Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Okolice Łomży kilka ładnych deszczy przeszło przez 3 dni kukurydzę się wyprostowały na piachach tylko co z tego jak wiecha już wyszła i łącznie ma 1,5 m i cienka jak palec . Na dobrej ziemi wygląda nawet bardzo ładnie .

Ludzie dziś nawozy sieją zobaczymy czy coś z tego bedzie

• Like 1
Opublikowano

@greg1985 raczej nic nie będzie z tych nawozów. Sam dałem na 2 pokos gdy coś popadało trochę za późno potem były upały  a teraz żałuję urosło kilka belek z ha po sipmie classic. Na 3 pokos to lepiej nie dawać

Opublikowano
46 minut temu, Pafnucy12 napisał:

@tytanowyJanusz, nie wiesz przypadkiem?

W Suchowoli to jest jakiś skup zboża z dobrymi cenami?

Jeden mi tu nabajał, ale nie bardzo mi wierzę. On tylko od kogoś info i nie wie dokładnie.

Wiem. Są nawet dwa skupy.

Jeden to u Pieca.

Drugi to pan Uciński - handlowałem z nim nie raz, w porządku człowiek, ceny zawsze spoko. Jak byś się z nim wcześniej dogadał to by Ci nawet solówkę z przyczepą podstawił pod kombajn.

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

poczekam aż dojdzie do 150 i sam sprzedaje i jestem milionerem 😂

A dużo masz tych hektarów? 🤔 Bo raz wspominałeś że nie masz dzierżaw 

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

@slawek74 Sławek zaznaczyłem że w bardzo dobrym miejscu tzn centrum w bdb mieście tzn powiedzmy Białystok jak kupisz lokal nie wiem powiedzmy w Grajewie i na uboczu czy nawet Białystok czy Olsztyn na obrzeżach to będzie w nim wiatr hulał tylko $ nie będą hulać 

Wiatr będzie hulał jak twoja wyobraźnia, na taki lokal w centrum miasta to mało że harmonię  pieniędzy trzeba wyłożyć to i graniczy z cudem że taki lokal jest fo kupienia .

Kto w tym siedzi lat albo i pokolenia ma ileś tych lokali to tak żyje z tego, a nie taki np Radek kupi taki lokal i co d*pa zimna bo ni kasy z gospodarki ni z lokalu bo te rakiny tego biznesu go zeżrą żywcem.

6 minut temu, krzychu121 napisał:

I to jest zdrowe podejście. Sam bym tak samo zrobił. Ja nawet po 100 tys bym sprzedał 

Tylko ze piach to się na tony kupuje nie hektara.

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał:

Wiatr będzie hulał jak twoja wyobraźnia, na taki lokal w centrum miasta to mało że harmonię  pieniędzy trzeba wyłożyć to i graniczy z cudem że taki lokal jest fo kupienia .

Kto w tym siedzi lat albo i pokolenia ma ileś tych lokali to tak żyje z tego, a nie taki np Radek kupi taki lokal i co d*pa zimna bo ni kasy z gospodarki ni z lokalu bo te rakiny tego biznesu go zeżrą żywcem.

To twierdzisz że za 2 mln będzie slaby lokal ? Oj to chyba z twoją wyobraźnia coś nie tak . Znaczy doj krowy do śmierci bo biznesu nie zrobisz 

Opublikowano

Ty wogule potrafisz czytać czy gdzieś napisałem że słaby lokal pisze ze nie prosta rzecz kupić taki lokal w dobrym miejscu bo tak jak w każdej branży jest już obsada i ciężko nowemuw to wejść. 

Opublikowano

No a nie będzie słaby? Ja tam uja się znam , na giełdzie nie gram, ale dziś mieszkanie kosztuje pół bańki, a co dopiero porządny lokal i jakieś wyposażenie. Chyba że mówimy o €

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Wiem. Są nawet dwa skupy.

Jeden to u Pieca.

Drugi to pan Uciński - handlowałem z nim nie raz, w porządku człowiek, ceny zawsze spoko. Jak byś się z nim wcześniej dogadał to by Ci nawet solówkę z przyczepą podstawił pod kombajn.

Masz jakieś konkretniejsze namiary, np nr telefonu?. A może ceny pszenżyta wiesz u którego?

Oj sory że to w cenach mleka... Myślałem że to  temat pogoda.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Masz jakieś konkretniejsze namiary, np nr telefonu?. A może ceny pszenżyta wiesz u którego?

Oj sory że to w cenach mleka... Myślałem że to  temat pogoda.

Zadzwoń, zapytaj

505166280 Marek Uciński

Opublikowano
35 minut temu, robert1226 napisał:

a myślisz ze te po 120 to 3 klasa?

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Sean_Layton napisał:

Mam pytanie : czy gdybyście mieli w 2023 gospodarzyć na 15 hektarowym gospodarstwie i prowadzić produkcję mleczną, zrobilibyście to ?.

Czy wg was miałoby to jakieś perspektywy rozwoju w przyszłości czy raczej czas na rozwój małych gospodarstw był 10-20-30 lat temu.

Jakoś na 20 ha się turla i się to kręci, aczkolwiek jakbym miał zaczynać od nowa to nigdy w życiu ... 

Co do pogody to teraz u mnie wszystko mija jak nie dołem to górą :/ spacer.png

Opublikowano
21 minut temu, komizmo napisał:

No a nie będzie słaby? Ja tam uja się znam , na giełdzie nie gram, ale dziś mieszkanie kosztuje pół bańki, a co dopiero porządny lokal i jakieś wyposażenie. Chyba że mówimy o €

A co dziś nie kosztuje ? Ziemia 150 tys, ciągnik sredni 110 km pewnie 400 tys, samochód  100 tys będzie mało. Najtańszy obiad w byle jakiej mieścinie 30 zł. I wzrostów cen nie widać, a najgorsze że nie wiadomo w co zainwestować odłożone pieniądze( pakować z powrotem w gospodarstwo nie chce )

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

w skarpety pakuj....

Wiem że Ty nie masz takich problemów bo wszystko od razu wydajesz. Najwięcej to chyba za dzierżawy się płaci? Zresztą z Tobą nawet na ten temat nie rozmawiam. BobTy poza krowim zadem świata nie widzisz i nie rozumiesz ze można żyć inaczej 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v