Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sean_Layton napisał:

powoli PiS idzie do góry 

jak ten trend się utrzyma to będzie miał większość

Dopiero 10% obwodów głównie ze wsi. 

Będzie tylko w dół jak dojdą miasta. 

Edytowane przez Zibifarmer
Opublikowano

U mnie ksiądz po mszy uprawiał agitację wyborczą. Przypadkowo wybory w dzień papieski. Mieszkam na wsi ale PiS to nie partia prowiejska. Ludzie odnoszą takie wrażenie bo ich kupili. Jak ktoś chodzi do kościoła i powtarza w kółko że jest katolikiem to nie znaczy że to dobry człowiek i taki jest PiS. Bardziej obawiam się stanu finansów naszego państwa trzeba będzie zapłacić za te wymiany dachów, suszowe i inne wozy strażackie...

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Może za tej władzy konsolidacja spółdzielni ruszy w końcu z miejsca bo póki co mozolnie to idzie 

Co ma władza do konsolidacji spółdzielni?

Opublikowano

Jak będą kazać likwidować to się bronił nie będę, oby tylko zobowiązania z arimr skasowali to jak sobie chcą. 

6 godzin temu, wojak1986 napisał:

U mnie ksiądz po mszy uprawiał agitację wyborczą. Przypadkowo wybory w dzień papieski. Mieszkam na wsi ale PiS to nie partia prowiejska. Ludzie odnoszą takie wrażenie bo ich kupili. Jak ktoś chodzi do kościoła i powtarza w kółko że jest katolikiem to nie znaczy że to dobry człowiek i taki jest PiS. Bardziej obawiam się stanu finansów naszego państwa trzeba będzie zapłacić za te wymiany dachów, suszowe i inne wozy strażackie...

To nie wiesz, że kto bliżej ołtarza siedzi ten większy chu* ... Dla mnie ogólnie jest świństwem zasłanianie się partii Bogiem i Kościołem, ale zarażonym pisiorom nie przetłumaczysz, że to złe bo cytując klasyka " Jezus jakby żył to by głosował na pis"... Prawdę mówiąc nie będzie żadnej partii prowiejskiej i kto by nie rządził to będzie źle. Za PO wydaje mi się, że świetlanej przyszłości nie będzie ( może choć wypłacą za ten eternit xD )

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, ThePerkins napisał:

Jak będą kazać likwidować to się bronił nie będę, oby tylko zobowiązania z arimr skasowali to jak sobie chcą. 

To nie wiesz, że kto bliżej ołtarza siedzi ten większy chu* ... Dla mnie ogólnie jest świństwem zasłanianie się partii Bogiem i Kościołem, ale zarażonym pisiorom nie przetłumaczysz, że to złe bo cytując klasyka " Jezus jakby żył to by głosował na pis"... Prawdę mówiąc nie będzie żadnej partii prowiejskiej i kto by nie rządził to będzie źle. Za PO wydaje mi się, że świetlanej przyszłości nie będzie ( może choć wypłacą za ten eternit xD )

Z tym ołtarzem to napisałeś 100% racji.

Gdyby  PIS-iory nie myte wprowadzili 5 + dla zwierząt to na większości wsi nie byłoby zwierząt!!!

Oni są przeciwnikami wsi, większość to nawet wsi nie widziała.

Ważne dla nich są głosy mieszkańców wsi.

Opublikowano
58 minut temu, Sean_Layton napisał:

Zobaczycie jeszcze zatęsknicie kiedyś za PiS-em.. pomimo że był jaki był.

To jest straszenie dzieci piekłem. Pamiętam PSL co mówił Sawicki że ma nas za idiotów. Kaczor za drobne też prostego chłopa miał kupić. Pewnie większość polityków tak uważa bo ci biedniejsi, mniej wykształceni są łakomi na groszowy socjal, więc ogólna polityka do tego prowadzi że podatki grabią klasę średnią i większość jest zależna od pomocy państwa. Co tu ukrywać wschód Polski zawsze był dużo biedniejszy odpalili kasę i ludzie tego nie zapomną...

