Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jednak po kupnie jakoś się transportuje najczęściej. 

43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Co tu kupić

Się opłaci kupować dla zrobienia kilkudziesięciu kilometrów. 

Wynieś całą na strych i niech se tam czeka..... Na lepsze czasy...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

Cielak ma mieć zaschniętą pępowinę, chyba, że jest to jałówka i będzie transportowana na odległość pow. 100km to wtedy ma mieć pow. 10 dni. Te wymagania nie dotyczą sprzedaży czy kupna, tylko transportu

Najgorsza głupota, kupować cielaka takiego że świerza pępowina 🤦

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)

Łeeee tam. Jak zaschnięta to co mu będzie....

Po za tym... No co zrobić jak ciekawa sztuka i jest do sprzedania?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Racja, tyle, że transportuje jedna ze stron transakcji i z reguły nie jest to sprzedający 

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Najgorsza głupota, kupować cielaka takiego że świerza pępowina 🤦

Ja jestem przeciwnikiem sprzedawania takich małych cielaków. 6 tygodni. Raz sprzedałem czterotygodniowego, ale tylko dlatego, że pojechał ssać nową mamę

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Łeeee tam. Jak zaschnięta to co mu będzie....

Po za tym... No co zrobić jak ciekawa sztuka i jest do sprzedania?

Nie pierwsza nie ostatnia.Raz takową sztukę nabyłem,i to był ostatni raz

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Racja, tyle, że transportuje jedna ze stron transakcji i z reguły nie jest to sprzedający 

Ja jestem przeciwnikiem sprzedawania takich małych cielaków. 6 tygodni. Raz sprzedałem czterotygodniowego, ale tylko dlatego, że pojechał ssać nową mamę

Czemu nas dzięli taka droga....👍

• Like 1
Opublikowano

No bywa że młode kupuję. Wołał bym starsze ale trudno znaleźć.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

No bywa że młode kupuję. Wołał bym starsze ale trudno znaleźć.

Takie do tygodnia kupujesz? 

Ja bym tylko żarłoki najchętniej brał,ale nie mam warunków ,i ładu.

A w każdym kątku po cielątku to nie ma bajka

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Z pięć półrocznych jałówek bym Ci może wykombinował🤔, jakbyś chciał

7 minut temu, Baks00 napisał:

Czemu nas dzięli taka droga....👍

A drugi Przemek przyjechał😉

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A to zmienia postać rzeczy🙂

Drugi Przemek powiadasz-z prasą czy bez🤔

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

Też bym wolał starsze. 

Taki Qwasi mógł by mieszkać bliżej.👍

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli idzie o prasę, to trzeci...Przemek🤷🤭. Drugi był po cielaki. W zasadzie to on był pierwszy🤦

Nie długo to cyfrą rzymską będziesz ich podpisywał 😉

Opublikowano
49 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Się opłaci kupować dla zrobienia kilkudziesięciu kilometrów. 

Wynieś całą na strych i niech se tam czeka..... Na lepsze czasy...

Kupiłem taki tylko z bajerami tylko na allegro taniej

Co będę dziadował jawie na kwas

Screenshot_20230516_131225_com.opera.browser.jpg

Screenshot_20230516_131217_com.opera.browser.jpg

Opublikowano
szymon09875 napisał:

No na przykład 

A nie orientujesz się czy jest jakiś minimalna powierzchnia ? Bo u mnie główne uprawy to zboża i kukurydza , traw na gruntach mam tylko trochę.

Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał:

Ile teraz taka półroczna 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kupiłem taki tylko z bajerami tylko na allegro taniej

Co będę dziadował jawie na kwas

Screenshot_20230516_131225_com.opera.browser.jpg

Screenshot_20230516_131217_com.opera.browser.jpg

W skuterze mam chyba taki. Ale ładowarki to nie było. 

Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A nie da się ręcznie jakoś sterować 🤔

Czemu taka siatka dobra, przecież to drogo wychodzi , a jak mało zwijam to nie potrzebne

Marcin proszę Cię nie glupkuj....

3 godziny temu, Bananek napisał:

1. sterownik to pikuś, jeśli zna się mechanizm jego działania. 2. rotor i sznurki to niezbyt dobre połączenie. siatka utrzyma trawę pociętą na 5cm, sznurek nie bardzo.

Rotor sam nie potnie

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

ja wziąłem żyto z gorczycą

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Poplon składający się z co najmniej dwóch roślin wysiany do 1 października. 5 punktów za to jest

A co jeszcze jest do wyboru 🤔 mi pasuje rzodkiew oleista z czymś? I trzeba prowadzić dokumentację zabiegów agrotechnicznych ? 

2 godziny temu, 6465 napisał:

Bo ty strachliwy. 

Tomek ty już na hodowle lejesz to z dopłat możesz ciągnąć , a ja chcę jeszcze coś produkować jak Sylwek , Przemek czy Sławek 

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Znajomy zieloną drugi rok będzie sprzedawał. 1 właściciel, bel tyle co kot napłakał, szeroki podbieracz, szerokie koła, siatka. 30 ceni 

To lipa 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

W moim mieście powiatowym, przy Grene. Przy mnie człowiek dzwonił i stąd znam cenę. Co do tego jaki stary to zobaczę czy ma tabliczkę, jak wyjdę ze sklepu. Wygląda nieźle. Przecież ciapkiem nie musisz pryskać. Żeby miał 12 m, to bym się nim pewnie bluzek zainteresował 

10 m jakby był , to by mi pasował do rozsiewacza i agregatu

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co jeszcze jest do wyboru 🤔 mi pasuje rzodkiew oleista z czymś? I trzeba prowadzić dokumentację zabiegów agrotechnicznych ? 

Tomek ty już na hodowle lejesz to z dopłat możesz ciągnąć , a ja chcę jeszcze coś produkować jak Sylwek , Przemek czy Sławek 

To lipa 

Najlepiej teraz dopłaty produkować @Aktywnyrolnik7245.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

dwie różne rośliny. nie trzeba prowadzić zabiegów

Opublikowano
36 minut temu, Baks00 napisał:

Nie długo to cyfrą rzymską będziesz ich podpisywał 😉

No paru Was tutaj jest🤷

9 minut temu, soltys48 napisał:

Rotor sam nie potnie

Chyba, że to będzie słoma jęczmienna, kilka dni po skoszeniu...

23 minuty temu, PAN88 napisał:

Ile teraz taka półroczna 🤔

Nie mam pojęcia. Nie sprzedawałem jałówek w takim wieku. Te, które mam teraz też w sumie nie były planowane do takiej sprzedaży, ale jakby Baksiu mocno chciał🤷

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Zróżnicowana struktura i bezorkowa uprawa 

Za zróżnicowana strukture po 3 punkty do ha i po 4 za bezorkowa uprawę.

Co prawda do jednorocznych traw nie mogłem zaznaczyć bezorkowej, ale za to pomogło w złapaniu zróżnicowanej struktury. 

Bezorkowym z pracy sobie siejesz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v