Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

16 i chce sobie zycie zmarnowac na krowy ?? jak mialem tyle lat to tez 30 przed sniadaniem doilem- wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie warto......

do szkoly musi chodzic- o ktorej wstanie zeby wydoic, odpasc, smierdzacy chyba nie pojdzie na lekcje ??

bedzie posmiewiskiem calej szkoly.. 

on mlody i glupi- ale jesli ktos stary mu tak radzi ????

na chwile pomozecie-mi tez pomagali po operacji.. zanim nie stanalem na nogi. a co potem ??

jesli przedszkolanka podobna do mojej corki -to sie jej nie dziwie.🤣

a nie pomyslales ze moze zmarnowac sobie zycie ??? 16 lat i niewolnictwo ??? kiedy mu przejdzie to co wtedy ani sil,ani zdrowia, ani wyksztalcenia , ani pewnie rodziny. 

maja kogos zatrudnionego do pomocy ?

Przeczytałem ze dwa razy i nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Chyba tylko tyle, że z perspektywy swojego wieku powinieneś wiedzieć, że młodego na siłę nie urobisz, bo nic dobrego z tego nie wyniknie. Ja go nie zamierzam do niczego namawiać ani odwodzić. Będzie potrzebował pomocy, to pomogę. Niewolnictwo powiadasz. Równie dobrze tym słowem można określić 8 godzin na etacie, pod wodzą jakiegoś młodego teoretyka lub, co gorsza nieuka, który stanowisko dostał po protekcji. A tu jesteś sam sobie żaglem, wiatrem i okrętem. I wiem, co piszę. A wybór należy do niego i błądzić jest rzeczą ludzką, tym bardziej prawem młodego człowieka. Dlatego właśnie uważam, że chłopak będzie miał ciężko

• Like 1
Opublikowano

kiedy byles ostatnio na urlopie ??  kiedy  w swieta wstales o 10 ?? byles z zona na romantycznym weekendzie ??

kurna prawie 30 lat krowy doilem ...a ty bedziesz bajki opowiadal ze to nie niewolnictwo-chyba ze to masz w glowe wbite.....gdy sytuacja cie zmusi do zakonczenia tego to zrozumiesz..

ty mu tylko uswiadom ze to nie jest droga dla mlodego czlowieka, jeszcze pole ogarnie a reszta ??  tym bardziej ze nie ma w domu nikogo do pomocy..

rzuci szkole i co dalej , do tego obowiazek szkolny do 18 r zycia ??

a potem dziwic sie ze palma odbija.

https://wiescirolnicze.pl/syn-celowo-podlozyl-ogien-z-dymem-poszla-stodola-i-sprzet/?fbclid=IwAR3ITUxh5i2TjvDsUjSArArVAhLG-xXRWWmw7MExawnynMGhSaBl9_eV3q4

Opublikowano

Na urlopie byłem ostatnio w ubiegłym roku. W tym zaplanowany. Na romantycznym wypadzie z żoną w tym roku dwukrotnie. Niczego mu nie będę uświadamiał, bo jakie ja mam do tego prawo? No i ja niczego nie muszę. Robię bo lubię. Nikt mi też nic nie wbił do głowy, a wszystko co w życiu robiłem i robię jest tylko i wyłącznie moją wolą. Urlop przy krowach był trudny, kiedy dzieci były małe, ale nie niemożliwy. Święta w Zakopanem się spędzało. To jest tylko sprawa logistyki i organizacji. Od razu uprzedzę, bo pewnie o to zapytasz: za granicą nie byłem, bo nie odczuwam takiej potrzeby

Opublikowano

przepraszam wszystkich, ale tu muszę przyznać Jacusiowi rację. krowy to niewolnictwo. niektórzy potrafią sobie zorganizować czas poza tym, ale gro przypadków to spędzanie czasu wkoło obory. w sezonie, który właśnie się rozpoczął - zwłaszcza. zobaczyłem o wiele więcej patrząc z perspektywy pracy, do której chodzę. mniej człowiek przejmuje się gospodarstwem - umysł bardziej wypoczęty. młodemu zawsze powtarzam, żeby szedł się uczyć gdzieś, gdzie złapie fach w ręce, żeby nie kwitł na gospodarce. ewentualnie żeby była ona dodatkowym dochodem jak teraz u mnie.

Opublikowano
43 minuty temu, Łolek napisał:

No elegancki 

Tera jaką Marynę w te kopkę i rumotać ino szum 😉

To nie kopka. 

41 minut temu, Bananek napisał:

chcesz obrazić Pjotera?

No już to uczynił. To nie jest kopka. Kopka to bez "stelaża" jest.

