Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

co za rezerwat, teraz sobie kaczki siedza kiszonke zrą przy pryzmie a rano żuraw se podjada , ale chociaz sie naje to nie dziobie kuku w polu :D 

to podłoz gume czy co tam i pchaj  turem ... 

Jedzenie samo pod dom przychodzi 

10 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

jutro porobie fotki, i to jedna strona, ewidentnie jest coś nie tak bo bardzo ciężko się burtę zamyka przy tej ścianie, z drugiej strony normalnie. Cała awaria polegała na tym że osoba odpięła obie burty i ściana tylnia spadła i uderzyła o przyczepę, aż tak by zawiasy poszły w burcie?

Przegięły się płaskowniki 

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

W więzieniu lepiej karmią 

Szczerze to wystarczająco. Do leżenia nic więcej nie potrzeba głodny się nie czuje a obiad to był taki ze nie mogłem ogarnąć i zostawiłem. 

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Najwięcej naliczyli 128szt

Kukurydza z górnej półki i dooopa a wystarczyło doprawić. Moja w linii prostej max 300m i zero strat

Jak kiedyś wybrały to po dosianiu przejechałem wałem i już spokój był. Ale tak po siewniku to one dokładniejsze niż siewnik 

9 minut temu, Qwazi napisał:

Redlę...

Dziwnie jakoś. Czemu nie robisz tak że sadzisz i amen?

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Ja jutro pryskanie

A Jacusia wzieliśta🤔

Mocznik sieje nie ma czasu 

26 minut temu, Qwazi napisał:

Ja jutro pryskanie

A Jacusia wzieliśta🤔

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dziwnie jakoś. Czemu nie robisz tak że sadzisz i amen?

Tak jakoś. Przebronowałem rano, teraz poredliłem, jutro opryskam. Tak zawsze robiłem, a czy właściwie🤷. @marcin19071980 @pedro2 robicie inaczej?

5 minut temu, Łolek napisał:

To Sławek zawiedzion będzie. Już miałem pisać, żebyśta te Świnice bokiem ominęli, bo jeszcze Jacuś zechce w Tolmecie opryskiwacz reklamować, ale jak go nie mata na pokładzie, to możeta przez środek, kole kościoła😉

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Jest jakaś dmuchawa żeby dała radę wdmuchać zboże na wysokość mniej więcej 7m a potem jeszcze ze 4-5m w poziomie? Bo kurła sytuacja mnie chyba zmusi coś nabyć...

W ciągu 48 godzin 50mm napadało.

gdy bedziesz potrzebowal to do mnie przyjedz pozyczyc. 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Szczerze to wystarczająco. Do leżenia nic więcej nie potrzeba głodny się nie czuje a obiad to był taki ze nie mogłem ogarnąć i zostawiłem. 

widac ty nie nauczony jesc- merlin nie umie gotowac ?? i dzwic sie ze oiom trafiles,. bez jedzenie to dlugo nie pociagniesz- te posty co pisales dziwne to juz omamy glodowe byly.

4 minuty temu, Łolek napisał:

nie stoje  w kolejce przed odr zeby mi wniosek wypelnili bo sam niepelnosprytny jestem i nie umie..

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie no na mocznik teraz zapozno. Bedzie dostępny jak już kukurydza nie będzie potrzebowała 

znowu zaczynasz ? z powrotem na biala sale chcesz trafic ??

Opublikowano

A tak wyjebalem kiedyś wozidlem, no słup od latarni wyrósł 😕

Ale belka , ładowarka i pomalutku skrętem po naciagalismy że śladu ni ma

IMG_20230518_214158.jpg

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie no na mocznik teraz zapozno. Bedzie dostępny jak już kukurydza nie będzie potrzebowała 

Ale to chyba na tą w przyszłym sezonie. Obecna, w tamtym roku dostała 🤔

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziś byłam w szpitalu w odwiedzinach jakąś kasza paskudna była fuj. Ratujcie komary gryzą na potęgę 

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

A tak wyjebalem kiedyś wozidlem, no słup od latarni wyrósł 😕

Ale belka , ładowarka i pomalutku skrętem po naciagalismy że śladu ni ma

IMG_20230518_214158.jpg

Nasz laweciarz ostatnio numery odstawia. Nie zmieścił się pod wiatą na stacji paliw z koparka na pace a wczoraj autobusem zawracał i w słup uderzył 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Tak jakoś. Przebronowałem rano, teraz poredliłem, jutro opryskam. Tak zawsze robiłem, a czy właściwie🤷. @marcin19071980 @pedro2 robicie inaczej?

To Sławek zawiedzion będzie. Już miałem pisać, żebyśta te Świnice bokiem ominęli, bo jeszcze Jacuś zechce w Tolmecie opryskiwacz reklamować, ale jak go nie mata na pokładzie, to możeta przez środek, kole kościoła😉

pol dnia-z przerwami- dzisiaj w tolmecie kupowalem dysze ezektorowe.. 

tam wszystkie ludzie nierozgarniete sa ??

w sklepie te dysze dali w kategorii oprawy, do tego dali zdjecie z innego modelu. pare maili minelo nim wyjasnilem sprawe.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

w sklepie te dysze dali w kategorii oprawy, do tego dali zdjecie z innego modelu. pare maili minelo nim wyjasnilem sprawe.

Może tak tłumaczysz 

Kupiłem u nich już 4 maszyny w  gruberze była lekko przewkrzywiona Piasta jeden telefon dwa zdjęcia i za dwa dni serwisant dowiózł nowa część u mnie na wsi maszyn od nich kilka nikt nie narzeka na serwis i obsługę 

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Merlin niekiedy pomimo że coś jest to woli po staromodnemu. Zboża na kurpiach nie ma bo by jeszcze i kłosy chodziła zbierała 

Toż to skarb a nie kobita.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

Może musisz im prościej tlumaczyć. Nie tak...wykwintnie i światowo. To proste ludzie są...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v