Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

100 kg, to człowiek możne nawet być szczupły. 😜 

Mierzący 190

Opublikowano
Leszy napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Mój śp wuja miał 90 lat a ważył ze 100 kilo 🙄 🙊

100 kg, to człowiek możne nawet być szczupły. 😜 

Uwierz on nie był szczupły, ale zjeść lubił i potrafił mimo wieku. Pomimo to jakoś do 88 roku życia robił sobie codziennie spacery , takie kółeczko po wsi , razem to ze 3 km. Cóż ale to człowiek jeszcze przed I wojną rodzony, teraz to chyba im młodsze pokolenie tym słabsze 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Chitrym i skąpym. 

no i po co?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Leszy napisał:

Po SM są chyba większe jednak. 

Nie. Cały czas tak krzyżuje. SM ma szerszy łeb a MO łopatki. Generalnie porody nie są ciężkie, a jeśli już się zdarzy cięższy to z reguły po MO. I jedne i drugie cielaki do najmniejszych nie należą

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Baks00 napisał:

dobry ,,kogut'' nigdy nie jest tłusty....

Rosołu to z takiego nie ma to nie warto chować... 

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła sam żyjesz, robisz i jeszcze chitrym być ? 🙉

Chitrym i skąpym. 

Żadnej radości z życia 🤷

Opublikowano
gregor1284 napisał:

25 minut temu, szymon09875 napisał:

Panowie gospodarze to pewno będą wiedzieli.

Co najszybciej rośnie na mrozie ?

Liczba zgonów wśród bezdomnych. Co wygrałem?  

Talon na starą ku*we i balon 🙊

• Sad 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo tak.

no jest to jakieś wytłumaczenie, ale wolał bym ciekawsze.

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Nie oni takie jak sim tylko łepek mają mniejszy i lepsze jak krowa ciasna ale jak krowa luźna to wolał bym sim

Crasat buhaj ale nie mogę znaleźć w katalogu 

16 minut temu, Leszy napisał:

Inseminuj tymi co mają łatwiejsze porody. Wydaje mi się, że współcześnie jest więcej takich w ofercie niż jeszcze 10 lat temu. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie. Cały czas tak krzyżuje. SM ma szerszy łeb a MO łopatki. Generalnie porody nie są ciężkie, a jeśli już się zdarzy cięższy to z reguły po MO. I jedne i drugie cielaki do najmniejszych nie należą

Najcięższe mieliśmy po SM, ale to może przypadek był. Teraz tylko MO kryję. 

Opublikowano
17 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Duże. Kilka krów tym pokryłem i zrezygnowałem. Mimo , że mam duże HF-y to porody nie były lekkie , ale fakt , kawał byka takie ciele.

To trzeba będzie podać na poronienie😐

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no i po co?

Bo tak. 

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Żadnej radości z życia 🤷

Jak żadnej, co się zje i wypije to swoje i więcej do szczęście nie trzeba.

Żarcie to codzienność, żadna rozrywka. Tydzień temu poszliśmy z dziewczyną do kina, później do kawiarni a później jeszcze miły wieczór w domu. Niby nic szczególnego ale weekend fajnie minął i zawsze to jakaś odskocznia od całego tygodnia pracy. A tak se żyć od michy do flachy , od flachy do wyra to co to za życie 😐

• Like 2
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Duże. Kilka krów tym pokryłem i zrezygnowałem. Mimo , że mam duże HF-y to porody nie były lekkie , ale fakt , kawał byka takie ciele.

🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Żarcie to codzienność, żadna rozrywka. Tydzień temu poszliśmy z dziewczyną do kina, później do kawiarni a później jeszcze miły wieczór w domu. Niby nic szczególnego ale weekend fajnie minął i zawsze to jakaś odskocznia od całego tygodnia pracy. A tak se żyć od michy do flachy , od flachy do wyra to co to za życie 😐

Daj mi spokój z jakimś łażeniem gdzieś i to jeszcze z kimś... Najdalej to do garażu u sąsiada i flaszkę wypić... 

A jakie życie? Jak każde inne, każdy tak samo skończy.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ee no bez przesady. Jerseya chyba żeś tym nie zacielił

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

MO bije się w O rzadko w R,rośnie duże i dosyć szybko

k**wa 😐, nawet niech będzie i P byle poród łatwy 

Opublikowano

Ee no bez przesady. Jerseya chyba żeś tym nie zacielił

SM ,ale okrągła 

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A tak se żyć od michy do flachy , od flachy do wyra to co to za życie 😐

jeden powie że strasznie nudne, a drugi że to zaplanowana strategia .

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Nie spominales że duperkę jakąś masz. Czyli e36 jeszcze działa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v