Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No właśnie. Z każdej strony słychać jak to źle z krowami a jak jest okazja kupić ziemię to zawsze typek co doi wygrywa licytacje? U mnie  to na 1000 ha jest łącznie maks 100 krów. I ziemię kupiłem po 30 tys. 3-4 klasa. Zabawnie co?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, MariuszDe napisał:

A tak wogóle to ile tej Justynie podnieśli że już się nie opłaca?ile było wcześniej?

Justynkę z ciemnoszyj w komentarzu tak wyjaśniłem że usunęła filmik i mnie zablokowała. Widać prawda w oczy ja zabolała. 

Mówi że ma za ocenę 6tys msc, pokazuje że będzie płacić 22 zł (stawka z oceny at6 więc udoj co 6 tyg) a mówi ze udoj ma co miesiąc. To by trzeba mieć ponad 300 krow żeby tyle płacić a tam pewnie połowy tego nie ma. Tam bajka bajkę na tym jej tiktoku pogania. 

Już nie wspomnę że Giżycko dopłaca za ocenę więc z te jej kosmicznej wydajności to ocena by wychodziła niemal darmo.

Na tym tiktoku widzę jej zbyt wjechal poziom filozofa, ot dama selekcjonerka jalowek z Kietrza dla polskich chłopów 

Edytowane przez damianzetor9540
  • Like 9
Opublikowano
24 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

Justynkę z ciemnoszyj w komentarzu tak wyjaśniłem że usunęła filmik i mnie zablokowała. Widać prawda w oczy ja zabolała. 

Mówi że ma za ocenę 6tys msc, pokazuje że będzie płacić 22 zł (stawka z oceny at6 więc udoj co 6 tyg) a mówi ze udoj ma co miesiąc. To by trzeba mieć ponad 300 krow żeby tyle płacić a tam pewnie połowy tego nie ma. Tam bajka bajkę na tym jej tiktoku pogania. 

Już nie wspomnę że Giżycko dopłaca za ocenę więc z te jej kosmicznej wydajności to ocena by wychodziła niemal darmo.

Na tym tiktoku widzę jej zbyt wjechal poziom filozofa, ot dama selekcjonerka jalowek z Kietrza dla polskich chłopów 

Nastepna taka pani to ,,kolenda90 " z tik toka ale i tacy ludzie też muszą żyć 😂

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

to tak jak by nic nie płacił 🤔🙋‍♂️

Ty i te twoje teorie. Nie byłem pod ocena miałem 2 grosze mniej. Jakiś czas temu podnieśli 2 gr wszystkim tym którzy nie byli pod ocena i się wyrównało z resztą. Nadal twierdzisz że to tak jakby nie płacili?

Opublikowano

tak . dalej tak twierdzę.... weź to fobrze przeanalizuj...🙋‍♂️

krzychu121 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

to tak jak by nic nie płacił 🤔🙋‍♂️

Ty i te twoje teorie. Nie byłem pod ocena miałem 2 grosze mniej. Jakiś czas temu podnieśli 2 gr wszystkim tym którzy nie byli pod ocena i się wyrównało z resztą. Nadal twierdzisz że to tak jakby nie płacili?

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

młody jesteś co będę Ci tłumaczyl...

jeżeli wszyscy dostają jednakowo to zbędna pozycjia w cenniku moż a by to pod inną składową podpiąć 🤷‍♂️

Nie ma takiej pozycji w cenniku. Dołożyli te 2 grosze do pozycji kontraktacji. 

Ale pisałeś że to tak jakby nic nie płacili . Wytłumacz o co chodzi. Co to za wyższa matematyka 

Opublikowano

za 2gr rozumu nie kupi 🤭

krzychu121 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

młody jesteś co będę Ci tłumaczyl...

jeżeli wszyscy dostają jednakowo to zbędna pozycjia w cenniku moż a by to pod inną składową podpiąć 🤷‍♂️

Nie ma takiej pozycji w cenniku. Dołożyli te 2 grosze do pozycji kontraktacji. 

Ale pisałeś że to tak jakby nic nie płacili . Wytłumacz o co chodzi. Co to za wyższa matematyka 

nie da się tego Tobie wytłumaczyć 🤷‍♂️😁🤭

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

chyba nie jest tak źle z tym mlekiem 😛 o tej ziemi co pisałem kilka dni temu już poszła za około 120 tys za hektar 

No bo tak jest stękają i żyją żeby pracować patologia ale co takim zrobisz 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Mlekpol płaci każdemu dostawcy 2 gr. Czy jest pod ocena czy nie. I jest spokój 

Dla tych co nie są pod oceną to za zaradność dopłacają że bez oceny dają sobie radę 😄

• Like 2
Opublikowano

dołożyć alkocholikowi na zagrychę to co zrobi? więcej wódki kupi.... nikt nikogo do niczego nie zmusza....🙋‍♂️

Troker1979 napisał:

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Mlekpol płaci każdemu dostawcy 2 gr. Czy jest pod ocena czy nie. I jest spokój 

Dla tych co nie są pod oceną to za zaradność dopłacają że bez oceny dają sobie radę 😄

tak se tłumacz 🤪🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

za 2gr rozumu nie kupi 🤭

nie da się tego Tobie wytłumaczyć 🤷‍♂️😁🤭

Odklejka widzę po całości dziś. Praktycznie w każdym temacie Slawek udaje znawcę a jak ktoś zada pytanie to odpowiedzi brak. Masz rację za 2 gr rozumu nie kupi. Widać to dokładnie po tobie i twoim zarządzaniu gospodarstwem. Zabrali by ludzi z federacji to Sławek nie wiedziałby jak ma stadem pokierować. Dopóki ludzie mówią mu co ma robić to udaje znafce. 

39 minut temu, Troker1979 napisał:

Sławek nie może przeżyć że ludzie radzą sobie bez federacji i jeszcze im za to płacą. A nie daj Boże ktoś ziemię kupi. :)

• Like 8
  • Thanks 3
Opublikowano

Panowie dajcie spokój , każdy chciałby mieć jak najwięcej płacone i to normalne takie mamy niestety czasy, nieraz już był dołek i górka ważne aby w dobrym momencie przeprowadzać inwestycje(nie bac się coś zmienić) aby tylko nie przeinwestować .Nie wszyscy muszą jeździć nowymi traktorami można i używanymi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v