Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Jaka jest optymalna prędkość przy wykonywaniu oprysku 🤔 na szkolenia się nie chodzi ☝️ 5tką jazda to ramiona breakdanca tańczą 

Znajomy poniżej 20 nie schodzi 🤭 teraz to nawet 25-28 śmiga 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja nie. Chociaż tydzień z życiorysu mi uciekł 

O odwyku nie myślałeś?

Często Cię tak odcina?

Mi to się zawsze zdawało że wszystko pamiętam.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Pomyłki się zdarzają. Trzeba się przyznać, jak się pomyli🤷

To jesteś o tydzień młodszy🤔

No Mietek się odmładza...tygodnie mu z życiorysu uciekają...

A dej spokój myślałem że dziś już 1 maja

• Haha 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

to kup opryskiwacz wiekszy , a za te paliwo co jezdzisz sie tankować to kupisz ochrone na zbozą , i wiecej czasu bedziesz miał ;)

Łatwo jest doradzać robiąc inaczej....

ja jestem zadowolony od 15 do 19.30 opryskalem wszystkie oziminy w sobotę, będę bogatszy to kupie większy , o ile utrzymam dzierżawy

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

że dziś już 1 maja

...a rok??

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

O odwyku nie myślałeś?

Często Cię tak odcina?

Mi to się zawsze zdawało że wszystko pamiętam.

Ja też wszystko pamiętam ale nie żyje według zegarka a nie mowa już o kalendarzu. Dziwnie to wyszło 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Codzień rano w lustrze

Dziad lustra nie ma, najwyżej w kałuży, butelce lub witrynie sklepowej przejrzeć się może😜

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Znajomy poniżej 20 nie schodzi 🤭 teraz to nawet 25-28 śmiga 

Ale ciśnienie i ilość cieczy jaka 🤔

Szymek można o 300 litrów mieć i pięć ha przejechać co za problem 

Mi na antyznoszeniowych ciśnienie 4,2 do 4,5  8 do 8,5 prędkość 220 - 230l/ha 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No co , nie muszę latać jak wy co chwilę z chemią 🤷 , najważniejsze jest zniszczyć chwasty a reszta to takie jest czas to się zrobi a jak nie to nie ,w tamtym roku ani beczki na grzyba i też żyje 🙂

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Gdzie tak napisałem 🤔

Wcześniej pryskałem renalem i tak samo trzeba było 5 latać 1200 obrotów 

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No i później powstają takie ploty na mój temat 🙂

W ciągu godziny napisałeś, że nie musisz latać, później, że jednak latasz i się jeszcze dziwisz, że masz opinię jaką masz. 🙃

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ale ciśnienie i ilość cieczy jaka 🤔

Szymek można o 300 litrów mieć i pięć ha przejechać co za problem 

Mi na antyznoszeniowych ciśnienie 4,2 do 4,5  8 do 8,5 prędkość 220 - 230l/ha 

Tyle co ja mam w zbiorniku to tam pewno w przewody wejdzie 🤭 

36m i dysze co 25 cm. Każda oddzielnie rozłączana 

Około 150-180l daje na hektar cieczy. A pompa to tam wielka jak silnik w siuntce 🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

To wytłumacz mi jak 300 l opryskiwaczem opryskasz 1,5 ha, skoro dajesz 250 l na hektar?

toc toto wykonalne teraz. 

gazu też nasze mieli dużo ponad 100%

to I zbiornik może z górką tankowany 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Tyle co ja mam w zbiorniku to tam pewno w przewody wejdzie 🤭 

36m i dysze co 25 cm. Każda oddzielnie rozłączana 

Ło panie co to za psiukacz 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie sądzę, żeby przy ciśnieniu 3,5, na niebieskich końcówkach, nawet jeżdżąc na 5 biegu osiągał 250l na ha. Długo pryskałem ciapkiem, i to na oponach 13,6. Trzeba było zejść z ciśnieniem na 1,5, żeby wyciągnąć taka ilość cieczy...

Napisałeś, że co 1,5 ha tankowanie

Ciśnienie ok 3,5, belka 10m, 5bieg 1200-1400 obroty, dysze niebieskie eżektorowe dwustrumieniowe- wychodzi jakieś 210-220l na ha. Na pompie po sezonie zawsze bije jakieś 2bary. 

Edytowane przez Popier96
Opublikowano

Idzie ten deszcz czy nie?

Nawóz rozsiany, ciągnik uj***ny🤣

Troszku się kurzyło.

20230424_142300.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Popier96 napisał:

Ciśnienie ok 3,5, belka 10m, 5bieg 1200-1400 obroty, dysze niebieskie eżektorowe dwustrumieniowe- wychodzi jakieś 210-220l na ha. Na pompie po sezonie zawsze bije jakieś 2bary. 

No to u mnie belka 12m c360 na zwolnicach 4011, bieg 3 obroty 1600, prędkość ok 8km/h, ciśnienie 1,6 bara, dysze niebieskie pojedyńcze, wychodzi 200l/ha🤷. Jeździ się lepiej niż ciapkiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v