Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Tam nie dosyć że wskaźnik to "strzel se w łeb" po oczach napieprza. 

ale zbiornik w 52 ... mały... bywało że wypyrkałem od pod korek do wieczora...

w c360 pełny zbiornik czyli 67 litrów wystarczało mi w orce od 8 rano do 17 i gasł na polu...

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Już się szykuje

na motur?

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

W czydziestce to co i rusz zaliczałem suchoty, tak jak piszesz nie spodziewałem się 😜 Natomiast w zetorze jak już widzę 1/4 to wiem że trzeba zjechać "na obiad". Różnica jest taka że w ciapku tankujesz 20 tu tankujesz 40 a najlepiej do pełna w moim przypadku 90. 

Mój miejski mąż zawsze patrzy ile ma w zbiorniku i dolewa. Raz się przeszedł spacerkiem i się nauczyl

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

mi w orce od 8 rano do 17

no właśnie też byłem młody i zaciekły na robotę...

nie pamiętam od -do, ale brakowało...

Opublikowano

Mówiłam że nie mam kombinezonu.

no wymyśl coś... sezon coraz śmielej wkracza...

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

mi w orce od 8 rano do 17

no właśnie też byłem młody i zaciekły na robotę...

nie pamiętam od -do, ale brakowało...

kiedyś to było 😁 a teraz się 300 wleje w dużego i prawie całe pole Zaorze bez tankowania.

hubertb napisał:

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

i gasł na polu...

Brakło litry żeby go na końcu spalić 

Sorry nie mogłem się powstrzymać ;) 

mocarna siuntke palić ? no co Ty 😁

Opublikowano

kiedyś to było

ło totototo... 👍

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Delegacje. Dokumentację. Mówiłam że nie mam kombinezonu. Nawet Unia mi pieniędzy zaluje

Jeśli sprawa będzie załatwiona pomyślnie to i na kombinezon będzie i na buty a jak się pani spodoba to i na motocykl 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

a teraz się 300 wleje w dużego i prawie całe pole Zaorze bez tankowania.

Rudego 102 ani raz nie tankowali a jebniutki do Berlina zajechał.....

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

to i na motocykl 

niech Prezes nie przesadza... zbytnia niezależność, niedobra bywa...

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

ile mas z litrów? Ja mam ten "powiększony" 90, fabryka to chyba 70. 

W ferdku, jak wejdzie na czerwone pole to jeszcze mam z 10 litrów do wypalenia 🤭 

Kogo obudzić rano ??

Opublikowano

łeeeee tam...

Najpierw obowiązki później przyjemnosci

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

No wiesz, tak złego zdania jak mam o tym ciągniku to chyba nie ma nikt na tym forum ;) 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pamiętasz jak go smarem smarowali jak mieli gdzieś pod wodą jechać?

Najlepiej jak lufę ucięli brzeszczotem i potem na farcie w magazyn fryców trafili.... No kierwa miszczostwo świata ;) 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

niech Prezes nie przesadza... zbytnia niezależność, niedobra bywa...

Powoli jeżdżę 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jeśli sprawa będzie załatwiona pomyślnie to i na kombinezon będzie i na buty a jak się pani spodoba to i na motocykl 

Uczciwą praca poplaca

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W ferdku, jak wejdzie na czerwone pole to jeszcze mam z 10 litrów do wypalenia 🤭 

Kogo obudzić rano ??

mnie tak koło 4tej. może na przymrozku się uda rozsiać 

Opublikowano

Nic w polu nie zrobione.

a czemu? też podmokłe tereny jak u Ryśka?

Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

kiedyś to było 😁 a teraz się 300 wleje w dużego i prawie całe pole Zaorze bez tankowania.

Tyle chyba nie wejdzie w swojego max wlałem 250l. Coś tam na dnie było ale na pewno nie 50

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v