Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie chce siuntki, jedna mam i to wystarczy. Najlepiej to sprzedać wszystko i kupić nowe 🤔

Też miałem chęć na nowy ciągnik. Z perspektywy czasu dobrze, że się na niego nie porwałem. Teraz miałbym spory problem. I już chyba nie będę miał nowego. Nic na to nie wskazuje. Ale Tobie życzę...takiego jakbyś chciał☺️

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Się sezon zaczął tylko słońce zajumali

20230322_193841.jpg

Czym psikasz? Siara, czy deltametryna? Niby jest okno na krzywika i zaczęli u mnie szaleć. Ja w tym roku rezygnuje (co drugi rok pryszcze). 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Też miałem chęć na nowy ciągnik. Z perspektywy czasu dobrze, że się na niego nie porwałem. Teraz miałbym spory problem. I już chyba nie będę miał nowego. Nic na to nie wskazuje. Ale Tobie życzę...takiego jakbyś chciał☺️

I ja tak samo, jakieś 8 lat mija od tego czasu jak taką decyzję podjąłem. Bo to też było przedwiośnie jakoś. Finansowanie, wszystko już ogarnięte, ale jednak coś mnie tknęło i zrezygnowałem. No i bardzo dobrze bo tego to już bym na pewno nie ogarnął... 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

I ja tak samo, jakieś 8 lat mija od tego czasu jak taką decyzję podjąłem. Bo to też było przedwiośnie jakoś. Finansowanie, wszystko już ogarnięte, ale jednak coś mnie tknęło i zrezygnowałem. No i bardzo dobrze bo tego to już bym na pewno nie ogarnął... 

Jeszcze te 8 lat wstecz łatwiej było wszystko ogarnąć.

Opublikowano
20 minut temu, damian303 napisał:

Czym psikasz? Siara, czy deltametryna? Niby jest okno na krzywika i zaczęli u mnie szaleć. Ja w tym roku rezygnuje (co drugi rok pryszcze). 

Siarka i mospilan.

Krzywik dziś praktycznie nie jest problemem, ale w okresie pierwszych ociepleń i nabrzmiewania pąków pierwsze mszyce już żerują zwłaszcza w czerwonej. I pierwsze zwójki potrafią złożyć jaja.

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

A doliczył to co z dystrybitora ojca dotankował?😉

Mój tato jak miałem 21 lat "pożyczył" samochód ode mnie to był pierwszy i ostatni raz gdzie ten samochód zobaczył pełny bak benzyny. 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, konteno napisał:

to musi na jedno kopyto z preparatami do czyszczenia EGR robione bo porównywałem różne i zbliżone zapachy oraz efekty 

No nie, zresztą nie wiem czy nie zauważyłeś nie polecam czegoś co sam najpierw nie przetestowałem. Środki do czyszczenia EGR to inna sprawa i polecał bym tu zupełnie inny sposób czyszczenia. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Mój tato jak miałem 21 lat "pożyczył" samochód ode mnie to był pierwszy i ostatni raz gdzie ten samochód zobaczył pełny bak benzyny. 

Ojciec poprosił kiedyś wujka aby Ducato przywiózł mu pewną maszynę. Zatankował mu do pełna, ale się zatrzymali w połowie drogi. Po dłuższej diagnostyce okazało się, że paliwo w baku jest czarne. Wydedukowali, że przez lata ciocia jeździła tym tylko na giełdę z truskawką, i tankowała tylko tyle ile jej na tą trasę było potrzebne. Na górze się zebrał jakiś syf i się rozpuścił jak zatankowali do pełna.... 

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

błotników nawozy nie zeżarły

Przednie założyłem  dzień przed sprzedażą z tego co wujek mówił oryginalne szlag trafił gdzieś około 72-73 roku ;) Maskę klepałem chyba z 3 dni, generalnie u mnie ciągnik ma służyć i wykonywać pracę szczerze mnie to szczypie czy jest ładny lakier i nie jest pogięty. Ma być mechanicznie sprawny a ten śmieszny odwłok nałożony na silnik to mnie pie.. li. 

