Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i pada 

Rysiek nie idź dzisiaj ciąć drewna, bo zmokniesz, się przeziębisz i wszystko co zarobisz na doktorów wydasz....

Opublikowano

Jutro ma być lepsza pogoda. Może w końcu pszenżyto na grzyba da się opryskać 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

O właśnie. Pjoter fucha jest, na tych eko łąkach mogę kolein narobić i zdało by się tam bezinwazyjnie nawóz rozsiać 

Na pewno nie w tym tygodniu, od jutra ładna pogoda i trzeba się uwinąć z warzywnictwem i ziemniakami.

Litr w nocy spadł i teraz też zaczyna kropić, do południa coś ma pokrapywać.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Do niedzieli to nie bo w sobotę mam ludzi do pyrów i muszę późne pszenżyta psikać

Przeciwko czemu te pszenżyto będzie psikane ?

Ja muszę jeszcze żyto odchwaścić 

A tu jeszcze dwa pola jarego nie posiane 😐 no i pół pszenicy jarki do przesiania bo wygniła 

k**wa rok się trafił....

Opublikowano
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A tu jeszcze dwa pola jarego nie posiane 😐 no i pół pszenicy jarki do przesiania bo wygniła 

k**wa rok się trafił....

Weź już nie pier**l, że nawet żyta od chwastów nie pryskałem. Może na kłos to zrobisz? Co jesienią robiłeś?

Opublikowano
9 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Dobry,

No nic ciągnik się poskreca do reszty , no tak jeszcze nie było . Prawie 20 kwietnia i nie zasiane bo jest zbyt sucho a deszczu jeszcze za mało spadło

Nie siej. Kupisz ukropskie i sprzedasz jako swoje 

Opublikowano
11 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Dobry,

No nic ciągnik się poskreca do reszty , no tak jeszcze nie było . Prawie 20 kwietnia i nie zasiane bo jest zbyt sucho a deszczu jeszcze za mało spadło

Jaki ciągnik? I co się stało 

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, gregor1284 napisał:

O właśnie. Pjoter fucha jest, na tych eko łąkach mogę kolein narobić i zdało by się tam bezinwazyjnie nawóz rozsiać 

Prawie Amazone 

Screenshot_20230419_064037_com.android.chrome.jpg

masz rozmach 😁👍🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Weź już nie pier**l, że nawet żyta od chwastów nie pryskałem. Może na kłos to zrobisz? Co jesienią robiłeś?

No żyta nie prysłem , tylko pszenice i pszenzyta opierniczyłem jesienią . Robiłem znów na dachu a to było ważniejsze 

Nie wiem jak wy to robicie że wszystko na czas zrobione 😐 , nie macie innych zajęć 🤔

Chlorotoluron pójdzie  🤷 co będzie to będzie

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem jak wy to robicie że wszystko na czas zrobione 😐 , nie macie innych zajęć 🤔

Kupują mniejsze opryskiwacze np....

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 mam takie pytanie,a nastepnie kilka. Czemu Ty taki ciekawski?😀  Jak Twoje stosunki z kobietą? Bo juz dawno o niej nie pisales, bedziecie robic tego letniaka? Kiedy wesele i dzieci? Bedziecie kupowac mieszkanie w Bełchatowie? Kupiłeś juz pole?

Wszystko dobrze , nie będziemy robić letniaka bo koszty duże , papierologia i czasu to wymaga . Wesela nie będzie bo nie planujemy od początku , dzieci chyba też nie. Może się wynajmie . Pole jeszcze 

4 minuty temu, logan3512 napisał:

Za późno na chlorotoluron

Nie mam wyjścia bo stoi na półce a w życie Tomka oścista się panoszy

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No żyta nie prysłem , tylko pszenice i pszenzyta opierniczyłem jesienią . Robiłem znów na dachu a to było ważniejsze 

Chlorotoluron pójdzie  🤷 co będzie to będzie

Jak ty oglądasz seriale no i maszyny też zamiast wydajniejszych to takie mniejsze żeby jeździć jak najwięcej 🤭

Opublikowano

Jedziesz i robisz. Cała filozofia. 

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Dzień dobry 

7+ pochmurno i coś w nocy padało.

Wieje sobie wiatr.

Wstawać śpiochy 😁

U mnie nie padało a w Warszawie od 6:00 pada.

Mendel kopru dzisiaj 20zł chcieli. Tylko jakiś taki niski 🤔

Opublikowano

k**wa rok się trafił....

T1/R1

Marcin Ty jesteś tak głupi czy tylko udajesz?

Żyto w tej fazie i herbicyd?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v