Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Sąsiad kupił takiego fynda na pomocnika.

Już mówiłem że w łowickim to bambry i bogate , to żeś mnie usadził w innym temacie 😐

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Spróbować możesz rosołku z szynki świńskiej też ma fajny smak i chudy jest 

W rosołku to "OKA" muszą być i to duże a nie woda. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Oj nie,  nie.

Najwyżej nauka podnoszenia kamieni by robaka znaleźć. Zwierzyna płowa i ptaki uzyskają status krowy w Indiach 🤣

Myślałem do ekologów strzelać za to co nam wymyślą, gdzie do zwierzątek jak one i u życia i duszę i różne takie mają 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Spróbować możesz rosołku z szynki świńskiej też ma fajny smak i chudy jest 

Mnie nie chodzi o to że jakiś tłusty mi nie smakuje tylko rosół to ma mieć smak a nie być słodki

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mówiłem że w łowickim to bambry i bogate , to żeś mnie usadził w innym temacie 😐

A to mam krótką pamięć bo nie pamiętam. Masz dobre traktory i nie kupuj gówna. Poczekaj że dwa lata i kup żebyś miał jakiś komfort pracy. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja tam lubię z jajkiem smażony 😋

Ja normalnie smażę na maśle, czy innym tłuszczu z dodatkiem zeszklonej cebulki, czy czosnku doprawione solą i pieprzem mniam . Stały punkt programu po każdym świniobiciu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja nie jem jaj, drobiu

A jakby kura gdzieś koło gospodarstwa się kręciła to już po niej 

Nie lubię tego dziadostwa 

Uuuu grabisz sobie. 

Jajo kurzęcie to podstawa. 🥚🍳

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertb napisał:

Teraz to już nie pier... tylko pier....sz strasznie. 

6 minut temu, Łolek napisał:

No i z tego że ogień jest też pewnie 🤦‍♂️

3 minuty temu, Qwazi napisał:

🤦🤦🤦Ty dzisiaj leków nie wziąłeś czy jak🤔🙆🙆🙆

Nikomu nie każe  tak robić ,ale sam nie biorę udział w tym wyścigu do nikąd ...

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja nie jem jaj, drobiu

A jakby kura gdzieś koło gospodarstwa się kręciła to już po niej 

Nie lubię tego dziadostwa 

Ja lubię ale nie sklepowe 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Myślałem do ekologów strzelać za to co nam wymyślą, gdzie do zwierzątek jak one i u życia i duszę i różne takie mają 

Na sądzie ostatecznym będziesz sadzony przez zwierzęta które zjadłeś. Tak hołownia mówi 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mnie nie chodzi o to że jakiś tłusty mi nie smakuje tylko rosół to ma mieć smak a nie być słodki

Od kiedy żona gotuje w szybkowarze to ma naprawdę intensywny smak. Ja lubię mocno doprawić pieprzem i pietruszką. 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

nie biorę udział w tym wyścigu do nikąd ...

Jakmożesz brać udział w tym wyścigu jak Ty ciągle do tyłu się cofasz. 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja lubię ale nie sklepowe 

Na sądzie ostatecznym będziesz sadzony przez zwierzęta które zjadłeś. Tak hołownia mówi 

Cud że wogle coś powiedział bo on stałe płacze 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

W rosołku to "OKA" muszą być i to duże a nie woda. 

No to kaczka.....

Osobiście nie cierpiałem rosołu,do którego dawano liść kapusty lub gozdziki-zabija smak

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Od kiedy żona gotuje w szybkowarze to ma naprawdę intensywny smak. Ja lubię mocno doprawić pieprzem i pietruszką. 

Niedaleko kobieta rosół to gotowała w trzech wodach 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Cud że wogle coś powiedział bo on stałe płacze 

No nie gadaj ze Ty się uśmiechasz jak śmieciarkę widzisz 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Osobiście nie cierpiałem rosołu,do którego dawano liść kapusty lub gozdziki-zabija smak

Matko jedyna a na co tam ten liść czy goździki 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Takiego to w życiu nie jadłem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Osobiście proponuję nie poruszać już tu tematu ciągnika.-zdanie stada znasz

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Super rosołek z kaczki jest nawet lepszy jak z kuraka. 

Pierwsze słyszę żeby dawać do rosołu liść kapusty lub goździka. 🤨

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A gdzie tu o jakimś wyścigu była mowa? Marcin Ty tak naprawdę myślisz, czy to poza? 

Opublikowano

Nigdy w życiu 

Jak byłem mały to i jajko piłem ze skorupy, później matka koguty miała, jak to mnie podziobało, skoczył na głowę, ramię i dziobał

Ale miałem azorka 

Mieszanka z boxerem 

Łagodne psina to było, a posłuszne

Kura się niosła u niego w budzie, ale tylko jak był na łańcuchu, jak go odczepiłem to było już po kurze 

10 lat temu pięciolatkowi kogut wydziobał oko 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

A, to sprawa wyższej konieczności. Tu i księdza nie trza na rozgrzeszenie.

Coś dziś mi do ucha doszło że studenci w Cambridge  nie zobaczą już mięsa w stołówce. Słyszałem piąte przez dziesiąte. Niemniej  to z czego my się jeszcze śmiejemy chyba jest już przesądzone, skoro osoby będące przyszłością czy też tworzące przyszłość zostały już w takim stopniu zindoktrynowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v