1 minutę temu, Leszy napisał:

Ojciec poprosił kiedyś wujka aby Ducato przywiózł mu pewną maszynę. Zatankował mu do pełna, ale się zatrzymali w połowie drogi. Po dłuższej diagnostyce okazało się, że paliwo w baku jest czarne. Wydedukowali, że przez lata ciocia jeździła tym tylko na giełdę z truskawką, i tankowała tylko tyle ile jej na tą trasę było potrzebne. Na górze się zebrał jakiś syf i się rozpuścił jak zatankowali do pełna.... 

Przyczyna była inna nazywa się pompowanie oleju silnikowego do paliwa. Kto ma 1.9(tdi) na pompkach do tej pory chwali inżynierów za wspaniałą pompę tandemową. W waszym wypadku uszkodzenie jest dosyć powszechne ale nie opłacalne w usuwaniu. 

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Hubert ruski lublin już miał skrzynie z auta kia?

Oj nie wiem, wiem tylko że opcję skrzyń były do "wyboru". Tczew zakończył produkcję chyba wraz z ostatnim ARO. Skrzynie KiA to wiesz że też były robione w Polsce tylko... coś poszło nie tak w tym całym procederze. 

15 minut temu, Agrest napisał:

A Ja zawsze tankuję do pełna

Ja zwykle też, jak kupuję to kratopak ;) 

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał:

8 lat tak ale 6 już nie patrząc na wszystkie różne czynniki. Mówie o swoim przypadku 

Wiem , od 2014 był kredyt na Farmtraca , przez ten czas było sporo zrobione w podwórku w domu czy jakaś  maszyna, samochody. Jakoś się to kręciło, dziś co by zrobił.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak z większością projektorów modernizowanych w Polsce ich mać... 

Dokładnie Lublin na tej skrzyni to była straszna udręka dla kierowcy. Generalnie po wykupie FPS dajeło było trochę w d*pie i tak zainstalowano tam skrzynie od ..... półterenówki która z kolei dziś nosi piękną nazwę krosołwer ;) Wszystko było oczywiście zbiegiem przypadku i miało być na chwilę. Typowa druciarnia jaka odbywała się w Polskiej myśli motoryzacyjnej. 

8 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Wiem , od 2014 był kredyt na Farmtraca , przez ten czas było sporo zrobione w podwórku w domu czy jakaś  maszyna, samochody. Jakoś się to kręciło, dziś co by zrobił.

To samo postawiony w tej samej sytuacji. Tylko kwoty urosły w zera. Jak to mówią dla chcącego nic trudnego. Dziś o tyle trudniej że rynek wyssał fachowców i nikt nie zagwarantuje że wydasz dużą kasę i dobrze zrobią. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertb napisał:

Dokładnie Lublin na tej skrzyni to była straszna udręka dla kierowcy. Generalnie po wykupie FPS dajeło było trochę w d*pie i tak zainstalowano tam skrzynie od ..... półterenówki która z kolei dziś nosi piękną nazwę krosołwer ;) Wszystko było oczywiście zbiegiem przypadku i miało być na chwilę. Typowa druciarnia jaka odbywała się w Polskiej myśli motoryzacyjnej. 

To samo postawiony w tej samej sytuacji. Tylko kwoty urosły w zera. Jak to mówią dla chcącego nic trudnego. Dziś o tyle trudniej że rynek wyssał fachowców i nikt nie zagwarantuje że wydasz dużą kasę i dobrze zrobią. 

I robić tylko za to co się urobiło, jak był planowany remont w domu każdy majster na przyszły rok i to końcówka .

Edytowane przez farmtrac8244
Opublikowano

No i nie wiem...

Wstawać, czy spać jeszcze?...

Ech te trudne decyzje....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v