Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Dobrze wiem, że dzieci na wsiach raczej robią od prawie kołyski, a poza tym dorosły facet który będzie miał, albo ma żonę i dzieci, nie może być na utrzymaniu rodziców. Niech idzie gdzieś na etat, a jak rodzice czują, że potrzebują jego pomocy bo sami nie dają rady to niech umawiają notariusza. 

Oczywiście że muszą mieć swój grosz, czy to z gospodarstwa, czy z etatu, ale nie że stary ma mu oddać wszystko bo jak nie to sobie rób sam.

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

A dlaczego miałby położyć  łapkę? chyba tylko dlatego że mocno zaniżona wartość.

Zawsze się znajdzie jakiś powód. Nasze państwo jest opresyjne. Ostatnio nałożyli karę dla właścicieli pola przy którym stoi krzyż,  bo krzyż zabytkowy i zaniedbany. 

Opublikowano
7 godzin temu, Desperado napisał:

Jak dzisiaj w rolnikach, młody już ma plany że po ślubie z tą Patrycją połowa jego, a stary mówi że nic na razie nie będzie dzielone.  Jak zobaczyli dzisiejszy odcinek to pewnie jutro będą spali do południa. :D

A dlaczego ma być połowa jego jak jego ojciec chyba jeszcze  65 lat niema. Tym młodym teraz to w głowie im się poprzewracało myślą że wszystko im się należy jak psu buda. 🤯 Ojciec ma rację po co na razie dzielić skoro jeszcze jest rodzeństwo. Najlepiej razem pracować a nie oddzielnie to moje to twoje jeszcze się ten skur****n zdąży nażaądzić

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ano. Jak robota to robota a jak czas na relalaks to czas na relaks 

A jak mi się robić nie chce?

Opublikowano
2 minuty temu, Luki99 napisał:

A dlaczego ma być połowa jego jak jego ojciec chyba jeszcze  65 lat niema. Tym młodym teraz to w głowie im się poprzewracało myślą że wszystko im się należy jak psu buda. 🤯 Ojciec ma rację po co na razie dzielić skoro jeszcze jest rodzeństwo. Najlepiej razem pracować a nie oddzielnie to moje to twoje jeszcze się ten skur****n zdąży nażaądzić

Nie wiem czy znasz znaczenia epitetów których używasz 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

To relax 😁

O to by pasowało mi👍

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Dobrze wiem, że dzieci na wsiach raczej robią od prawie kołyski, a poza tym dorosły facet który będzie miał, albo ma żonę i dzieci, nie może być na utrzymaniu rodziców. Niech idzie gdzieś na etat, a jak rodzice czują, że potrzebują jego pomocy bo sami nie dają rady to niech umawiają notariusza. 

Ototo. Jest nadzieja w tym wszystkim ze jednak Ci mlodzi po założeniu rodziny jakoś się będą realizować na etacie a nie na gospo we władaniu seniora. Było okolicy nie raz że gospo w miarę rozwinięte ale tych ludzi do pracy potrzeba a młody spakował walizę i adijos Ba i co gospodarce oczy się zamknęły 

Opublikowano (edytowane)

Wolał bym Jawo.

No ale u właścicieli byłem. Jeśli o to pytasz 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, Luki99 napisał:

Ojciec ma rację po co na razie dzielić skoro jeszcze jest rodzeństwo. 

Jeden z powodów dla którego powinni jak najszybciej to przepisać na tych co pracują na gospodarstwie chociaż cześć. Niech pracuje na siebie a nie innych, 

9 minut temu, Desperado napisał:

Oczywiście że muszą mieć swój grosz, czy to z gospodarstwa, czy z etatu, ale nie że stary ma mu oddać wszystko bo jak nie to sobie rób sam.

Nie wszystko. Jednak dobrze jakby miał coś własnego już, by na siebie pracować, a nie na innych.  

