Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Nie wiem co robię źle ale boczek na  patelni strzela na pół kuchni albo sam wyskakuje. 20 zł za wodę chyba zapłaciłam.

No ja widzę różnicę i w cenie i w jakości wędlin. Jak kupię coś ja albo żona w mięsnym sklepie firmowym fijołka. To aż chce się jeść i nie ma wody. 

Opublikowano
23 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

ludziowie!   POST jest....!

Człowieku czep się tramwaja. 😝

Pościć to powinny lenie a nie ludzie pracujący.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Łolek napisał:

Tak jest jak kupują sprzęt na pokaz 

Bo jeśli stać na sprzęt za 200 czy 250 to potem na remont za 30 też powinno być 

Dlatego ja nie mam takich traktorów i pracuje nimi tylko w momentach jak przechodzą przez moje ręce.Prostota jest może nie komfortowa ale za to oszczędza nerwy i pieniądze.Mialem i ciągniki gąsienicowe i wiele Fendzików ale to wszystko jest fajne na krótką metę.Ceny remontów robią się zachodnie a zarobki pozostają wschodnie więc wielu mina rzednie gdy za uszczelkę wielkości obrączki muszą zapłacić 500zl.Poza tym to zaczyna być robione na określony przebieg a to już fajne nie jest.Mina serwisanta w New Holandzie bezcenna gdy zaciągnąłem i Fotschitem z 91r pacjenta z 2019.Ofiara technologii jest tu na forum więc bez szczegółów

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

7 minut temu, Łolek napisał:

Remont vario taki solidny to jaka kwota 

Zależy czego.Jak tylko pompa to 25tys starczy jak kompletna skrzynia to 38-40tys.Chyba że do Kor....zaprowadzisz to traktora braknie.Ludzie się cieszą bo kupili i pochwalić przed sąsiadami się mogą a płacz przychodzi później i nikt już nim się nie chwali.

zrób jd w ac chć pc tanie nie jest....

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kiedyś to był problem. Teraz zrobienie vario to już nie taki kłopot. 

Problemu nie ma ci o których pisałem mają to opanowane perfekt 

Dużo mają 933 936, 930 

Drugi znów 816 katuje 

Opublikowano

Dzień w dzień słucham takiego pierdolenia a jakie te stare samochody są trwałe i jakie były dobre. Szkoda tylko że też się psują a naprawa ich pochłania krocie. To samo jest w ciągnikach. Stare są dobre wino i skrzypce. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Po Polsku bym prosił bo nie hu hi nie rozumiem

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

No ja widzę różnicę i w cenie i w jakości wędlin. Jak kupię coś ja albo żona w mięsnym sklepie firmowym fijołka. To aż chce się jeść i nie ma wody. 

Wędliny staram się robić sama ale muszę kupić mięso. Mięso jest naszprycowane woda i Bóg wie czym jeszcze. 

Opublikowano

To skróty skrzyń auto command i power command. To jest drogie w naprawie bo u nas nie ma tradycji naprawy skrzyń automatycznych i obrosło to miana zajęcia trudnego. Do tego dochodzi cena części. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Dzień w dzień słucham takiego pierdolenia a jakie te stare samochody są trwałe i jakie były dobre. Szkoda tylko że też się psują a naprawa ich pochłania krocie. To samo jest w ciągnikach. Stare są dobre wino i skrzypce. 

Ciągnik to kobieta. Liczy się przebieg i w jakich rękach było a nie wiek.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mięso jest naszprycowane woda i Bóg wie czym jeszcze. 

Namierz u siebie jakiś sklep firmowy ja się sporo naszukałem. Inni znajomi jeżdżą np. do Markowej czy nawet dalej po dobrej jakości mięso i wędliny. W zwykłym markecie czy sklepie wędliny są podyktowane cena. Polski klient wymaga ceny i tyle. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Mylisz się waść.Mam323 z 91r w 2000 kompletnie rozebrany przejrzany i złożony od tego momentu jeden wąż od hydrauliki i pompa wspomagania.Mam Renault Master z silnikiem S8U z 2000r prawie 600000 tyś na blacie i Okolice Kiloni nad morzem północnym co 2 miesiące robi.Ja widzę co na poboczach autostrad stoi i co na szroty maszyn rolniczych trafia.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

To skróty skrzyń auto command i power command. To jest drogie w naprawie bo u nas nie ma tradycji naprawy skrzyń automatycznych i obrosło to miana zajęcia trudnego. Do tego dochodzi cena części. 

JD są dosyć drogie w naprawie i trzeba mieć na nich mechanika fachowca. Ten co naprawia moje graty nie lubi Jonderów, twierdzi że to pojebana technologia. Jedyna słuszna skrzynia to Vario - reszta to marne imitacje.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

Po Polsku bym prosił bo nie hu hi nie rozumiem

Łolek napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

Co Ty za skróty walisz 

pawer kład auto kład skrzynie w jd 🤦‍♂️😁🧔

gregor1284 napisał:

No wezta jakie dzbany na tym market place... wystawił auto, zdjęcia dodał, podał cenę, pęknięta głowica ale jaki silnik to już jegomość zapomniał napisać....

spalinowy... 🤔😁

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Namierz u siebie jakiś sklep firmowy ja się sporo naszukałem. Inni znajomi jeżdżą np. do Markowej czy nawet dalej po dobrej jakości mięso i wędliny. W zwykłym markecie czy sklepie wędliny są podyktowane cena. Polski klient wymaga ceny i tyle. 

Kupuję w Wysokie albo ćwiartkę lub połówkę świni z masarni i się bawię. Tylko wkurzają mnie te kości. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

twierdzi że to pojebana technologia

Ma trochę racji, amerykanie zupełnie inaczej projektują. To jest proste dla nich nie dla nas. 

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Mylisz się waść.Mam323 z 91r w 2000 kompletnie rozebrany przejrzany i złożony od tego momentu jeden wąż od hydrauliki i pompa wspomagania.Mam Renault Master z silnikiem S8U z 2000r prawie 600000 tyś na blacie i Okolice Kiloni nad morzem północnym co 2 miesiące robi.Ja widzę co na poboczach autostrad stoi i co na szroty maszyn rolniczych trafia.

No i? Blachę jak odnowisz? 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

JD są dosyć drogie w naprawie i trzeba mieć na nich mechanika fachowca. Ten co naprawia moje graty nie lubi Jonderów, twierdzi że to pojebana technologia. Jedyna słuszna skrzynia to Vario - reszta to marne imitacje.

A weź zrób DF-a w Centralnej Polsce 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v