Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Bogdan_ja napisał:

O jej ...🤭jaka to mądrość trza posiadać aby mieć 3 ha 🤣

Nie znam Sławka nie interesuje mnie ile ma ziemi nie mój cyrk 

Ale to że ludzie nie mają dużo ziemi czy są biedni nie do końca zależy od nich 

Żony dziadek stracił ojca jak miał 14 lat został sam z matką i 3ką młodszych braci robił jak mógł i  potrafił 

Braciszki go oskubali bo  musiał ich wyposażyć domy czy mieszkania w mieście i został z wielką bidą, wiesz ile pokoleń musi teraz zapieprzać żeby to odbudować, nie każdy ma jednakowy start i to nie powód żeby stałe o tym pierniczyć ile ty masz i co masz i o ile jesteś lepszy czy mądrzejszy, 

To tylko taka uwaga nic osobistego 

• Like 6
Opublikowano
7 godzin temu, PAN88 napisał:

Czasy że tylko najglupsi zostawali na wsi

Raczej bym powiedział że najbardziej leniwi uciekali do miasta bo na wsi ciężko się pracuje a nie jak w mieście 5 dni w tygodniu i hajla bajla do góry wentlem. 

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jasne...Nie znasz madrali co ma 3 ha i wszystkich poucza 🤭

No nie znam bo nie spotkałem go na swej drodze, ale może kiedyś 🤷‍♂️kto wie 

Opublikowano

sna albo parobka trza paczyć 🤣

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Czlowieki 

Macie jakiś patent żeby parę lat sobie odjąć 

Kurła alem się narobił

Zamiar miałem  wszystkie drewno połupać się za dziś ale w grzbiecie boli. 

Kurła ciężkie lata idą. 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Czlowieki 

Kurła alem się narobił

Kurła ciężkie lata idą. 

50 lat .

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Raczej bym powiedział że najbardziej leniwi uciekali do miasta bo na wsi ciężko się pracuje a nie jak w mieście 5 dni w tygodniu i hajla bajla do góry wentlem. 

I  kredo na mieszkanie które będą spłacać całe życie 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ładny niebieski co Ty od niego chcesz :o a wrazie biedy to i na złomie dostaniesz kasy bo 13 ton waży 🤭

Nie podoba mi się nic większego od C-385 i sprzętu, który ewentualnie może z nim współpracować, a im mniejsze tym bardziej mi się podoba. Najbardziej to esy, jak z głową zrobione.

Opublikowano
35 minut temu, mf362 napisał:

Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogacz/ zachłanny człowiek trafi do nieba 

U mnie ze wsi bogacze to krzyżem w kościele leżeli to może trafią do nieba

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Czlowieki 

Kurła alem się narobił

Kurła ciężkie lata idą. 

Ty już w tym wieku to do zimna się przyzwyczajaj. Na co Ci te drewno

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nom....

Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Czlowieki 

Kurła alem się narobił

Kurła ciężkie lata idą. 

Romans z nastolatką?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v