Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Baks00 napisał:

Kabanosy dorastają,czas parnika poszukać bo stary się przepalił🤷

poszukaj w necie taki duży garnek że stołówki wojskowej i do tego duży taboret na gaz ja tak zrobiłem jak się parnik przepalił i jestem zadowolony

Opublikowano
wojtal24 napisał:

oglądam regularnie ale ostatnio mało filmów wrzuca jakiś czas temu były regularnie w każdą sobotę wieczor

ty tam zwiedzaj, a nie na af siedzisz. musi tamta część Podlasia słabo przyciąga uwagę. zapraszam do nas w takim razie.

Opublikowano
Bananek napisał:

radekz200 napisał:

jakby co to znachor na stopklatka 😛

jakby co to znachor to doktor Rafał Wilczur. i wiesz co? ta, co stoi w sklepie za ladą to jego córka. ale nie chcę zdradzać szczegółów, oglądaj spokojnie.

potop na antena 😎

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

poszukaj w necie taki duży garnek że stołówki wojskowej i do tego duży taboret na gaz ja tak zrobiłem jak się parnik przepalił i jestem zadowolony

Takie taborety na gaz mam dwa,i garnki są 

Źle myć  i gazu idzie.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Kobita na pewno będzie rozgrzana😁

Tylko czy kij wytrzyma 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

ale to jak piszesz ze poodparzane to będzie odłazić.

ale rdza wylezie przy krawędziach ? niby dach jednospadowy i z bliska z ziemi tego widać nie będzie ale z daleka  połać będzie widoczna (chyba te odpady na krawędziach nie będą widoczne)  , widziałem odparzony płaski ocynk na obróbki to troche obleśne ale co do czego zanim na dachu ten II gat zgnije to mnie dawno robale zjedzą 

15 minut temu, Bananek napisał:

jakby co to znachor to doktor Rafał Wilczur.

zięciunio fajnego ma motocykla 😃

Opublikowano
Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

oglądam regularnie ale ostatnio mało filmów wrzuca jakiś czas temu były regularnie w każdą sobotę wieczor

ty tam zwiedzaj, a nie na af siedzisz. musi tamta część Podlasia słabo przyciąga uwagę. zapraszam do nas w takim razie.

przewa na obiad a tak zapytam Wasza część Podlasia to?

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

smal alucynk w jedynce i tyle. 

przy całym nakładzie, to to malutka oszczędność na tej dwójce 

musiałbym się pewnie potargować żeby ta dycha różnicy w cenie brutto na metrze względem alucynku była to może na beton z pompą na wieniec na drugą stronę zostanie, gdybym tak jak inni tu miał z czego dokładać to bym rzeczywiście się nie zastanawiał ale po prostu mierzę swoje siły na zamiary, nie jest to tak wymagający budynek jak budowle mieszkaniowe czy dochodowy jak budynki garażowo-magazynowo-inwentarskie w innych gospodarstwach (które przecież jak tu większość pisze służy przede wszystkim jednemu pokoleniu ,temu które dom wybudowało) więc szkoda tak na dobrą sprawę przepłacać 

jeszcze sprawdze w hanbudzie co mają ale pewnie zostane przy łuczaju 

no i skąd wiesz ile wynosi nakład? jak na razie materiałowo tyle co beton i blacha , tego co już jest do dyspozycji nawet nie liczę bo nie wiem po ile było kupione te naście lat temu 

Opublikowano
wojtal24 napisał:

przewa na obiad a tak zapytam Wasza część Podlasia to?

bliżej w stronę Augustowa. Suchowola.

konteno napisał:

tu tu tu tu tu.

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

ale rdza wylezie przy krawędziach ? niby dach jednospadowy i z bliska z ziemi tego widać nie będzie ale z daleka  połać będzie widoczna (chyba te odpady na krawędziach nie będą widoczne)  , widziałem odparzony płaski ocynk na obróbki to troche obleśne ale co do czego zanim na dachu ten II gat zgnije to mnie dawno robale zjedzą 

Wydaje Ci się. W Drobinie takim ocynkiem w 2 gatunku handlują że byś szlauchem zmył tą powłokę. Na palecie i to odłazi 

Opublikowano
33 minuty temu, Baks00 napisał:

Tiaa,i jeszcze mówi że nie zamieni za żadne skarby....🤦😁

Przemek jakby co to śledztwa, podsłuchy, obserwacje, wycena strat moralnych, windykacja...😎...ogarniemy🤷🤭

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Przemek jakby co to śledztwa, podsłuchy, obserwacje, wycena strat moralnych, windykacja...😎...ogarniemy🤷🤭

No tutaj czarno na białym,zbyt dużo dowodów,nawet @bratrolnika zauważył że samochód....

Tak że wina po jej stronie -no pasuje 🤭

• Haha 1
Opublikowano

Dobry kolega to by zawiózł...

Radek film w TVN z nietoperzem..

Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał:

No tutaj czarno na białym,zbyt dużo dowodów,nawet @bratrolnika zauważył że samochód....

Tak że wina po jej stronie -no pasuje 🤭

Musi być ewidentnie, bo Tomek temat...zmienia🤭

👇

19 minut temu, 6465 napisał:

Ruszamy w zabawę 😁

IMG_20230608_144917.jpg

• Haha 2
Opublikowano

Ludzie minister wyliczył że z 1 ha pszenicy jest ponad 9 tyś złotych , to jeden hektar uprawy  starczy żeby kupić beton na fundamenty pod mały domek 🤔 mądry człowiek ten minister a tak go rolniki nie lubią 😉

Opublikowano

ty tyle nie wyrobisz może temu, że w bycuny przepuszczasz 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v