@jacus Postraszyło i poszło.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

@gregor1284i potomka jakiegoś się szybciej dorobisz, i nie to że po Tomku będzie tylko twój osobisty bo latka lecą 

Nie nazwę dziecka Tomasz... kiedyś chłopu chciało się dymać a partnerka miała dni płodne. Ten bidny nie miał gumek i mówi daj w tyłek to będzie najbezpieczniej a ta nie chciała. No i zlał się i załapała. Rozważają po narodzinach jakie imię dać temu dziecku na co ten ojciec mówi Tomasz. Pyta ta kobicina dlaczego akurat Tomasz? Nie chciałaś w d*pę to masz 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

16 i chce sobie zycie zmarnowac na krowy ?? jak mialem tyle lat to tez 30 przed sniadaniem doilem- wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie warto......

do szkoly musi chodzic- o ktorej wstanie zeby wydoic, odpasc, smierdzacy chyba nie pojdzie na lekcje ??

bedzie posmiewiskiem calej szkoly.. 

on mlody i glupi- ale jesli ktos stary mu tak radzi ????

na chwile pomozecie-mi tez pomagali po operacji.. zanim nie stanalem na nogi. a co potem ??

jesli przedszkolanka podobna do mojej corki -to sie jej nie dziwie.🤣

a nie pomyslales ze moze zmarnowac sobie zycie ??? 16 lat i niewolnictwo ??? kiedy mu przejdzie to co wtedy ani sil,ani zdrowia, ani wyksztalcenia , ani pewnie rodziny. 

maja kogos zatrudnionego do pomocy ?

W okolicy jest chłopak co robił od małego bo ojciec zmarł 

Jest z mojego wieku, także dał radę w końcówce lat 90 to co dopiero teraz

A doi fajnie 1 jest w wydajności jako pierwsza

I bez wozu 

Opublikowano

Teraz ja się pomądruje 

16 lat to jeszcze dzieciak, pomimo pomocy dojnych sam nie ogarnie, w tym wieku przede wszystkim powinien myśleć o nauce, 

Wszyscy będą pomagać do czasu nikt nie zostawi swojego żeby robić u czy za niego, przykre ale prawdziwe 

Dzieciak musi szybko dorosnąć psychicznie 

52 minuty temu, Bananek napisał:

chcesz obrazić Pjotera?

A gdzie tam ja nie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Teraz ja się pomądruje 

16 lat to jeszcze dzieciak, pomimo pomocy dojnych sam nie ogarnie, w tym wieku przede wszystkim powinien myśleć o nauce, 

Wszyscy będą pomagać do czasu nikt nie zostawi swojego żeby robić u czy za niego, przykre ale prawdziwe 

Dzieciak musi szybko dorosnąć psychicznie 

A gdzie tam ja nie 

U mnie nie było aż tak drastycznie ale sporo zdrowia mnie ten skok na głęboką wodę kosztował. Zresztą z niczego nie osiwialem

Opublikowano

No i zalana forma.

Teraz czekać na założenie czapki.

20230523_165842.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Ale ten fiutek pokręcony 🙆‍♂️

Ale dobrze robi... na budowie🤣

10 minut temu, Strongman napisał:

W rolnictwie jest tak żeby niepchać się w pracowite rzeczy rzeby się nie narobic tak trzeba gospodarować.

Wiesiu, zaiste powiadam Ci - glembokie  to jezd. 🤭

Opublikowano

Prawie ekologiczny owies.Qwazi to ty jeszcze masz czas na urlop?Ku....ja w życiu jeszcze na urlopie nie byłem choć kawał świata zjeździłem.

IMG_20230523_172233_164.jpg

Opublikowano

I powiem Ci ze zmień to.

Wiesz kto pokazał mi co to urlop?

Diler mccormick  dorzucając wczasy do ciągnika.

Uj że 4 dni, ale zobaczyłem że da się.

Ciężko mi wyjechać po za powiat, ale staram się choć raz w roku wyjechać choćby nad morze

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Prawie ekologiczny owies.Qwazi to ty jeszcze masz czas na urlop?Ku....ja w życiu jeszcze na urlopie nie byłem choć kawał świata zjeździłem.

Co roku. W zeszłym Stegna, poprzedni Darłowo, w tym roku Gdańsk. Czasem jak nie ma możliwości latem, to zimą w góry. Tak jak już kiedyś pisałem nie żyje żeby pracować, tylko pracuje żeby żyć 

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

W życiu nie byłem na urlopie na jakimkolwiek wyjeździe i szczerze nawet nie chcę widzieć na przykład morza. Jakoś chęci nie ma. Czasem gdzieś zapraszali ale brakowało chęci aby się ruszyć poza bramę.

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Się kosi 

16848638082567935416331150767450.jpg

A łunas...tak się robi na łąkach....

IMG_20230523_173519.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

I powiem Ci ze zmień to.

Wiesz kto pokazał mi co to urlop?

Diler mccormick  dorzucając wczasy do ciągnika.

Uj że 4 dni, ale zobaczyłem że da się.

Ciężko mi wyjechać po za powiat, ale staram się choć raz w roku wyjechać choćby nad morze

Nad morzem to co drugi miesiąc jestem żaden bajer.W zasadzie doszliśmy w domu do wniosku że chyba byśmy się bardziej zmęczyli niż wypoczęli 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v