Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Mieszanka zbozowo-straczkowa. Robak żre bo ponadgryzane badyle i liście 

A to moja mieszanka zbozowa owies i jęczmień siana 13 kwietnia

20230509_185047.jpg

Jeszcze parę lat do tyłu u mnie w okolicy nikt nie słyszał o tym yebanym oprzędziku, później pojawił się przy nieużytkach, a teraz bez ochrony, to nikłe szanse żeby utrzymać łubin przy życiu

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jaką trzeba ogarnąć papierologie na taki budynek?

Najlepiej to mieć budynek który tu istniał wcześniej ;)😜  

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Uziu92 napisał:

wtryski

Ta i ja miałem w perkinsie na wolnych obrotach taki dym a na większych już nie,wystarczyło w moim przypadku przeczyścić choć wyjąłem do regeneracji i tam zamiast zregenerować tylko przeczyścili bo nie było potrzeby.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Karol6130 napisał:

Może uszczelniaczem 

Najpierw świeca i pompka 

Później wtryski 

Później to nie wiem co

Ściągać głowice? 

Niebieski dym pasuje na wtrysk Pompka jak jebnie to wali paliwo w olej ale nie dymi świeca nie słyszałem, przez pompę też może tylko skąd ten dym  jak z mocą u niego 

Jak będziesz wtryski wyciągał możesz spręża mu zmierzyć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Najlepiej to mieć budynek który tu istniał wcześniej ;)😜  

A jak nie mam takiego budynku 🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

Niebieski dym pasuje na wtrysk Pompka jak jebnie to wali paliwo w olej ale nie dymi świeca nie słyszałem, przez pompę też może tylko skąd ten dym 

Dymienie diesla na niebiesko, to oznacza, że do komór spalania dostaje się olej silnikowy.

Silnik jest już mocno wyeksploatowany. Paliwo przedostaje się do komory spalania przez nieszczelne pierścienie tłoków .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245 odkręciła się i leżała obok. Dwa zawory ciągle zamknięte. Chłopak tak jesienią wykopał 2 ha ziemniaków, a wiosną dopiero przy redleniu zauważył że coraz więcej oleju przybywa bo wcześniej to raz na tydzień upuścił trochę

1 minutę temu, galan99 napisał:

Dymienie diesla na niebiesko, to oznacza, że do komór spalania dostaje się olej silnikowy.

Sraty taty. Google ci wszystkiego nie powie

Opublikowano

siwy dym - znaczy olej spala, jesli po remoncie 200 mtg to witaj w klubie- ja swojego 3p sprzedalem przez takie pseudo remonty u fachowcow....

peknieta membrana -to za chwile by sie "olej " miarka wylewal.

wtryski- popuszczaj po kolei i patrz co sie dzieje. jesli nic sie nie zmienia to nawet nie wykrecaj.

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nie wiem jak to w 3p ale przez pompę ropa nie pójdzie do oleju ?

oczywiscie z epojdzie

48 minut temu, Bananek napisał:

nic nie mów. na 4,5 ha jest chyba 7 odmian. wszystkie polskie.

polskie to tylko dzikom w lesie sieje...nikt kto raz probowal zaoszczedzic pare zlotych na polskim ziarnie nigdy wiecej tego nie robil.

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Niebieski dym pasuje na wtrysk Pompka jak jebnie to wali paliwo w olej ale nie dymi świeca nie słyszałem, przez pompę też może tylko skąd ten dym 

Może świeca puszcza rzeczywiście i dlatego dymi a przypadkowo zbiegło się to z pompą. 

Pompa jakby nie dawała ciśnienia to też może dymić, ale to by raczej stopniowo pokazała nie odrazu. 

Opublikowano
44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Olej żre ? Motor do remontu 

No gdzie siwy dym od ropy w oleju 🤦

Wątpię , nie w tym silniku

Oleju przybyło 

Woda stan ok

Odma i korek czyste 

Pierwsze co to pompkę zasilająca trzeba luknąć 

Drugie to zobaczę tą świece 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

polskie to tylko dzikom w lesie sieje...nikt kto raz probowal zaoszczedzic pare zlotych na polskim ziarnie nigdy wiecej tego nie robil.

pier**lisz głupoty

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oleju przybyło 

Woda stan ok

Odma i korek czyste 

Pierwsze co to pompkę zasilająca trzeba luknąć 

Drugie to zobaczę tą świece 

Nawet nie wiem on po remoncie?

7 minut temu, szymon09875 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 odkręciła się i leżała obok. Dwa zawory ciągle zamknięte. Chłopak tak jesienią wykopał 2 ha ziemniaków, a wiosną dopiero przy redleniu zauważył że coraz więcej oleju przybywa bo wcześniej to raz na tydzień upuścił trochę

Dziwne żeby nie zauważyć jak pyrkał tylko na 3 gary

Opublikowano
20 minut temu, jacor73 napisał:

Jeszcze parę lat do tyłu u mnie w okolicy nikt nie słyszał o tym yebanym oprzędziku, później pojawił się przy nieużytkach, a teraz bez ochrony, to nikłe szanse żeby utrzymać łubin przy życiu

Faktycznie,oprzędzik,to on. W tamtym roku nakrylem nawet na kopulacji skur*****a. Tak to on na 100%. Z jednej strony szkoda łubinu ale z drugiej strony latwiejsze bedą zniwa bo sam owies.

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Silnik jest już mocno wyeksploatowany. Paliwo przedostaje się do komory spalania przez nieszczelne pierścienie tłoków .

To ubywało by oleju a nie przybywało 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wtryski chodźby lały to nie ma prawa lać do misy . Membrana w pompce może , albo pompa wtryskowa puszcza na wałku 

🧐 Marcin jesteś w błędzie 

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Też szacun👍

Przed chwilą, Łolek napisał:

Też tak myślę🤔

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

siwy dym - znaczy olej spala, jesli po remoncie 200 mtg to witaj w klubie- ja swojego 3p sprzedalem przez takie pseudo remonty u fachowcow....

peknieta membrana -to za chwile by sie "olej " miarka wylewal.

wtryski- popuszczaj po kolei i patrz co sie dzieje. jesli nic sie nie zmienia to nawet nie wykrecaj.

oczywiscie z epojdzie

No normalny regularny de... siwy dym i olej....

15 minut temu, slawek74 napisał:

ja bym sprzedawał 🤭

Jak tanio to ja bym kupował 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

150 czy 200 godzin 

Do tej pory było ok 

Dziś podniosło trochę stan oleju i zaczął dymić na niebiesko

Posłuchaj @Uziu92a i mnie pompka napompuje pełną michę ale bez dymu nie wiem jak świeca ale na 90 procent to wtryskiwacz, 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

150 czy 200 godzin 

Do tej pory było ok 

Dziś podniosło trochę stan oleju i zaczął dymić na niebiesko

Ale wstawiałeś mu w pizdę ? 

5 minut temu, Łolek napisał:

Ale Marek silnik po remoncie przy takim ciśnieniu prędzej wywali w tłumik . A jeśli tak nagle się stało to na wtryski mi nie podobne 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v