Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Znajdę dużo ,ale już nie idzie nic ten tego 🤷

Od czego zacząć żeby obniżyć w stadzie ?

W związku z tym, co napisałeś najpierw radzę zacząć od wzięcia rozpędu i przywalenia głową we wrota od stodoły...potem będziemy myśleć....

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Czas na zmiany🤔 

IMG_20230624_133941.jpg

było płaskownik/cieńszy resor naspawać na spód po całej krawędzi co odkładnia rzuca a nawet dalej (jak dokładane płaskowniki w zachodnich konstrukcjach ), wydłuży to trwałość i prędzej ziemia dziure na środku zrobi jak na krawędzi żyletke

Opublikowano
2 minuty temu, Luki99 napisał:

Niewiem co tak drogo za takiego ursusa z takim przebiegiem to już silnik prawie do remontu a cena nie mała. Ktoś go kupi za 100000?  Według mnie to max 75000 wart taki. 🤔  

Za tą kasę szukał bym coś innego👍

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

W związku z tym, co napisałeś najpierw radzę zacząć od wzięcia rozpędu i przywalenia głową we wrota od stodoły...potem będziemy myśleć....

Aż tak źle 😮

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Czyli ty swojego mleka się nie napijesz 🤔

Codziennie pije 

Opublikowano
6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki na stonkę oprysk robić lepiej rano czy wieczorem ??

miałem na popołudnie to pryskałem z rana/przed południem ale za gorąco już było o 10/11

niby wieczorem lepiej bo rosy nie ma , woda tak nie odparowuje i dłużej stonka się delektuje

Opublikowano

Marcinek, jeśli chodzi o somatyke to...

Dobrze i tanio to będzie drogo, czyli autoszczepionki 

Tak na już to zaczął bym od higieny doju 

Dipping przed udojem i po udoju

Ściereczki 

Wapnowanie legowisk, proszek na mykotoksyny

Jeśli masz krowy i jałówki do wycielenia na już to zaszczep je szczepionką komercyjną na te bakterie z którymi masz problem 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marcinek, jeśli chodzi o somatyke to...

Dobrze i tanio to będzie drogo, czyli autoszczepionki 

Ściereczki 

Jeśli masz krowy i jałówki do wycielenia na już to zaszczep je szczepionką komercyjną na te bakterie z którymi masz problem 

A nawet ja stosowałem dezynfekcję między udojowa , dezynfekcja robię co sobotę , auto szczepionka u mnie narazie nie jest potrzebna ale to dobre rozwiązanie 

Edytowane przez adamowicz84
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Co tam dziś w karcie Menu jako danie dnia?

Kurcze pieczone z wybiegu wolnego, kole kurnika własnego...lux🤗...gospodyni się postarała...pewnie cel w tym swój ukryty miała...🤭

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam przerwę...szefowa na korytko zawezwała🤷...

W takim razie Smacznego 

Ale że zięć wcześniej zjadł od teścia to dziwne

Może ten kebab to trucizna 🤔

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Kurcze pieczone z wybiegu wolnego, kole kurnika własnego...lux🤗...gospodyni się postarała...pewnie cel w tym swój ukryty miała...🤭

Żebyś tam na wieczór kaszanki nie miał 🤭😉

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ściereczki 

łatwiejsze do zrobienia w wolnostanowiskowej niż w uwięziówce, co dzień wyprzątanie słanie to i co dzień sypac trzeba wapienko 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Włącz przed spaniem żonie ten licznik w telefonie porównamy kto więcej pracuje ty czy ona 😉

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Żebyś tam na wieczór kaszanki nie miał 🤭😉

Może to wyraz wdzięczności, za te...sześć razy🤭😉...

1 minutę temu, 6465 napisał:

Włącz przed spaniem żonie ten licznik w telefonie porównamy kto więcej pracuje ty czy ona 😉

No pewno, że ...ja...dlatego chałupa ...zapiżdżona🤦🙆🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v