Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jestem ale na górce

Yhy. Ale z rana chyba Cię nie było? Albo bynajmniej nie widziałem

36 minut temu, Łolek napisał:

20 * deszczu nie było i nie ma 

🙋‍♂️

Nie tylko u Ciebie

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Walczył ktoś z gminą za uszkodzenia samochodu ze względu na zły stan drogi? 

Uje wysypały destrukt rozepchneli ładowarka tworząc za***iste garby i sprężyny się poszły no... Pracować w niemieckim burdelu.

Pomijam fakt że od marca nie mogą dojechać naprawić drugiej drogi. 

Sam nie ruszam, bo już raz strażnik z policją o samowole budowlana mnie oskarżał jak w największe błota kamieni nawiozlem

zdjęcia porób drogi i jedź łaski nie robią

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

20 * deszczu nie było i nie ma 

🙋‍♂️

Wczoraj z tego frontu nic nie dostałeś?

To gdzie to pada?

Do mnie tylko lekkie zachmurzenie pod wieczór doszło.

Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał:

Rozczarowany jestem tą pogodą. Miały być opady, a tu guzik. Nic nie ma. 

Od 3 tygodni codziennie prawie ma padać. Ostatecznie wczoraj podudniało i nic nie popadało. Ale siano nawet najgorsze dziady wysuszyli w dobrych warunkach.

Opublikowano

Nie masz co biedować, bo u Ciebie na mocnych glebach po wiosennych opadach to i do połowy sierpnia dojedziesz

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie masz co biedować, bo u Ciebie na mocnych glebach po wiosennych opadach to i do połowy sierpnia dojedziesz

Dla mnie mniej ziarka to nawet lepiej, mniej się natacham a i tak wystarczy. Z ziemniakami się nikt nie nadźwiga. Jedynie trawa lichawa ale i na mało siana będzie sposób. Niech się martwi ten co z tego żyje.

Opublikowano

Myślę że więcej ziarna i lepszej jakości zbierzesz na tych zapasach wody które pewno masz,  niż na świeżych opadach,które mogą spustoszyć kłos choćby fuzariozą.

Patrzę na swoje pszenżyto. Niby obrona na wychodzący kłos. W niedzielę pociapało 3mm i potem upały, parnota.

W bilansie wodnym opad bez znaczenia, a czubki jakby bieleć zaczynały, jakby fusarium atakowało

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj z tego frontu nic nie dostałeś?

To gdzie to pada?

Do mnie tylko lekkie zachmurzenie pod wieczór doszło.

Nie no dostałem tak że 30 kropel na metr 🤷‍♂️ 10km ode mnie popadało, u rodziców mam zasiany owies to nie padało od początku maja, po trawniku jak idziesz to trawa się kruszy tak wyschnięta 

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mi w upały to powstają obtarcia po bieliźnie 🙆

i odparzenia 

sypię talkiem po prysznicu i spokój na cały dzien

Edytowane przez konteno
Opublikowano

spokojnie. 

w weekend w wielu miejscach będzie lało. 

myślę że to się nawet pokryje z moją wycieczką oleksjiuzmi z noclegami w wigwamie l Lidla 😂

Opublikowano
56 minut temu, Łolek napisał:

Nie no dostałem tak że 30 kropel na metr 🤷‍♂️ 10km ode mnie popadało, u rodziców mam zasiany owies to nie padało od początku maja, po trawniku jak idziesz to trawa się kruszy tak wyschnięta 

Marek katastrofa z tym deszczem , u mnie niby wczoraj burza była ale to wszystko mało 

12 minut temu, konteno napisał:

i odparzenia 

sypię talkiem po prysznicu i spokój na cały dzien

Do opon takim 😜🤔

9 minut temu, Karol6130 napisał:

Ach te krowy 

Wykończą mnie

Ale nie jest źle 

Na tyle przeżyć tylko 50 litrów mniej

A co się dzieje Karolu ? 

U mnie coś z zacieleniami się popieprzyło , jednej nie mogę wyłapać rui , dostaje zastrzyk a i tak ciche 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v