Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Luki99 napisał:

jakoś te krowy a od mieszanek ras szczególnie z simentalem to niema mleka i tylko się pasą 

I to już wskazuje,że masz coś nie tak z żywieniem. Bo u mnie te krowy doją po ponad 6 tys przy średniej długości laktacji 292 dni

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Tak tam tak kradną i jeszcze ścigają o urwa tablice giełdowe🤦

Opowiadał mi w zeszłym roku ktoś o tych tablicach to wierzyć mi się nie chciało że można taką bzdurę wymyśleć.

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Tak.

Łódź zawsze tańsza byla😁

To nawet nie chodzi ze tańsza ale żadnych bzdurnych tablic nikt tu nie wymyśla.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Opowiadał mi w zeszłym roku ktoś o tych tablicach to wierzyć mi się nie chciało że można taką bzdurę wymyśleć.

Wiesz mi można. Co raz bardziej zadowolony jestem ze poszedłem do pracy 🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

I to już wskazuje,że masz coś nie tak z żywieniem. Bo u mnie te krowy doją po ponad 6 tys przy średniej długości laktacji 292 dni

Jak od czystej Hf-ki simentalka to tak jeszcze będzie mleko ale jak drugi raz zmieszać to za dużo przeciągnie w mięso i jak by jej nie żywić to tylko się pasie i mleka tyle co dla cielaka a hfy to się nie pasą ale produkują mleko 

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

Nie byłem tam Z 5 lat. Tylko dwie rzeczy mi się nie podobaly . Pierwsza zapomnisz do 10tej iść do sklepu to później bary i że te pyrki tak ganiają po tym placu to pod wałem to przy wjeździe

Opublikowano
19 minut temu, Luki99 napisał:

Ja mam hf-y żywię przeciętnie głównie treściwą że zboża i nie wykańczają się jakoś te krowy a od mieszanek ras szczególnie z simentalem to niema mleka i tylko się pasą 

Ok już piszę wydajność jest bardzo dobra według mnie. 

Pływasz kolego

Nie pogadamy sobie, kończymy temat 

Opublikowano
14 minut temu, Luki99 napisał:

Jak od czystej Hf-ki simentalka to tak jeszcze będzie mleko ale jak drugi raz zmieszać to za dużo przeciągnie w mięso i jak by jej nie żywić to tylko się pasie i mleka tyle co dla cielaka a hfy to się nie pasą ale produkują mleko 

Czyli wychodzi na to, że jest nadmiar energii w dawce. Dobierasz jakoś byki, czy z przypadku? Wiesz, jakie są sposoby krzyżowania?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Czyli wychodzi na to, że jest nadmiar energii w dawce. Dobierasz jakoś byki, czy z przypadku? Wiesz, jakie są sposoby krzyżowania?

Daj na luz, to jeden z tych co  już wszystko osiągnął i wszystko wie o hodowli 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Myślałem, że u nas czasy szlachty i monarchii minęły 🤔

zdziwiłbyś się , w firmach prywatnych  dzieci często przejmują stery po rodzicach na stanowiskach kierowniczych, prezesurach itp itd zaczynając na niższych stanowiskach , nie mam na myśli polityki ale dziś w demokracji też dzieci polityków też się często pchają do polityki 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Mam piorący do dywanów. Żyje już 5 lat

piorący czy z filtrem wodnym? co za wynalazek ? musisz najpierw pianę wcierać w dywany? 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

zdziwiłbyś się , w firmach prywatnych  dzieci często przejmują stery po rodzicach na stanowiskach kierowniczych, prezesurach itp itd zaczynając na niższych stanowiskach , nie mam na myśli polityki ale dziś w demokracji też dzieci polityków też się często pchają do polityki 

To bym tego tak nie nazywał.

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

Demokracja skończyła się wraz z tym jak odkryto że można kupić głosy społeczeństwa za ich własne pieniądze 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

No widzę, że se nie podyskutujemy. Lepi powiedz Marek jak sikawki będziem szykować 🤔 bo tydzień został 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

No widzę, że se nie podyskutujemy. Lepi powiedz Marek jak sikawki będziem szykować 🤔 bo tydzień został 🤷

Mariusz sikofka to cały czas naszykowano je 😉

Ale sąsiadów trzeba będzie iść podlać jak co roku, a potem do brata i rodziców na obiadek 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Marek meprozetke ponoć w prądownicę wyposażył. Ciśnienia jak nabije, stanie przy autostradzie to spokojnie do ciebie doleci 🤣 @Rolnik1973 to z rana jak te 3.5 litra wypuści to będzie podobny efekt 🤭

• Haha 3
Opublikowano

Mariusz sikofka to cały czas naszykowano je 😉

Ale sąsiadów trzeba będzie iść podlać jak co roku, a potem do brata i rodziców na obiadek 

U mnie sikawka jeszcze na etapie palemki. Myślę ten etap tak do środy wykorzystywać🤔, bo fajne te strojenia nocne🤗...a potem będę na sikawke właściwą się przestosowywał😉🤭

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Marek meprozetke ponoć w prądownicę wyposażył. Ciśnienia jak nabije, stanie przy autostradzie to spokojnie do ciebie doleci 🤣 @Rolnik1973 to z rana jak te 3.5 litra wypuści to będzie podobny efekt 🤭

To trza będzie jaką parasolkę od wschodu zainstalwać🤔...bo łony oba od tej strony będą szturmować🤭

Opublikowano
Qwazi napisał:

wymiękacie 🤔🤭😁

Opublikowano

@Łolek @Qwazi pozdrawiam kolegów😉👊 Marek dzisiaj się odezwę bo wczoraj było już późno... odnośnie hodowli to fajnie jak jest możliwość poukładać to od podstaw pod każdym względem a przede wszystkim dopasować to do możliwości swojego gospodarstwa - dla mnie to przykład stada @Qwazi ego. Nie każdy doradca żywieniowy to "sprzedawca pasz" warto się wspierać mądrymi ludźmi. Jak spojrzę w pierwsze tabulogramy jak weszliśmy pod ocenę to... Matko jedyna

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v