Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A jak jest z tymi pompami podcienienia czym większa wydajność pod jeden aparat to lepiej zakładać, nie tak spada..

Ile trzeba mniej więcej wydajności litrów pod jeden aparat.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To ma być krótkie, podnoszone, zwinne.

To jakiej szukasz? I właściwie po co?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Musi być też i odpowiednie przełożenie i moc silnika

Mam pompę 900 i silnik 2,2 

Na raz się doi 7 sztuk

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mi z tej siódemki na kawałku szerokości 8 czy 10m?  To ma być krótkie, podnoszone, zwinne.

Taśmówka

Nic innego u ciebie się nie sprawdzi

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Pochmurno i parno.24*. Całe noce ostatnio upływają mi pod znakiem tańca z wężami co z kolei powoduje moje lekkie wku.....w dzień.

Przeca to  przyjaciele walczący o nasza wolność.

Oj żeby teraz unia nie poszła na rękę i nie odblokowała środków 

Narracja o zachodnich farmerach na upowskiej ziemi też bedzie nie na rękę 

Bo jak to, pomagamy zachodowi i niszczymy swoich 

Swoją drogą to tam dresiarz musi być wściekły za te ciągniki które ponagrywali

Władek tam się tarza ze śmiechu jak ogląda ten kabaret 

10 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ja dziś od 3:30 tańczyłem z pompą spalinową

Ile spadło?

Podlewałem kapustę z beczki pompą Spadło 4 tyś litrów na 30 arów

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

To jest trochę ponad 1litr na metr więc raczej skromnie.Piwinienes o kropelkowym na taką powierzchnie pomyśleć.W zależności od wielkości to tak od 8 do 12-15litrow powini się dać przy jednorazowym podlaniu deszczownią 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie chcą prasować czy czemu chcesz przegrabiać?

Dla wygody swojej i prasującego. No i wydaje mi się że szybciej pójdzie prasować jeden gruby pokos niż dwa cienkie. Ładować wygodniej i nie trzeba chodzić za prasą i odrzucać kostek przy pierwszym objeździe bo nie pomieści się jechać normalnie a nie wszędzie droga albo na tyle szeroka miedza jest.

Opublikowano

marcin19071980 napisał:

7 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

To jest trochę ponad 1litr na metr więc raczej skromnie.Piwinienes o kropelkowym na taką powierzchnie pomyśleć.W zależności od wielkości to tak od 8 do 12-15litrow powini się dać przy jednorazowym podlaniu deszczownią 

Praktycznie codziennie jak nie ma deszczu taka dawkę dostaje to nie ma chyba tragedii.To pole jest za ulicą i nie ma jak poprowadzić wody do kropelkowej

Opublikowano
1 minutę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Praktycznie codziennie jak nie ma deszczu taka dawkę dostaje to nie ma chyba tragedii.To pole jest za ulicą i nie ma jak poprowadzić wody do kropelkowej

A no to już jak ci wygodnie.Ale trochę pier....z tym masz

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Karol6130 napisał:

To już chyba najwyższy czas przestać finansować piłkę nożną kosztem innych piłek czy też dyscyplin 

jak te patałachy wyjdą z grupy eliminacyjnej to w tv mówią że sukces, a jak siatkarze zajęli drugie miejsce w mistrzostwach świata to pisali że czuje się niedosyt, że mogło być lepiej....

9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Tu wyjaśnia ale czy to to

https://youtu.be/c3bTZVzZE4o

no to już wiem gdzie robię błąd, zamiast trzymać aż 03 wskoczy to ja puszczam jak jest 01 i klikam żeby dalej przeskoczyło🤦‍♂️ dzięki

14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie chcą prasować czy czemu chcesz przegrabiać?

jako że ma swój (wąski) kombajn, to pewnie trzeba po nim zgrabiać żeby prasujący godzin na nabił

4 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

nie można przepustu sterowanego zamówić??? rok czy dwa lata do tyłu za 800zł przebił i rurę wsadził

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Karol6130 napisał:

Swoją drogą to tam dresiarz musi być wściekły za te ciągniki które ponagrywali

A powinni starymi MTZtami i DTami przyjechać?ciekawe po co ten spalony kombajn  we żniwa od zatartego łożyska czy zwarcia w instalacji przywieźli🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

jako że ma swój (wąski) kombajn, to pewnie trzeba po nim zgrabiać żeby prasujący godzin na nabił

trzeba szukać prasującego co by na ha lub kostki zarobiek liczył , w cienkim pokosie kostkującą tez można pogonić przecież 

Opublikowano
6 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Jest tylko trzeba ruszyć głową😁 

Kładziesz kropelkowe i pompa spalinowa z beczki podaje w przewody .

Dobrze podleje i mała strata wody

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla wygody swojej i prasującego. No i wydaje mi się że szybciej pójdzie prasować jeden gruby pokos niż dwa cienkie. Ładować wygodniej i nie trzeba chodzić za prasą i odrzucać kostek przy pierwszym objeździe bo nie pomieści się jechać normalnie a nie wszędzie droga albo na tyle szeroka miedza jest.

To weż taką jak Qwaziego ,albo polski odpowiednik Mesko 275 . Trzydziestką taką targalem ,jak deszcz wtuli w slomę to przetrzepie i rządzik ułoży  ,z pasowkami nie mialem do czynienia ,a ta czwórka to tak średnio slomę przewraca ,potrafi pod ramą się zapychać . Piszę bo te dwie miałem  .

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

A powinni starymi MTZtami i DTami przyjechać?ciekawe po co ten spalony we żniwa od zatartego łożyska czy zwarcia w instalacji przywieźli🤣

Łon zbombardowany.I zapamiętaj to sobie.Jak by Jacuś mógł pisać to już od onucy by ci nawtykał🤪

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

To chyba bombą fosforową bo żadnych uszkodzeń mechanicznych tam nie widać😆

On stał w stodole która zajęła się ogniem od palących się setek hektarów wysoko jakościowej przenicy 

1 minutę temu, witejus napisał:

ZA niedługo pewnie będzie mógł, oj będzie się działo:D

O Boże.Koszmar powróci 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v