Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Albo tak szuka dziewczyny żeby nie znaleźć.   :P

To on synowej szuka czy żony? bo już się pogubiłem.   xD

A cholera go wie raz tak raz tak pisze.

Opublikowano
26 minut temu, marcin19071980 napisał:

No już pisałem że nie i dawno w Szadku nie bylem

A nawet zapi......ć

Sorki nacisnęło mi się ponownie 

12 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Witam panowie, z kolejnym nietypowym pomysłem. Mam na użytkowaniu małą łąkę, 1 i 3 pokos idzie zawsze w pryzmę, jest jednak opcja żeby 1 pokos po prostu nie przykrywać tylko zwieść i paść na bieżąco? czy zagotuje się wszystko w cholerę? 

A gdzie tam będzie soczysta i smakowita kieszonka, bardzo dobry pomysł, najlepsi hodowcy tak robią 👍

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Myślałem że to na pellet, abo do pieca do suszarni.

Że podbieracz w prasie to wytrzymuje. 

Sam nie praktykowałem. Ten o którym pisałem to wiem, że pakował pod jałówki. Wielu innych pewnie na jakiś handel to zbiera. 

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Tak od jakiegoś czasu jak przeglądam AF i pojawiają się nowe tematy to coraz bardziej utrwalam się w przekonaniu że młodzi nie mają jaj.Tego się boją tamtego nie zrobią To jest zabronione tamto karalne.Ja pier......co za melepety rosną,nic nie zaryzykują nic pomyśleć nie potrafią.Katastrofa

Sąsiedztwo coraz mniej przyjazne i trzeba na coraz więcej rzeczy uważać. 

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Czlowiek całe życie nauczony kombinowania raz na prawo raz na lewo żeby grosza przytulić albo coś zrobić.

Za bardzo się nie ma co chwalić bo przez to syf w kraju jest, i wszyscy to akceptowali. Wynoszenie majątku ze spółdzielni? Proszę bardzo. Ustawiane przetargi? Nie ma problemu. Paliwo spuszczane przez pracowników? Przecież to nie kradzież. Żyło się fajnie, a wszystko upadało. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Phi. Nie bój się i rób swoje 

U nas to jeszcze nie jest źle, ale parę wsi dalej całe wożenie kukurydzy policja potrafiła zatrzymać, bo trochę się luźną sieczkę drogą zaścieliła.  

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

A gdzie tam będzie soczysta i smakowita kieszonka, bardzo dobry pomysł, najlepsi hodowcy tak robią 👍

śmierdzi mi tu sarkazmem, w zeszłym roku zrobiłem w pryzmę to wyszło bajka, ale teraz chodzi mi bez przykrywania, po prostu zwieźć i miesiac-półtora głównie na tej trawie jechać

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Za bardzo się nie ma co chwalić bo przez to syf w kraju jest, i wszyscy to akceptowali. Wynoszenie majątku ze spółdzielni? Proszę bardzo. Ustawiane przetargi? Nie ma problemu. Paliwo spuszczane przez pracowników? Przecież to nie kradzież. Żyło się fajnie, a wszystko upadało. 

U nas to jeszcze nie jest źle, ale parę wsi dalej całe wożenie kukurydzy policja potrafiła zatrzymać, bo trochę się luźną sieczkę drogą zaścieliła.  

A właśnie dawno nie było w wiosce policji. Chyba od wielkiej soboty jak somsiada zamkli

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a ja myślałem że to Ty żartujesz ... z takim sposobem...

którym? w zeszłym roku trawa prosto w kopiec, folia na to ziemia i sianokiszonka wyszła bajka, w tym roku będę robił podobnie, po prostu teraz trawy będzie mniej i nie wiem czy mi warto

Opublikowano
32 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Witam panowie, z kolejnym nietypowym pomysłem. Mam na użytkowaniu małą łąkę, 1 i 3 pokos idzie zawsze w pryzmę, jest jednak opcja żeby 1 pokos po prostu nie przykrywać tylko zwieść i paść na bieżąco? czy zagotuje się wszystko w cholerę? 

Jaja sobie robisz? Kiszonka już się grzać zaczyna w chwili robienia. Po kilku dniach będziesz miał pryzmę gówna. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

którym? w zeszłym roku trawa prosto w kopiec, folia na to ziemia i sianokiszonka wyszła bajka, w tym roku będę robił podobnie, po prostu teraz trawy będzie mniej i nie wiem czy mi warto

Weź na próbę mała ilość zrób, żeby się przekonać jak ... słaby to pomysł.

Opublikowano

Pomyśl już lepiej aby zwozić i karmić na zielono, jak Ci się nie chce pryzmy okrywać. 

1 minutę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

no i to mnie interesowało, czyli standardowo cała trawa w sianokiszonkę

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Pomyśl już lepiej aby zwozić i karmić na zielono, jak Ci się nie chce pryzmy okrywać. 

nie mam wystarczająco tych sztuk, a sama zielonka odpada bo coś nie chcą nic innego żreć 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Weź na próbę mała ilość zrób, żeby się przekonać jak ... słaby to pomysł.

też mi się tak wydawało, ale kto pyta nie błądzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Taki jeden mnie namówił na piwo

Jego zdrowie

20230427_202910.jpg

Toć Tatra to nie piwo, to zwykły sikacz.

2 na plusie, rześki kwietniowy poranek.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano

Witam z rana,niby jakis mrozik byl bo szyby zamazane. Ale pokazuje 1 na plusie. Zapowiada sie piękny dzien a tu do pracy trzeba. Jak ja nie lubie tak co drugi dzien jezdzic,to sie nie kalkuluje bo roboty w domu sie nie zrobi konkretnej. 

Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Moja córka to by ci piasek jako posypkę do ciasta sprzedała.To takie jakieś pizdusie sobie ludzie wychowują i takie niedojdy rosną.

Dzieci handlarzy tak mają, jeszcze napisz, że to jedynaczka

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

śmierdzi mi tu sarkazmem, w zeszłym roku zrobiłem w pryzmę to wyszło bajka, ale teraz chodzi mi bez przykrywania, po prostu zwieźć i miesiac-półtora głównie na tej trawie jechać

No dobre i to że się domyśliłeś 

Myślałem że dorosły człowiek nie mógłby takiej głupoty wymyślić nakrywaj i nie kombinuj 

Cześć siema

Biało na trawie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, jacor73 napisał:

Dzieci handlarzy tak mają, jeszcze napisz, że to jedynaczka

No pewnie.Tak samo jak Ja.-2,5bialo jak w grudniu

7 godzin temu, Leszy napisał:

Na tym przereklamowanym zachodzie.Robja dokładnie to samo.Pracownicy wynoszą narzędzia z firmy a kierowcy spuszczają paliwo.Z przetargami z opowieści wiem że jest podobni.Tam jest tak samo jak u nas,to też tylko ludzie a każdy chce żyć.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Czyje krowy dają kokosowe mleko🤔

IMG_20230428_061312.jpg

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam z rana,niby jakis mrozik byl bo szyby zamazane. Ale pokazuje 1 na plusie. Zapowiada sie piękny dzien a tu do pracy trzeba. Jak ja nie lubie tak co drugi dzien jezdzic,to sie nie kalkuluje bo roboty w domu sie nie zrobi konkretnej. 

Nie marudź, ja jeżdżę co dzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v