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jeden z powodów dla którego powinni jak najszybciej to przepisać na tych co pracują na gospodarstwie chociaż cześć. Niech pracuje na siebie a nie innych, 

Nie wszystko. Jednak dobrze jakby miał coś własnego już, by na siebie pracować, a nie na innych.  

Nie wszystkie są duże gospodarstwa do dzielenia, podziel mniejsze i niech się pokłócą, to jest po gospodarstwie.

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Było okolicy nie raz że gospo w miarę rozwinięte ale tych ludzi do pracy potrzeba a młody spakował walizę i adijos Ba i co gospodarce oczy się zamknęły 

Jak kto głupi i dzieci jedynie za tanią siłę roboczą ma, to nie ma go co żałować durnia. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No czytałem

Ale chcesz się wdzystkim kajtnąć co napotkasz to spytałem.

Wszystkim co napotka? tego nie wiedziałem  O.o łoooo panie, Ryszard w razie wpadnie, nie pokazuj małżonki.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Nie wszystkie są duże gospodarstwa do dzielenia, podziel mniejsze i niech się pokłócą, to jest po gospodarstwie.

Jest ryzyko  fakt. Tylko z drugiej strony pokolenie które teraz wchodzi albo będzie wchodzić w wiek emerytalny, to miało dzieci dosyć wcześnie. Gdy osiągnął wiek emerytalny to ich dzieci będą nawet po 40. To ma być wiek w którym człowiek by zaczynał gospodarzyć na siebie? Lekka przesada chyba. To już mogą nawet na wnuki odpisywać. Stracone pokolenie.  

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Jak kto głupi i dzieci jedynie za tanią siłę roboczą ma, to nie ma go co żałować durnia. 

Ano znam przypadek gdzie jak ma hasło doić potomstwo nie reagowało to musieli liczyć się z z wpierdolem aby przywołać towarzystwo do porządku. Jak już im naklepał to szli doić ale po ukończeniu 18 roku życia zbiegli mu z tego gospo. Syn to nawet nie chciał żeby mu stary auto kupił jak zdal prawo jazdy bo wiedział że będzie musiał zostać i dalej te mamuty zymdolić a córka jak uciekła z domu to pół roku nie wiedzieli gdzie jest 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ano znam przypadek gdzie jak ma hasło doić potomstwo nie reagowało to musieli liczyć się z z wpierdolem aby przywołać towarzystwo do porządku. Jak już im naklepał to szli doić ale po ukończeniu 18 roku życia zbiegli mu z tego gospo. Syn to nawet nie chciał żeby mu stary auto kupił jak zdal prawo jazdy bo wiedział że będzie musiał zostać i dalej te mamuty zymdolić a córka jak uciekła z domu to pół roku nie wiedzieli gdzie jest 

Ja znam przypadek gdzie dziewczyna się w oborze powiesiła. Jakieś 10 km ode mnie. Stary je tak tyrał że poza szkołą i obora życia nie znaly. 20 kilka lat miała jak juz ją to przerosło 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak nie reagowali za młodu na robotę, to jakby mieli zapisane pewnie też nie. Ale tak jak mówicie, są przypadki że stare przeginają pałę ostro.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ja znam przypadek gdzie dziewczyna się w oborze powiesiła. Jakieś 10 km ode mnie. Stary je tak tyrał że poza szkołą i obora życia nie znaly. 20 kilka lat miała jak juz ją to przerosło 

Dlatego mówię ja zadowolony jestem jak uciekną i jakieś swoje życie mają a nie jak w tym memie 

pobrane (4).jpeg

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No własnie jakoś tak trza uważać

Jak i  z małączarną chciał się kajtnąć😁

Masz zbyt kudłate myśli.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Jak nie reagowali za młodu na robotę, to jakby mieli zapisane pewnie też nie.

Chłopie tam tam jak już stoisz na nogach to nadajesz się żeby krowy wyganiać na pastwisko i przyganiać. W jedną stronę Cię zawiezie samochodem a do domu spowrotem to trafisz abyś nadążył tymi nogami za krowami przebierać 😁

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v