippon. 

Opublikowano (edytowane)

Ah,ah,ah,ale się kombajnista będzie cieszył.Cale 2hektary

IMG_20230729_134434_697.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

@Agrest Czy z tych środków - Tolurex (chlorotoluron), Activus (pendimetalina) i Boxer (prosulfokarb) zrobiłby jakiś porządny oprysk na ozimy jęczmień jesienią? Bo za mały areał żeby kupować gotowca a Tolurex mam, Activus i Boxer może zostać na groch wiosną.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ah,ah,ah,ale się kombajnista będzie cieszył.Cale 2hektary

IMG_20230729_134434_697.jpg

Kiedyś tak położone pszenżyto miałem, 3.5 t/ha udało się wykosić,  na polu z drugie tyle zostało ale hektar się bizonem prawie 3h zbierało ... Działkę 65x450 kosilem wzdłuż krótszego boku, bo tak je wiatr położył i wtedy jeszcze jakoś szło te koszenie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

@Agrest Czy z tych środków - Tolurex (chlorotoluron), Activus (pendimetalina) i Boxer (prosulfokarb) zrobiłby jakiś porządny oprysk na ozimy jęczmień jesienią? Bo za mały areał żeby kupować gotowca a Tolurex mam, Activus i Boxer może zostać na groch wiosną.

Groch prysnij po wschodach -tylko nie boxerem

Ma taka rada

Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał:

Ma taka rada

Boxer w grochu mnie zawiódł, ale tylko w grochu. Zabrakło mi na 30m w życie i to trochę co zostało mi jak pryskalem groch wykorzystLem na ten pasek żyta. 

Żyto do teraz czyste wszystko jest ok. 

Opublikowano
40 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Do Tolurexa dokup legato.

0.2 l na ha

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Boxer w grochu mnie zawiódł, ale tylko w grochu. Zabrakło mi na 30m w życie i to trochę co zostało mi jak pryskalem groch wykorzystLem na ten pasek żyta. 

Żyto do teraz czyste wszystko jest ok. 

Ty to siales ozimy🤔

Szwagier pryskał Boxerem a potem poprawiał

Pryskam powschodowo już jak wąsy czepne,co mogę polecić Corum + dash, drogi środek 🤬

Basagram,lub jego zamiennik Benz 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Baks00 napisał:

Ma taka rada

Nie chcę powschodowo, chciałbym raz a dobrze przedwschodowo... Więcej niż 30-40a tego nie będzie posiane.

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Do Tolurexa dokup legato.

0.2 l na ha

No, fajnie ale ja tego chcę 15a zasiać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Się składa się 

1690628224282501370742613050749.jpg

Ale jak to tak ło?🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie chcę powschodowo, chciałbym raz a dobrze przedwschodowo... Więcej niż 30-40a tego nie będzie posiane.

No, fajnie ale ja tego chcę 15a zasiać.

No jak nie chcesz nie było tematu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v