Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Niema bydła ale jak chcesz od wiosny do zimy cięzko popracować ręcznie to zapraszam😁

Adam a miałeś kiedyś krowy ?

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam a miałeś kiedyś krowy ?

W domu były ogony plus świnie i konie więc wiem jak to jest przy tym robić 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

To jest wytwór mojej wyobraźni tylko 🤷

Szymon ja jestem spokojny ale za to pytanie co mi ten pojeb zadał odrazu bym mu uzębienie na spacer wyprowadził😁

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A mogłeś nie podsłuchiwać...

Że zwiewał przed nią tą drogą?🤭

A po co? Jak nic nie robiąc tyle samo zarobią co ten tyrający ciężko rolnik.

Mało tego . Jeszcze i wczasy takim ubogim państwo zafunduje.

A od krów się oderwać ciężko 

Braciak przy śmieciach zarabia 5-6 tys. I po co byki trzymać czy krowy doić. Weekend wolny i zero stresu

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mi możesz zapisać, chętnie przyjmę i nie sprzedam 🙂

A będziesz ciapkiem przyjeżdżał nawozy siać i pryskać 🤔

Opublikowano

No to startujemy.Mam nadzieję że po podaniu drogiego nawozu ziemniaki bendą również drogie

IMG_20230320_082918_846.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ano znam przypadek gdzie jak ma hasło doić potomstwo nie reagowało to musieli liczyć się z z wpierdolem aby przywołać towarzystwo do porządku. Jak już im naklepał to szli doić ale po ukończeniu 18 roku życia zbiegli mu z tego gospo. Syn to nawet nie chciał żeby mu stary auto kupił jak zdal prawo jazdy bo wiedział że będzie musiał zostać i dalej te mamuty zymdolić a córka jak uciekła z domu to pół roku nie wiedzieli gdzie jest 

Niech się cieszy, że mu nie wklepali sami jak podrośli. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No przecież 6341 też mi zapiszesz 🤔 to nim będe walił

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał:

Braciak przy śmieciach zarabia 5-6 tys. I po co byki trzymać czy krowy doić. Weekend wolny i zero stresu

Nie wiesz ile zarobiłby dziadek klozetowy?   :P Za tyle udzierał bym papierki paniom, za większy papier jeszcze na napiwkach bym podciągnął pensyjkę, maskę Pgaz gdzieś jeszcze mam po wojsku.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szymon ja jestem spokojny ale za to pytanie co mi ten pojeb zadał odrazu bym mu uzębienie na spacer wyprowadził😁

Jakie pytanie ?

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

...niczego nie podpisuj!🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja znam przypadek gdzie dziewczyna się w oborze powiesiła. Jakieś 10 km ode mnie. Stary je tak tyrał że poza szkołą i obora życia nie znaly. 20 kilka lat miała jak juz ją to przerosło 

Masakra jakaś, ale nieodosobniona. Był przypadek w okolicy, że się żona takiego "gospodarza" w oborze powiesiła. Całe życie jak baron się zachowywał. Udzielał się w zarządzie mleczarni, ale krów na oczy nie oglądał. Teraz sam siedzi, bo nawet dzieci za często tam nie zaglądają. 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No przecież 6341 też mi zapiszesz 🤔 to nim będe walił

No nie wiem, nie wiem🤔🤷

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

...niczego nie podpisuj!🙆‍♂️

Podpis ode mnie wydusić prawie niemożliwe, a podrobić niemożliwe🤷

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Niech się cieszy, że mu nie wklepali sami jak podrośli. 

A to naprzeciwko takie zajście miało miejsce. Wpadłem tam w ramach udzielenia pomocy ale zobaczyłem że między sobą się drapią to odpuściłem 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Wolał bym Jawo.

No ale u właścicieli byłem. Jeśli o to pytasz 

No czytałem

Ale chcesz się wdzystkim kajtnąć co napotkasz to spytałem.

traktory to są do pracy a nie kajtania a byla niedziela ale jak by chciał to byśmy odpalili 😁

Opublikowano
40 minut temu, wojtal24 napisał:

no u mnie podobnie i w mojej okolicy młodzież się nie garnie do rolnictwa i nie wiem czy są to powody do radości czy nie. Wiadomo że każdy che dla swoich dzieci jak najlepiej

w sumie są dwa typy ludzi na wsiach. Ci co gonią do roboty swe potomstwo ponad normę, i tacy co pier**lą aby się zawijali stad, bo to kierat i obóz pracy tylko. Z takim nastawieniem, to ciężko o chętnych do współpracy. 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

17 minut temu, Desperado napisał:

Dojarkę i dużą chłodziarkę miałem już wtedy od samego początku jak zaczęły wchodzić dojarki, teraz wszyscy wszystko mają, krowy zbiorniki, maszyny pod krowy i czemu chcą likwidować? :D i jeszcze w jedną stronę ich wożą samochodem po krowy.  xD

Niema bydła ale jak chcesz od wiosny do zimy cięzko popracować ręcznie to zapraszam😁

ippon napisał:

Stępos. Pana kobieta  była niewydymka jeszcze kiedy ją poznałeś?

🤦‍♂️🤪🤣🤣🤣🤣🤣🤣🙆‍♂️ czuba mu....

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

A to naprzeciwko takie zajście miało miejsce. Wpadłem tam w ramach udzielenia pomocy ale zobaczyłem że między sobą się drapią to odpuściłem 

Jak dzieciakiem byłem, to był w okolicy taki pijaczek co lał żonę. Wtedy to widać nie bulwersowało nikogo specjalnie. Dopiero jak synowie trochę podrośli, to mu tak wklepali, że przez parę tygodni z domu nie wychodził. Potem zaś jak się urąbał, to nawet do chałupy nie przychodził, tylko w stodole spał. Nie ma co takich ludzi co żałować. 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, stempos1980 napisał:

W domu były ogony plus świnie i konie więc wiem jak to jest przy tym robić 

Wiem, bo tak samo bym zareagował 🤣 

• Like 4
Opublikowano
PAN88 napisał:

32 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A mogłeś nie podsłuchiwać...

Że zwiewał przed nią tą drogą?🤭

A po co? Jak nic nie robiąc tyle samo zarobią co ten tyrający ciężko rolnik.

Mało tego . Jeszcze i wczasy takim ubogim państwo zafunduje.

A od krów się oderwać ciężko 

Ale ty durny.... nie każdy lubi w śmieciach grzebać czy za pachołka na magazynie robić.... nie będę więcej tłumaczył ale dla mnie jesteś śmiedzoncy trol...

Leszy napisał:

40 minut temu, wojtal24 napisał:

no u mnie podobnie i w mojej okolicy młodzież się nie garnie do rolnictwa i nie wiem czy są to powody do radości czy nie. Wiadomo że każdy che dla swoich dzieci jak najlepiej

w sumie są dwa typy ludzi na wsiach. Ci co gonią do roboty swe potomstwo ponad normę, i tacy co pier**lą aby się zawijali stad, bo to kierat i obóz pracy tylko. Z takim nastawieniem, to ciężko o chętnych do współpracy. 

są jeszcze inni ale ty ich nie znasz...

Opublikowano (edytowane)

Kilku znam, ale to naprawdę mniejszość. 

7 minut temu, slawek74 napisał:

są jeszcze inni ale ty ich nie znasz...

Edytowane przez Leszy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v