Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Cukrzycy już nie mam, jak do szkoły chodziłem i całymi nocami balety były to miałem cukrzycę. Powrót że szkoły, coś zjadłem i drzemka była obowiązkowa a później do roboty 

Objawy cukrzycowe, sprawdz glukozę.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Ma coś wejść że z azotem legalnie od 1 lutego będzie można ruszać jeśli temperatury dobowe będą odpowiednie. Nie wszystkie te przepisy im wychodzą 

Przed chwilą, marian7k napisał:

Objawy cukrzycowe, sprawdz glukozę.

Że drzemka? Chłopie ja już po 4 do lasu dziś jechałem 

3 minuty temu, hubertb napisał:

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

Komusze towarzystwo to w wszelkiej maści związkach ogrodników, PZW i innych sobie po cichu siedzi 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Siałem w zeszłym roku. 

A czy agencja musi wiedzieć o tym?

Rób jak chcesz.

Moim zdaniem nie korzystać z czegoś co przysługuje, no to nie jest rozsądne.

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Pierwszy raz w zyciu mialem takie cos. Najpierw zadzwoniłem do wterynarii, zapytali czy wiem kto odbierze bo.musza wpisac u siebie,mowie ze jeszcze nie dzwonilem. Powiedzieli ze jak zalatwie "bakutil" to wystarczy abym im numer telefonu pozniej podał i tyle.

Dostałem 2 kartki jedna z logiem agencji A druga bez. To obie trzeba do agencji czy jedną tu A drugą tu? Sorki za tyle pytań ale nie mieliśmy w gospodarstwie upadku chyba z 8 lat i się trochę przepisy mogły pozmieniać 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Siałem w zeszłym roku. 

Raczej każdy stara się unikać pokazywać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek instytucji jeśli nie musi. Ja jeśli nie muszę to się nie pokazuje w żadnej instytucji typu urząd. 

A ku... w UB za dobrych czasów to walili mało nóg nie połamali. 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ma coś wejść że z azotem legalnie od 1 lutego będzie można ruszać jeśli temperatury dobowe będą odpowiednie. Nie wszystkie te przepisy im wychodzą 

No wspomniałem że zmieniają 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Niema obowiązku być powiązanym z Agencją więc nie musi i na tą chwilę nikt Piotra nie zmusi

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

dlaczego?

Bo takie surowe jajo przy ostrej biegunce może tylko zaszkodzić. Weterynarz odradza też. Dopiero później na wzmocnienie 

a ja wyczytałem że wsadzają całe i zamykają pysk żeby pękło

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Że drzemka? Chłopie ja już po 4 do lasu dziś jechałem 

I co do świtu w lesie drzemka, w lesie póżny świt. Chyba że czołowka przy kasku i ogień...

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

🤔🤔

FB_IMG_1673470774823.jpg

Trochę dziwny ten Twój apel...🤔

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Żeby coś dostać trzeba chcieć tylko 

Chciałem, mocno ograniczyłem swoje oczekiwania 

Chcieli mi dać to co prawie mam 

Ich rozumienie rozwoju to dla mnie krok w tył 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Niema obowiązku być powiązanym z Agencją więc nie musi i na tą chwilę nikt Piotra nie zmusi

Nie zmuszam. Bynajmniej.

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Komusze towarzystwo to w wszelkiej maści związkach

Bo to wchodzi w krew, czy to związek pszczelarzy, wędkarzy czy piłki nożnej musi być legitymacja i zrzeszenie. Oni nie mogą przeżyć bez:

spacer.png

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Bo to wchodzi w krew, czy to związek pszczelarzy, wędkarzy czy piłki nożnej musi być legitymacja i zrzeszenie. Oni nie mogą przeżyć bez:

spacer.png

Ale Cię tyłek boli, boli... Taki idealny ipn - owski gderacz byś był. Jak byś nie wiedział to coś takiego jak koła pszczelarzy istniały już przed II wojną światową. W latach 20-30 XX wieku. A próby zrzeszeń, spotkań były dużo wcześniej.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, hubertb napisał:

Opona z przodu widzę DOT świeży.... Ile cenisz 50- 80 tys? 

Opony też dostanie nowe.

No myślę że jak wyjedzie to minimum 85 🤭

1 minutę temu, DANDYS napisał:

o Jezu dziś myślałem że ta k**wę spale , pojebali mi jak nic pompę wtryskową , że z rana nie pali na dotyk tylko musi zakręcić trochę,to dziś mi brakło paliwa za ch*ja nie mogła załapać , jeszcze strasznie pompę słychać powyżej 1800obr

Moja po prawie dwóch miesiącach stania koło pryzmy z agregatem od pół obrotu a pompa nie ruszana prawdopodobnie bo kupiona z ciągnika przywiezionego z Danii zaplombowana i w tym zielonkawym kolorze. 

i właśnie żałuje że ruszałem ją

hubertb napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

jeszcze strasznie pompę słychać powyżej 1800obr

Jaki ten dźwięk ma charakter? 

taki cykliczny,jakby sprężyny grały, ciężko mi wyrazić

Opublikowano
5 minut temu, marian7k napisał:

I co do świtu w lesie drzemka, w lesie póżny świt. Chyba że czołowka przy kasku i ogień...

Samosiewy obok lasu to na upartego by można chlastać, wszystko poogarniać to i 6 była. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Rogatego nadużył Ty?

A idź... pić się ostatnio to nie da. A Żywiec jeszcze gorszy, aż strach pomyśleć co będzie dalej. 

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak byś nie wiedział to coś takiego jak koła pszczelarzy istniały już przed II wojną światową

Sama kwestia zrzeszeń jest dla mnie ok, tylko o ile taki związek pszczelarzy(jako nieliczny) nikomu w życiu nie bruździ( oprócz ustawki cenowej), to np. PZŁ, PZW, PZM i reszta towarzystwa uprawiają handel uprawnieniem pod płaszczykiem niesienia światu zbawienia i nadania porządku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v