Opublikowano

A duże to nie łakome ? Zobacz tylko ciągle w agencji siedzą gdzie jaki prow i w banku gdzie jaki kredyt to oni pierwsi są. Prawda jest taka że kto gospodarzy to jest łakomy na kasę duży czy mały jedynie nie jest łakomy ten co oddał w dzierżawę i wyjebane na na wszystko bo nawet nie chce się jemu o dopłatę złożyć . 

PiS to ch*je a KO z PSL jeszcze gorsi a przynajmniej niczym nie odstają od PiS 

Opublikowano (edytowane)

Za pisem nie ma co tęsknić, ale lewica lepsza nie będzie. W ko siedzą zieloni że swoimi chorymi zapedami o ochronie zwierząt, i ogólnie ograniczeniu hodowli. Redukcja co2 to dla nich priorytet. Energia i paliwa znowu pójda w górę. Z pewnością będą też realizować interes niemiecki. 

Konfederacja powinna mieć wystarczająca ilość poslow by móc przy blokować w swoich chorych zapedach zarówno jednych jak i drugich. Wtedy byłoby idealnie. Był to bardzo realny scenariusz, niestety media ich zaszczuly i głosy poszły nie tu co trzeba. 

Edytowane przez Zibifarmer
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Nadzieja jest w tym, że przemijają pokolenia które w tv widziały jedynie informacje propagandowe, a prawo wyborcze zyskują użytkownicy internetu którzy mają większy dostęp do informacji. Nadzieja jest dopóki jakiegoś ACTA 3 nam nie załadują. A z resztą mówcie co chcecie, nasza ojczyzna na bycie potęgą nie zasługuje, jak 65% jej mieszkańców wybiera ciągle PiS/PO, a 8% największych idiotów lewicę.

A co do ceny mleka to trochę będzie lepsza bo parametry mi rosną.

Aha, obórki uwięziowe szykujcie do likwidacji, jak Wam Zieloni z PO do spółki z Lewicą zrobią prawo rolne to klękajta narody. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sean_Layton napisał:

Polska nie ma przyjaciół a tym bardziej złudne jest myślenie że Rosja czy Niemcy mogą chcieć dobrze dla Polski.

Ciekawe dzięki komu nie ma , jeszcze kolejne 8 lat rządów  tym popaprańców i saami sobie byśmy byli wrogami.

• Like 1
Opublikowano

Obudźcie się w końcu. Przyjaciół nie ma i nie będzie jeśli chodzi o kontakty między krajami. Są tylko grupy interesów. I albo dany kraj ma taki sam interes i jest wtedy ,, przyjacielem '' albo całkiem inny i wtedy jest wrogiem. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, robert1226 napisał:

Ciekawe dzięki komu nie ma , jeszcze kolejne 8 lat rządów  tym popaprańców i saami sobie byśmy byli wrogami.

Zgadza się, ale Bądźmy poważni. Przyjacielem będę Niemcy jak będziesz posłusznie realizował ich politykę. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, niesamowity90 napisał:

Nadzieja jest w tym, że przemijają pokolenia które w tv widziały jedynie informacje propagandowe, a prawo wyborcze zyskują użytkownicy internetu którzy mają większy dostęp do informacji. Nadzieja jest dopóki jakiegoś ACTA 3 nam nie załadują. A z resztą mówcie co chcecie, nasza ojczyzna na bycie potęgą nie zasługuje, jak 65% jej mieszkańców wybiera ciągle PiS/PO, a 8% największych idiotów lewicę.

Aha, obórki uwięziowe szykujcie do likwidacji, jak Wam Zieloni z PO do spółki z Lewicą zrobią prawo rolne to klękajta narody. 

Ja myślę że języczkiem uwagi i partią dominującą w koalicji będzie Trzecia Droga a bardziej PSL jak wprowadzi więcej posłów jak Hołownia. Nie ma innej partii mającej z założenia rolnictwo na sztandarze. Jak rządzili i jak dbali o nas to już inna kwestia. Mam nadzieję że wyciągnęli wnioski a mają szanse raz na zawsze pogonić PISiorów ze wsi. Jak coś Tuskowi lub Czarzastemu nie będzie pasować zawsze mogą się dogadać z PISem, który czeka na taki ruch jak na zbawienie.

• Like 1
Opublikowano
niesamowity90 napisał:

No jeszcze o Gołowni i PSL zapomniałeś napisać. 🤔A może jesteś ich wyborcą. To by wyjaśniało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v