Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Szymon idź szybko dopłać za kombajn i paliwo wyjeździj 😛 żebyś poczytał ceny mleka jak się biznes robi na nieruchomościach 🙆‍♂️🤦‍♂️

Widziałem ostatnio pobieżnie 🤭 muszę dokończyć lekturę 

Opublikowano
40 minut temu, witejus napisał:

Nie pamiętam jak ta ulica się nazywa, z drogi skręcało się w lewo, bo po prawej przepaść bez dna, i stromy podjazd ponad pół kilometra

nie znam człowieka.

na szczescie to zadkie widoki ??  kurna 2 razy mi sie zdarzylo z ciagnika uciekach, na mniejszej gorce...

pierwsze plony wiezli przed chwila-z polski wschodniej zreszta, ostatni niedobitek ktory ma pole uprawne po drugiej stronie wisly, na prosto to kilometr,na most ponad 20 km, promem gora 2 -ale wody na wisle brak wiec jechal z mostu- na transport i kombajn moze omlocil- z 70 arow polowa rozrzutnika.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, WeSolyRomeKK napisał:

Co tam działko czy wąż. Znajomy mi opowiadał ,że kilka lat temu w ich stronach jakiś As całą deszczownie wyprowadził z pola. Tylko trochę mu nie pykło bo jak jechał to nieoświetlony był i akurat policmajstry jechały i go zatrzymały.

Szkoda że ten znajomy ci nie powiedział że za długi ten gość tamtemu to podprowadził.I nawet mu nic nie zrobili bo tamten wycofał oskarżenie.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
szymon09875 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

Szymon idź szybko dopłać za kombajn i paliwo wyjeździj 😛 żebyś poczytał ceny mleka jak się biznes robi na nieruchomościach 🙆‍♂️🤦‍♂️

Widziałem ostatnio pobieżnie 🤭 muszę dokończyć lekturę 

najlepsze to że jak się coś napisze napezecow to poklepywacze wyrastają jak z pod ziemi i by cię gryźli 🙆‍♂️🤪

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Szkoda że ten znajomy ci nie powiedział że za długi ten gość tamtemu to podprowadził.I nawet mu nic nie zrobili bo tamten wycofał oskarżenie.

domorosła egzekucja komornicza?  

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

domorosła egzekucja komornicza?  

Dał się podpuścić i wyszło bez sensu.Fajny spoko gościu ale koleżeństwo miał nie właściwe.To 20lat temu było gorsze rzeczy tu w okolicy sobie ludzie robili 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

2 działka wykoszona

1.25 ha 2 zbiorniki czyli że 3 t

To akurat nawożone słowackim saletrzakiem i 2 raz saletrosanem. 

Gnojowica była na jęczmienie. 

Za dużo wody z wiosny. 

W tamtym roku 2x tyle było ziarka i jeszcze suszowe. 

W tym roku nie ma suszowego i nie ma plonu. 

Opublikowano
41 minut temu, marcin19071980 napisał:

Historia sprzed lat 20 albo i więcej.  Jakie tam były koleje losu to nie wiem dalej. Z tym złodziejstwem to ludzie sami winni bo kupują od złodziei to nie dziwne. Jest popyt jest podaż. Słyszałem takie historie, że ludzie swoje rzeczy odkupywali, to jest dopiero paranoja.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Co to tak wszystkich na robotę zebrało 🤔🤭...

d*pa się pali się 🤭🤭 

Uświadomiłem sobie jak mało czasu zostało jak zobaczyłem że już 24 :o

a jeszcze muszę mój najnowszy nabytek ogarnąć i z 2 tygodnie by wypadało poczekać zanim zacznie swoje zadanie spełniać. 

chociaż klient był i 200% ceny dawał 🤭 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nie ma co tu gadać na takie tematy... Jedynie pierdoły pisać 😉

Napisałem w cenach pszenicy jakie mialem przybliżone koszty i zysk w jęczmieniu to daj spokój 🙄 a to paliwa za dużo o 2 litry a to że kombajn za tanio 🤦

Ja podliczyłem to ok 3300zł hektar uprawy jęczmienia, bez żadnych grzybówek. Jakby zrobić na bogato to 4000 by lekko pękło.

• Like 1
Opublikowano

ja zawsze mowie ze pizetju na mnie w zyciu grosza nie zarobi-chocbym ile skladek zaplacil i tak bede do przodu 🤣.

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, burza przyszła, na co po co ten deszcz 🙄

do mnie jeszcze nie -na razie tylko grzmi..

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła jakby grad wybił to by miał piniedzy

3.3 ha po 5 t po 1200

A tak średnia 2 t po 650

I niech ktoś powie ze klęski to zło. 

Klęski to biznes. 

Znajomy w robocie jak dzisiaj kciuki trzymał, żeby grad kukurydzę wy***ał w pień bo dobrze ubezpieczona 🤣🤣🤣

Opublikowano
27 minut temu, Popier96 napisał:

Ja podliczyłem to ok 3300zł hektar uprawy jęczmienia, bez żadnych grzybówek. Jakby zrobić na bogato to 4000 by lekko pękło.

U mnie npk nie dostał, ale tak jak tam pisałem poszło ok 70t obornika i koło 300 ultra8 pod rzepak rok wcześniej. Połowa kosztów to azot 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v