Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy12

Jako mądry człowiek co byś zrobił

Do środy trzeba zdecydować. 

Na 1800 kw zużycia rocznego chyba zrezygnuje. 

Najpierw z błotem zmiesza, a poźniej pytania...ehhhh....

Opublikowano

W ciągu 2-3 lat poziom opodatkowania energii elektrycznej znacznie przekroczy ten, który ma obecnie PB i ON. Państwo będzie łoić kasę z nośników energii, nie odpuści nawet złotówki.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jeżeli dzieci małe to rzeczywiście sporo pralka pobierze

A tak to prania nie robicie?

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

W ciągu 2-3 lat poziom opodatkowania energii elektrycznej znacznie przekroczy ten, który ma obecnie PB i ON. Państwo będzie łoić kasę z nośników energii, nie odpuści nawet złotówki.

No i powiedz ile się takie cudeńka będą zwracać, jeśli zużywasz załóżmy rocznie 2500kWh z tendencją spadkową.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

quazi- jak chcesz zobaczyc jak wyglada prawidzwy wyscig na zywo to przyjedz do mnie za 3 tygodnie-spokojnie,mnie nie bedzie. chyba gdzies po lubelskim tez pojada..

Nie każdy lubi jak Ty, się przyglądać na panów w rajstopach....

Kuźwa te dzisiejsze kolarze....łoojjj...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No i powiedz ile się takie cudeńka będą zwracać, jeśli zużywasz załóżmy rocznie 2500kWh z tendencją spadkową.

a ile rocznie płacisz rachunek ? jaką moc potrzebujesz szczytową w domu ?

myślę, że dla ciebie takie 2kW byłoby w górką (na inverterze) z panelem 1kW i baterią akumulatorów, która zgromadzi ce 4kWh na dobę

nie wiem, jaki koszt strzelam 12-15 tys minus ulga

jeśli cena energii w ciągu 2-3 lat wzrośnie, zapewne conajmniej o 100%, może to być całkiem fajna inwestycja

Opublikowano
30 minut temu, Baks00 napisał:

Hałas poszedł dalej,a teraz pada silny drobny deszcz

Na moje siano 😂 

Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Poszło bokiem urwał nać 

IMG_20230717_182044.jpg

A już niech se zbacza...czas żniwować zaczynać. Na co tera dyszcz komu...

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

a ile rocznie płacisz rachunek ? jaką moc potrzebujesz szczytową w domu ?

myślę, że dla ciebie takie 2kW byłoby w górką (na inverterze) z panelem 1kW i baterią akumulatorów, która zgromadzi ce 4kWh na dobę

nie wiem, jaki koszt strzelam 12-15 tys minus ulga

jeśli cena energii w ciągu 2-3 lat wzrośnie, zapewne conajmniej o 100%, może to być całkiem fajna inwestycja

Za 2022 wyszło trochę ponad 2300 złociszy. Ta moc szczytowa to co to i gdzie to znaleźć? 

Opublikowano
32 minuty temu, slawek74 napisał:

tu się możesz mylić...

ja tam myślę o małej biogazowni... 😎

u nas tez mysleli o paru- sprawa konczy sie na protestach okolicznych mieszkancow

14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie każdy lubi jak Ty, się przyglądać na panów w rajstopach....

Kuźwa te dzisiejsze kolarze....łoojjj...

przygladac ?? przejaz to trwa chwile. oni maja na budziku prawie tyle co ty na motorze. jeszcze jak jakas ucieczka jest to cos sie dzieje . 

zreszta u nas to zwykle ostatni etap- oni sie sciaga wtedy tak bardziej rekreacyjnie, wyscig sie rozstrzyga w gorach.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za 2022 wyszło trochę ponad 2300 złociszy. Ta moc szczytowa to co to i gdzie to znaleźć? 

No ile urządzeń maksymalnie działa u ciebie - lodówka, TV, pralka etc ? i policzyć, ile to razem ciągnie, ewentualnie, jakby to można rozłożyć w czasie, aby mieścić się np w 3kW mocy

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

oni maja na budziku prawie tyle co ty na motorze.

Tiaaaaaa. Ty i te Twoje teorie....no z d*py, bo inaczej się nie da napisać...

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Widać że oprócz obory nic innego nie znasz.

@stempos1980 Adam patisona też na giełdę🤔 czy na miejscu ktoś odbiera

Długo nad tym myślałeś 🤔, próbujesz mi dogryźć, bo Adam odpowiedział bez zbędnych komentarzy 

Opublikowano

Widzieli jak w Poznaniu szajbus zastrzelił chłopaka, potem jeszcze mu poprawił dla pewności, zdjął czapkę i strzelił sobie w łeb🤦‍♂️

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

u nas tez mysleli o paru- sprawa konczy sie na protestach okolicznych mieszkancow

przygladac ?? przejaz to trwa chwile. oni maja na budziku prawie tyle co ty na motorze. jeszcze jak jakas ucieczka jest to cos sie dzieje . 

zreszta u nas to zwykle ostatni etap- oni sie sciaga wtedy tak bardziej rekreacyjnie, wyscig sie rozstrzyga w gorach.

Co ludziom to przeszkadza?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Widzieli jak w Poznaniu szajbus zastrzelił chłopaka, potem jeszcze mu poprawił dla pewności, zdjął czapkę i strzelił sobie w łeb🤦‍♂️

Fajnie mogłeś poczuć się jak w filmie akcji

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A myślisz że czemu się mówi Poznań miasto doznań ?🤔

Opublikowano

A weż, kolega mi pokazał i ze łba nie mogę sobie tego wygonić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v