Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

W sumie w d*pie mam już te pole przez jej zachowanie.

9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jak sprzeda to po co jej podpis 🤭

A bo z plotek wiem że ktoś miał kupić ale jakiś burdel wyszedł w papierach i nie kupił .I ten burdel pewnie dużo czasu zajmie upozondkować przez sąd.

I oto chodzi ze mnie wwuj zrobiła sasprzedać nie może.

Mścić sięczy nie.Bo ja za dobry jestem coś tak czuje 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

że 5 dni już na rybach nie był i szlag go trafia. Musi jutro jechać.

to tak jak ja ze złomem 😁

2 godziny temu, slawek74 napisał:

ogląda który film na polsat?

jaki?

Edytowane przez konteno
Opublikowano

wiedzieli , nówka nożyki założone , skoszone 1,5ha :D 

łąka w tamtym roku niekoszona nic , kret na krecie  ale wykoszone :P  

ale ch*j z kawałkeim metalu ważniejsza ręka , widać  chłopska zapracowana brudna MOJA ;) 

348356694_791050659289705_8883387812146590622_n.jpg

Opublikowano
57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I to bez kręgów kopali , dopiero na koniec wkładali

Zależy jaki grunt. U mnie tutaj dziadek kopał na 4 czy 5 metrów bez kręgów i dopiero wpuszczali ale tutaj glina im głębiej tym gorsza,  siekierą rąbał i po trochu wybierał bo szpadla wbić nie szło. A w piasku to trzeba od początku w kręgu kopać.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Strongman napisał:

Chłopaki jest taka sprawa,miałem kupić pole od sieroty i dawałem jej duży hajs i mieszkanie w mieście a onaze znajdzie kogoś innego co wiencej da a nikt do tej pory nie kupił tylko hwast rośnie a podpisałem w kursie że obrabiam,żeby renta szła bo wcześniej obrabiałem a ona ze ktoś kupuję daje więcej i chce żebym ja nie siał,a na zimę zaorałem i na wiosnę obrobiłem pod siew,kablować do kursu czy nie.

Ja dobry człowiekjestem ale whuj wali.

Się nie pieść bo z tobą nikt się pieścić nie będzie.Jak cię wali po rogach to oddaj tak żeby zapamiętała biedna sierota.W KRUSie teraz pazerni na każdą złotówkę więc w zębach będzie sierotka musiała oddać każdą złotówkę plus odsetki.Ja już bym to zrobił.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

A bo z plotek wiem że ktoś miał kupić ale jakiś burdel wyszedł w papierach i nie kupił .I ten burdel pewnie dużo czasu zajmie upozondkować przez sąd.

Nie mścij się tylko powiedz ze koniec umowy i że do Krus idziesz

To nie zemsta tylko sama zerwała umowę , 

Cześć siema czlowieki 

12* słonecznie bez wiatru 

Edytowane przez Łolek
  • Like 6
Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.05.2023 o 18:01, Rolnik1973 napisał:

Dałem w palnik jawie to aż się pożygała 😁

IMG_20230516_174758.jpg

IMG_20230516_174808.jpg

jakbyś ty dał w palnik to też byś się porzygał 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

A i tak sprzeda pewnie komu innemu ni mnie

Skąd ja to znam.... Tylko, że Ty u obcej, a mi teście zrobili taką niespodziankę. Na szczęście tylko zyskałem na tej sytuacji, bo już szósty rok idzie jak nie mam z nimi kontaktu. 🤣

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Skąd ja to znam.... Tylko, że Ty u obcej, a mi teście zrobili taką niespodziankę. Na szczęście tylko zyskałem na tej sytuacji, bo już szósty rok idzie jak nie mam z nimi kontaktu. 🤣

Witam w klubie wyj.... przez rodzine.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Jak to rodzinę?

Bądź co bądź teście to rodzina.

Opublikowano

Dzień dobry. U mnie też dycha na termometrze.

7 godzin temu, Strongman napisał:

Tu nie chodzi o zemstę, tylko o to, że w KRUS potwierdzasz nieprawdę. Dostałeś kopa i jeszcze się nastawiasz. Faktycznie Wiesiu za dobry jesteś. Powiedz sierocie, że raz Cię wyrolowała i chce dolożyć takim stanem rzeczy, na co Ty nie możesz pozwolić i niech jej kto inny podpisuje, bo nie będziesz kłamał w urzędzie. A potem do KRUS. Takie moje zdanie 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Michaś chyba większość tu to przechodziła 

Miałem od wuja w dzierżawie bo potrzebował do renty,przyjechał do ojca na Boże Narodzenie i mówi że ziemię sprzedał i na wiosnę mam już nie uprawiać.

Oczywiście wszystko zgodnie z umową......

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Michaś chyba większość tu to przechodziła 

Miałem od wuja w dzierżawie bo potrzebował do renty,przyjechał do ojca na Boże Narodzenie i mówi że ziemię sprzedał i na wiosnę mam już nie uprawiać.

Oczywiście wszystko zgodnie z umową......

I piszę zgodnie z prawdą, że mam gdzieś te ich piachy, ale miarka kłamstw się przebrała. Nie o majątek mi chodziło tylko o sam fakt, że te osoby słowa prawdy przez całe życie nie powiedziały. Nawet u rejenta kończąc umowę go okłamali, że ja niby tylko jedną działkę im oddaję, żeby sprzedali komuś. No zagotowalo mnie. Teraz żałuję, że trochę inaczej nie zagrałem bo mogłem zrobić wtedy tak, że zablokował bym ich na rok bez emerytury. Ziemia wróciła by do nich i przez rok nie mieliby możliwości nawet w dzierżawę oddać. Tak mi potem sam rejent powiedział. Tylko wystarczyło, żebym to ja zerwał umowę z odpowiednio podaną przyczyną. A ja wtedy polubownie rozwiązałem ten akt. 

Opublikowano

e to wujek też mi nie dał w dzierżawę , ani nie sprzedał ,naczy nie chciał nawet, 4.2ha 140tys 3kl, a ja go głupi woził po wódę czy do miasta od mamy szwagier i jego brat też po oddawali z innej wioski z 40ha , teraz to już pewno sprzedane

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v