Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Mój znajomy.

1000l 15m,belka prawie nowa krukowiaka 

Jak by Marcin bardzo chciał kupić to mogę mu sprzedać ale teraz to on dla mnie wart dziesięć tysięcy.

Opublikowano

@Pafnucy12nie rób takich oczu-juz dziś u Ryśka na podwórzu wystarczyło 🤭

Kable musiałem przeciąć żeby do transportu poskładać 

IMG20221210134722.jpg

Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak by Marcin bardzo chciał kupić to mogę mu sprzedać ale teraz to on dla mnie wart dziesięć tysięcy.

Za dychę teraz bym go nie sprzedał 

Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ile ludzi tyle charakterów, jedni będą rozpaczać, inni zamkną się w sobie, jeszcze inni zniosą to twardo a po niektórzy spłynie to jak po kaczce.. Tak jak taka kobita w mojej okolicy jak jej mąż zmarł i chyba moja babka tam poszła jak to chodzili kiedyś się modlić przy umarłym, coś tam gadają i ta wdowa mówi: "a no widzicie wzion i umarł, a no umarł to umarł a ch*j z nim"

"Nie ważne na co chorowała ważne że umarła"

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Tu takie coś podobnego 🤔 tylko gdzie tym pryskać 

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-polowy-ciagany-tadlen-1000l-nie-pilmet-CID757-IDTXTyB.html?reason=observed_ad

13 minut temu, soltys48 napisał:

Mój znajomy.

Pojemność lux ,ale szerokość nie za bardzo

Opublikowano

@Pafnucy12nie rób takich oczu-juz dziś u Ryśka na podwórzu wystarczyło 🤭

Kable musiałem przeciąć żeby do transportu poskładać 

IMG20221210134722.jpg

Za dychę teraz bym go nie sprzedał 

10tys za to co na lawecie? Poważnie czy jaja sobie robisz?

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

No i teraz jest czas żeby na spokojnie wypić sobie kawę. Zimno na dworze jak pierun

a no zimno. 

człowiek wybrał się na koncert, toto dobrze że kurtka w bagażniku się walała 🙉

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

@Pafnucy12 🤭

IMG20221210134722.jpg

Przemek pieronie jeden , nie ma jak to handelek 😛👏

Opublikowano (edytowane)

wyszedl jo se loczke kosic kiedy slonko swiecilo ale kondycjoner sie zdupil i skonczylem gdy juz nie swiecilo.. dobrze ze mialem zapasowe lozysko.

pogoda fajna, tylko zimnawo...

jest nadzieja na deszcz-znajomy w poniedzialek bedzie kosil, on ma swietny barometr ,zawsze pada gdy suszy..

raczej 6-zawsze jest wiecje niz widac, taka jest zasada  w kukurydzy

Edytowane przez jacus
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Mój ma lepszy rozdzielacz, lepsza pompę, oddzielny filtr na każdej sekcji, rozpylacze na rurkach z nierdzewki, a nie jak tu na wężach.

No ten twój to jeszcze chyba nie najgorszy ale ten z ogłoszenia to lump.Odzwyczailem się od ręcznego rozkładania.Ja poskładałem opryskiwacz pod siebie na bazie Hardiego TX i belką Schumachera.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

10tys za to co na lawecie? Poważnie czy jaja sobie robisz?

Na lawecie tyle nie kosztował 

Koszt części w remoncie przewyższał to co znajomy za niego wziął.

Same dysze 1500

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek pieronie jeden , nie ma jak to handelek 😛👏

Złotówki na tym nie zarobiłem 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

No ten twój to jeszcze chyba nie najgorszy ale ten z ogłoszenia to lump.Odzwyczailem się od ręcznego rozkładania.Ja poskładałem opryskiwacz pod siebie na bazie Hardiego TX i belką Schumachera.

Mój następny będzie hydraulicznie rozkładany i z komputerem. Kupuje na to na co mnie stać. W porównaniu ten z briadzkim co miałem to i tak lux bo nie cieknie i rozdzielacz działa jak powinien.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Mój następny będzie hydraulicznie rozkładany i z komputerem. Kupuje na to na co mnie stać. W porównaniu ten z briadzkim co miałem to i tak lux bo nie cieknie i rozdzielacz działa jak powinien.

U mnie to podwozie i zbiornik Hardi TX,belka Schumacher,rozdzielacz Holder.Amortyzacja i poziomowanie Dammana,Pompa RAU 200litrow.Mozna dać ogłoszenie JEDYNY TAKI 😁.

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

U mnie to podwozie i zbiornik Hardi TX,belka Schumacher,rozdzielacz Holder.Amortyzacja i poziomowanie Dammana,Pompa RAU 200litrow.Mozna dać ogłoszenie JEDYNY TAKI 😁.

Jaki zbiornik? Mi to taki 2000l. Więcej nie potrzeba.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

2,5tys l

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

Mój ma lepszy rozdzielacz, lepsza pompę, oddzielny filtr na każdej sekcji, rozpylacze na rurkach z nierdzewki, a nie jak tu na wężach.

Węże lepsze bo łatwo wymienić 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 minut temu, 6465 napisał:

Tu takie coś podobnego 🤔 tylko gdzie tym pryskać 

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-polowy-ciagany-tadlen-1000l-nie-pilmet-CID757-IDTXTyB.html?reason=observed_ad

Mój znajomy.

Pojemność lux ,ale szerokość nie za bardzo

Bierz 15 i nie marudź.. W nowym tak mam i rozdzielacz 5 sekcyjny, elegancko się pryska nawet na wąskich kawałkach

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A na cholere Ci taki wielki , co ty Tomasz pół powiatu łowickiego chcesz obrabiać 🙆

8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Skomplikowany jakiś taki

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A na cholere Ci taki wielki , co ty Tomasz pół powiatu łowickiego chcesz obrabiać 🙆

Marcin. Tym jechałem dwa razy wczoraj raz i dzisiaj raz. Jak by był 2000l jechał bym raz. Trzeba ciąć koszty. W dzierżawę nie chce bo mam etat.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Skomplikowany jakiś taki

Za to mam radoche bo nikt takiego nie ma i jest taki jakiego potrzebuje.Najbardziej jestem zadowolony z poziomowania rtęciowo pneumatycznego

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Za to mam radoche bo nikt takiego nie ma i jest taki jakiego potrzebuje.Najbardziej jestem zadowolony z poziomowania rtęciowego.

Wiosna przyjechali do mnie po briadzkiego 600l z pod Wielunia  do pryskania pyrów na 5ha.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v